Buna seara. Am o intrebare. In categoria persoanelor juridice (PFA...) care au obligatia sa achite retroactiv contributiile CASS intra si IF-urile?
Va multumesc. O seara buna.
Buna ziua. Pentru un IF (comert cu amanuntul neplatitor de TVA).Va rog, ma poate lamuri cineva in doua probleme:
- in Registrul Inventar se inregistreaza si alte elemente decat mijloacele fixe?
-in Registrul de Incasari si Plati se inregistreaza si cheltuielile nedeductibile?
Va multumesc.
Buna seara. Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca daca pers.respectiva nu are venituri, toate cheltuielile efectuate nu se trec in Reg.Inc.si Plati?
Atunci cum se completeaza declaratia de venit pentru a putea inchide PFA?
Va multumesc.
Buna seara. Am si eu 2 intrebari:
-pentru cineva care vrea sa inchida un PFA care nu a inregistrat venituri in 2009 ci a avut doar cheltuieli, acestea se trec in Reg.Inc.Plati si in final rezulta o pierdere, nu?
Dar biletele de participare la anumite cursuri/seminarii (daca nu au factura cu chitanta) se trec ca plati in Reg.Inc.Plati?
-ce alte documente se mai intocmesc pentru inchidere?
Va multumesc.
Buna ziua. Am si eu 2 intrebari:
-Am facut totalul la sfarsitul anului 2009 in registru. Cand incep 2010, la totaluri iau in calcul (preiau) si totalurile din 2009 sau calculez doar incasari si plati pentru 2010? Mentionez ca 2009 a iesit pe minus.
-La fisa mijlocului fix, cum completez amortizarea aferenta anului 2009 pe verso?
Va multumesc.
Buna ziua.
Am nevoie de legea desfiintarii cooperativelor mestesugaresti mici care nu s-au transformat in societati cooperatiste . Cred ca legea a fost emisa in 2006 sau 2007
Multumesc