avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate AndaToma

Activitate AndaToma

Asigurarea obligatorie a locuintei chiar este obligatorie? Am auzit ceva zvonuri ca legislatia nu este inca pusa la punct. Rog info.
Răspuns la discuția Acord construire in curte comuna
Ma ajutati si cu un raspuns pe aceeasi tema la intrebarea aceasta> Se schimba cumva situatia daca constructia este deja realizata fizic ( nu este receptionata sau intabulata), dar am obtinut anularea autorizatiei de construire, hot. definitiva la curtea de apel, motivul a fost chiar lipsa acordului pt aceasta constructie? In prezent urmarim sa aducem totul la faza initiala, adica demolarea.
Multumesc de raspunsuri.
Răspuns la discuția Autorizatie construire anulata
Intentia noastra este sa obtinem demolarea. care ar fi pasii ce trebuie urmati in acest sens?
Ca si informatie pentru cei care au nevoie, am fost la firma cu pricina, am facut reclamatie scrisa cu nr. de inregistrare desi trecusera cele 15 zile in care puteam anula oferta. In inregistrarea telefonica se observa clar modul neclar si abuziv in care se urmarea acceptarea ofertei respective. Firma a reactionat chiar in acea zi si a anulat suma cu care am fost penalizati si a intrerupt contractul.
Deci victorie.
Suntem doi proprietari intr-o casa cu 2 apartamente si curte comuna. Colocatarul meu doreste sa faca o constructie pe terenul comun (terenul se afla in indiviziune fortata cf. cu o hotarare judecatoreasca definitiva si nu poate fi impartit). Eu nu sunt de acord si din anumite motive nu doresc sa-i dau acordul. Nu este vorba de rea credinta, zona este si asa f aglomerata in constructii si chiar nu mai doresc o alta lipitura de constructie langa casa.ma poate obliga in instanta? Ce masuri de precautie imi pot lua. Multumesc.
Răspuns la discuția Autorizatie construire anulata
As mai avea o intrebare, colocatarul doreste sa refaca autorizatia si vrea sa ma oblige in instanta sa-i dau acordul. Are sanse sa ma oblige?adica eu ca si coproprietar pur si simplu nu imi doresc o constructie in curtea comuna din mai multe motive. POT-ul e ocupat la maxim. Nu putem iesi din indiviziune.Este si o hotarare definitiva care sustine ca nu ne putem imparti nici cum terenul. Astept pareri si sfaturi.Multumesc.
Buna, ca de obicei cand am nevoie de un sfat optim pt. problemele mele apelez cu incredere.
Am obinut la curtea de apel anularea unei autorizatii de construire (o exindere apartament in curte comuna cu 2 coproprietari, teren aflat in indiviziune fortata). Constructia a fost realizata dar nu e facuta receptia si nu s-a facut intabulare, procesul a durat 3 ani si a apucat sa finalizeze constructia fizic pana la primele termene.
Intrebarea mea este ce se poate face mai departe, pana acum am sesizat primaria sa nu faca receptia lucrarii si sa ia masurile necesare si cartea funciara ca sa nu intabuleze constructia in eventualiatea in care primaria face o noua (eroare).
Ce se mai poate face astfel incat coproprietarul meu sa nu scape bazma curata? In mod legal ce se intampla acum? cine ia masurile?
Multumesc.
Buna seara,
bunica mea a primit o scrisoare prin posta de la firma de telefonie in care scrie
"In urma acceptului tau telefonic din data de 08.03.2013, ne face placere sa confirmam ca incepand cu aceasta data beneficiezi de...." ca rezumat a acceptat telefonic prelungirea unui contract telefonie fixa la o suma de 16 euro pe luna, mult mai mare decat avea pana atunci, pe o perioada de 24 luni. La un punct in aceasta scrisoare scrie ca trebe sa notifice in termen de 14 zile ca nu e de acord cu aceasta oferta. bunica are 75 de ani si nu isi aminteste sa fi aprobat sau sa fi consimtit asa ceva. A fost sunata de operator in mai multe randuri cu diferite tertipuri si oferte pe care ea nu le-a inteles si nu le-a consimtit direct sau constient. asta s-a intamplat ac 3 luni, intre timp din cauza problemelor de sanatate se va muta cu noi si a anuntat ca renunta la telefonia fixa. ca rezultat i-a venit o factura de vreo 456 de lei in care se specifica factura curenta 56 lei apeluri telefonice, si 400 lei sold precedent care nu apare pe nici o factura restanta. telefonic a fost anuntata ca pana in 1 iunie sa plateasca 456 lei din cauza ca a renuntat la un contract valabil pana in 2015 pt. care si-a dat acceptul telefonic. Exista vreo cale sa evitam aceasta plata? mai ales ca pe factura nu apare expres ce reprezinta suma de 400 lei. Ce optiuni avem? E legal ce au facut? In cazul in care a existat o aprobare, un da ratacit si inconstient al bunicii ce putem face? repet ca nu s-a semnat nimic, totul se bazeaza pe un eventual accept telefonic.
va multumesc.

Buna ziua,
Revin cu o noua intrebare, exact acum un an am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren agricol, la o agentie imobiliara. Am platit suma de 800 de euro ca avans la agentie, vanzatorul se obliga sa finalizeze actele in termen de 3 luni lucru care nu s-a intamplat, dupa multe discutii cu agentia si vanzatorul nu am ajuns la nici un rezultat, se pare ca vanzatorul nu poate finaliza actele asa cum a promis deoarece pe acel teren sunt mai multi mostenitori, el fiind doar unul majoritar. In contract scrie ca daca nu respecta termenii contractului imi va acorda triplul sumei. Cum ma sfatuiti sa procedez ca sa obtin banii inapoi? Agentia da din coate ca nu-i mai are, vanzatorul nu mai coopereaza, a ramas totul in coada de peste si eu m-am hotarat sa nu mai astept.
Buna ziua,
Am un apartament proprietate personala, in care am convenit sa locuiasca o persoana care imi este prietena. Cum nu pot sa-i iau chirie, am facut un contract de comodat in care am specificat ca trebuie doar sa plateasca taxele (gaz, curent, ...) si sa o foloseasca ca un bun locatar, etc.
Unii vecini sunt mai suspiciosi si intrebarea mea e, acest contract de comodat semnat de ambele parti trebuie inregistrat undeva, sau e suficient ca avem fiecare un exemplar?
Multumesc anticipat.