avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate nikole tablet

Activitate nikole tablet

Bună seara! în situația în care unul din cei doi coproprietari ai mostenirii unui apartament plătește celuilalt sulta pentru cota ce-i revine, o parte în fata notarului și restul în rate, cel care dobândește proprietatea bunului îl poate înstrăina pana ce nu se achita ratele? Mulțumesc anticipat!
Va multumesc mult! Tinand cont ca exista un venit de 1000 lei cred ca vom putea obtine o scutire. O zi buna!
Buna ziua! Se pot obtine scutiri la taxa timbrului judiciar pentru un pensionar, pentru actiunea in instanta a partajului initial in cazul succesiunii? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc pentru raspuns. Ceea ce ma intereseaza cel mai mult este daca pana se termina procedura cu succesiunea si chiar dupa ce se obtine certificatul de mostenitor, mama este obligata sa accepte toata familia fiicei in cota acesteia sau doar fiica ( vor fi 8 persoane in 40 mp!!!). Cum se rezolva aceasta situatie tinand cont ca fiica ameninta mama cu ocuparea spatiului impreuna cu toata familia?
Discuție Mostenire
Bună seara! Am următoarea speță : persoana căreia îi moare soțul acum 6 luni, exista un copil major din căsătorie, soția supraviețuitoare locuiește în imobil de 40 mp, fiica locuiește în alta locație cu soțul acesteia și cei 5 copii ai lor. Relațiile copil -părinte nu au fost amiabile în ultimii ani. După decesul tatălui, fiica merge la notar și I se emite certificat care atesta calitatea de moștenitor si își amenință mama ca se muta cu toată familia în cei 40 mp pe care sunt coproprietate, fiecare în cota legala ( mama jumătate + 1/4 din partea soțului, fiica 3/4 din partea tatălui ). Care sunt pașii de urmat pentru ca mamă sa-și vadă liniștită de viață? Mulțumesc anticipat!
Bună dimineața! Am următoarea situație pentru care va cer ajutorul. Sunt mamica unui elev de la un liceu de arte. Ce presupune postarea pe YouTube a unui clip în care apare copilul meu însoțit de ceilalți membri ai unui cor? După an de zile în care am postat fără nici o problema, la ultima postare, cineva cu o falsa identitate, mă somează sa șterg atat ultimul clip, cât și altele din 2012, motivând ca sunt copii care nu vor sa apară pe YouTube. Am cerut sa mi se spună numele copiilor pentru a le blura imaginea, deoarece nu putem sa-I privam pe toți de plăcerea unei amintiri plăcute, dar nu mi s-au dat...Menționez ca persoana care a cerut ăsta îmi este ncunoscuta, se pare ca a făcut un cont pt a posta acele comentarii, iar în clip nu apare decât sa mele copilului meu și numele corului. Ce este de făcut în aceasta situație? ?Mulțumesc anticipat!
Multumesc! Am consultat un avocat care ne-a spus sa ii trimitem notificare, apoi daca nu raspunde, putem intra in incinta gestiunii cu o camera de filmare si cu un expert contabil. Ideea era daca pot sa-i desfac contractul de munca fara cercetare disciplinara. Ma tem sa nu apara cu un medical nereal, petru ca atunci as fi nevoita sa suspend perioada de proba.


La inventar ar fi trebuit sa participe si un reprezentant din partea lui, dar daca a refuzat plicul cu notificarea ne vedem nevoiti sa intram abuziv, prin spargerea usii. Ce fac ,daca se constata lipsuri in gestiune?
Buna ziua! Ma lovesc de o situatie de genul acesta. Va rog sa ma ajutati. Salariatul este in perioada de proba, este gestionar, de3 zile nu s-a mai prezentat, cheia gestiunii se afla la el. Ce fac in aceasta situatie?
Am trimis notificare sa se prezinte in vederea inventarierii, a refuzat plicul. ce este de facut?
Multumesc!