avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate monicagaciu

Activitate monicagaciu

Schimbarea apometrului defct este obligatia consunatorului sau a companiei de apa din moment ce apometru nu poate fi citit din cauza calitatii apei furnizate ? ( apa este furnizata cu impuritati si acestea se depun pe ecranul apometrului facand imposibila citirea ) .
Multumesc !
Aceste zile libere se refera doar la salariatii bugetari sau si la cei angajati in domeniul privat ? Daca in CM de la privat se specifica liber in zilele de sarbatori legale atunci angajatorul este obligat sa acorde compensatii daca se lucreaza in aceste zile ?
Buna seara,am inchiriat un spatiu de 57 mp in cladirea caminului cultural din localitate,spatiul a fost inchiriat in urma licitatiei.Acum in decembrie primaria mi-a trimis in email instiintare de plata pentru impozitul pe cladiri conform codului fiscal art 455 trebuie sa platesc impozit in jur de 800 lei.Firma este o farmacie deci srl,platitoare de taxe,impozite tva .Este legal sa imi ceara aceasta taxa pe cladire?
Din graba , imi cer scuze !
Doresc sa cesionez stocul de marfa , casa marcat , pc ul , mobilierul dar fara a vinde si firma . Mentionez ca sunt asociat unic si nu doresc sa vand si proprietatile imobiliare si auto ale societatii .
In 2017 firma a cumparat teren si a construit o locuinta de serviciu,Suma disponibila nu a ajuns pentru finalizarea constructiei si am creditat firma (in calitate de actionar unic) cu o suma de 60 000 ron. Am efectuat evaluarea terenului si a locuintei,am documentele de la evaluator autorizat.Doresc sa stiu daca legea imi permite ca prin AGA sa se efectueze vanzarea terenului si a locuintei catre mine ca persoana fizica in rate pe o perioada de 10 ani,iar suma cu care am creditat firma sa se constituie avans, s-au ce alte posibilitati am.
Contabilul SRL ului meu a decedat duminica seara si nu stiu ce trebuie sa fac , nu stiu cat este de plata la contributiile sociale , nici in ce stadiu este bilantul lui 2018 si celelalte acte , plus raportarea la ANAF a casei de marcat ,,,,,,pot obtine in vreun fel o amanare de depunere declaratii si tot ?
Am in satul unde locuiesc un om foarte amarat care traieste din colectarea maselor plastice , pana acum 2 luni un reprezentant al unei firme si i le lua de acasa . De atunci pana acum nu mai vrea sa i le ia nimeni iar domnul primar i-a spus ca singura lui sansa de a le mai vinde este sa isi faca el firma . Acest om traieste din pomana de sambata , cum sa isi faca firma ??? Imi poate spune cineva care este cadrul legal pentru activitatea ce o desfasoara el ?
Este legal ca o firma de cablu tv / internet sa perceapa taxa daca doresti sa primesti factura fiscala pentru serviciile pe care le ofera unui SRL ? Pe langa taxa expediere factura au si taxa de incasare la domiciliu , ambele se regasesc in chitantele lunare cu care fac dovada platii .