avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate windas

Activitate windas

IPJ Ilfov a refuzat să primească de la avocat cu Împuternicire, cerere și s ai predea permisul meu, deoarece OUG 195/2002 prevede la art. 118 alin.(3) că: ”Dovada înregistrării plângerii se prezintă de către contravenient, personal sau prin reprezentant legal”, considerând că avocatul nu este nici ”personal” nici ”reprezentant legal”. Avea dreptul avocatul să depună cerere și să mi ridice permisul? Cum am putea altă dată să combatem interpretarea polițiștilor, căci mă gândesc că mulți interpretează așa?
Intr-un Antecontract de vanzare cumparare, promitentul cumparator, care a platit un avans, isi rezerva dreptul ca pana la un termen concret anterior datei la care ar fi trebuit sa cumpere efectiv un imobil, sa poata sa se dezica si sa renunte la incheierea contractului de vanzare cumparare, promitentul vanzator avand obligatia in acest caz sa restituie avansul primit, garantand aceasta restituire a avansului cu ipoteca asupra imobilului obiect al antecontractului.
Este considerata aceasta clauza rezolutorie afectata de termen ca o clauza pur potestativa? In acest caz debitorul poate solicita anularea antecontractului?
Mentionez ca Partile de comun acord au renuntat la incheierea contractului de vanzare, dar debitorul invoca aceasta clauza de dezicere pentru a se anula antecontractul si astfel, crede el, sa nu mai restituie avansul primit garantat cu ipoteca.
Ce parere aveti?
Ce ma sfatuiti?
Multumesc frumos!
care ar fi temeiul de drept pt cererea in substituire?
depinde cine semneaza factura. numai administratorul poate angaja firma sau un imputernicit al sau, altfel, ICCJ a considerat ca un angajat semneaza de primirea facturii ca act material si nu angajeaza firma prin aceasta, facturile respective nefiind considerate ca acceptate la plata.
bineinteles ca nu e nevoie sa existe un document care sa ateste existenta contractului, acesta fiind reprezentat prin manifestarea de vointa a partilor prin reprezentantii legali de a in scopul de a produce efecte juridice, dar care ad probationem are nevoie de o forma scrisa.
In acest caz factura, nu poate fi considerata contract decat daca, separat de primirea facturii prin semnatura ca act material, a fost acceptata si clauza penala inscrisa prin semnatura, dar numai de catre reprezentantul legal sau un imputernicit al acestuia, fiind singurul care poate sa angajeze firma pe care o reprezinta.
In acest exista o bogata jurisprudenta a inaltei curti, a curtii de apel si mai ales a tribunalelor.
Multumesc frumos de raspuns si promptitudine.
Ma refer la persoane de drept privat fara personalitate juridica si fara scop patrimonial.
are cineva idee cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ?