Primarul - initiator al proiectului de hotarare privind desfiintarea postului- a invocat si OUG 34 din 11.04.2009.
Primarul nu credea ca se va organiza concurs, iar acum ca s-a organizat...i-a "indemnat" pe toti consilierii locali sa se foloseasca de juristul lui si sa desfiinteze postul de la Consiliul Local.
Consiliul local al comunei x avea infiintat un post de consilier juridic. S-a organizat concurs pe post...am fost declarata admisa in urma concursului (examen - fiind singura care m-am prezentat) In sedinta in care trebuia sa se faca incadrarea pe post s-a desfiintat postul la presiunile facute de primar. Am participat la aceasta sedinta de consiliu local si la punctul Diverse de pe ordine de zi l-am intrebat pe primar, care era prezent la sedinta cum este angajat juristul lui pentru ca nu am vazut nici un anunt de concurs. Raspunsul a fost unul dragut: este angajat pe perioada determinata pana la organizarea concursului.
Din cate stiu eu angajarea pe post la o institutie publica se face in urma unui concurs. La primaria x exista angajata o persoana pe postul de consilier juridic fara concurs dat, pe perioada determinata "pana la organizarea concursului".
Ceea ce doresc sa va intreb:
1. ca cetatean al comunei x am dreptul ca printr-o cerere sa solicit primariei x sa-mi dea informatii cu privire la aceasta angajare nelegala si daca da in termen de cate zile trebuie sa primesc raspuns? (face cererea mea obiectul prevederilor legii 544 privind liberul acces la informatii de interes public?)
2. cine este in masura sa controleze modalitatea in care a fost angajata aceasta persoana? Prefectura prin serviciile ei (corpul de control al prefectului) sau ITMul?
Trebuie sa fac o sesizare in acest scop?
Va multumesc
la intrarea in concediul de crestere al copilului de pana la 2 ani am avut salariul de incadrare de 1.114 lei (angajat >studii superioare- angajator > institutie bugetara). Cel care a venit pe postul meu pe perioada determinata a avut salar de incadrare 1.700 lei. Am intrebat pe ce salariu o sa ma intorc acum la lucru. Raspunsul a fost: pe salariul avut anterior. Nu beneficiez de majorarile salariale aplicate de 2 ani?
Salariul pt studii superioare este de cel putin 1.200?
Se renegociaza contractul de munca in ceea ce priveste salarizarea? Fisa postului e cea pe care am semnat-o eu? sau poate s-a schimbat intre timp si de aceea cel incadrat in locul meu a beneficiat de mai multi bani. Cum este cu examenul prevazut de OG 10 din 2008? Daca reusesc voi avea dreptul sa-mi renegociez contractul?
problema este ca primarul nu vrea sa semneze contractul de munca.....iar consilierii locali au amanat luarea hotararii de incadrare pe post dupa ce s-au speriat de crizele primarului....si da am reusit la concursul organizat pe post
Cine negociaza contractul din partea primariei sau consiliului local? Primarul? cine intocmeste fisa postului cu atributiile consilierului juridic in acest caz?
Incadrarea pe post de face de catre consiliul local prin hotarare si contractul de munca este semnat de primar? sau incadrarea se face de primar prin dispozitie si tot el semneaza contractul de munca?
Cine are drept de semnatura pe contractul de munca pe perioada nedeterminata al consilierului juridic din cadrul aparatului permanent al consiliului local? Primarul ca autoritate executiva sau presedintele de sedinta al Consiliului Local - daca consiliul local a dispus incadrarea pe post in urma concursului a domnuluiX. Poate Consiliul local sa hotarasca incadrarea pe post? sau cine o face primarul?