avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate msz

Activitate msz

Rectificarea titlului de proprietate nu o poate face primaria(in speta comisia locala de fond funciar) ci doar comisia judeteana de fond funciar care este emitenta actului. in functie de practica acestora, s-ar putea sa trebuiasca sa apelati la instanta de judecata printr-o actiune avand ca obiect modificare titlu de proprietate. primaria doar o sa emita un nou proces verbal de punere in posesie pe care il va inainta comisiei judetene.
Nu este vorba de promovare in grad profesional ci in treapta de salarizare care nu necesita examen. se face pur si simplu la propunerea sefului de serviciu cu aprobarea ordonatorului de credite. Oricum cred ca voi ajunge sa ma judec cu institutia la care muncesc, in cazul unui raspuns in scris negativ. Oricum e o piedica in calea promovarii functionarului public si inca un motiv pentru multe persoane de a nu ramane in administratie. Va multumesc pentru raspunsuri.
BUna, am o problema legata de promovarea in treapta a functionarilor publici. Sunt incadrat consilier juridic grad asistent treapta 3. in data de 1 August 2008 se implineste o perioada de 2 ani de cand sunt incadrat in aceasta functie. La solicitarea mea de a fi promovat in treapta superioara, respectiv treapta a 2-a, mi se raspunde ca nu se poate efectua promovarea decat dupa aprobarea bugetului. Nedumerirea mea ar fi daca este posibil ca de aprobarea unui buget sa depinda promovarea functionarilor publici, stiut fiind faptul ca nu numai latura pecuniara este consecinta promovarii in functia publica. Daca as fi promovat doar la aprobarea bugetului ar insemna sa pierd cel putin 6 luni in vederea unei promovari ulterioare. Textele legale care reglementeaza acesata problema sunt cuprinse in dispozitiile Legii 188/1999 si a OG 6/2007. Mi-ar fi de folos parerile voastre. Multumesc mult.
sunt total de acord cu parerile exprimate mai sus. autoritatea emitenta a titlului nu se poate substitui notarului sau instantei de judecata.am avut situatii in care mostenitorii solicitau atribuirea mai multor titluri de proprietate pentru o suprafata reconstituita in favoarea lor dupa un autor comun in sensul partajarii in concret a loturilor atribuite, dar li s-au explicat aceste aspecte referitoare la partajare.
problema se pune in situatia de fata in baza carui act autoritatea care a emis titlul de proprietate a si facut partajul pe titlu? atata vreme cat se reconstituie dreptul de proprietate dupa un defunct in favoarea mai multor mostenitori autoritatea nu poate face lotizarea terenurilor pentru fiecare mostenitor, ci aceasta se realizeaza in urma iesirii din indiviziune la notar ori, daca partile nu se inteleg sau nu se prezinta, de catre instanta de judecata.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul in interesul legii promovat de catre Procurorul General al Romaniei si a statuat faptul ca Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) nu are calitate procesuala pasiva in procesele avand ca obiect plangerea impotriva incheierilor de carte funciara prin care se resping cererile de intabulare a unor imobile sau de rectificari cf. Trecand peste stupidul situatiei, care sunt opiniile voastre in ceea ce priveste persoana care ar avea calitate procesuala pasiva in aceste procese, in ideea in care proprietarul tabular este aceeasi persoana cu reclamantul.
Mentionez ca am cunostinta de situatii in care OCPI refuza orice rectificare de carte funciara, chiar daca aceasta este evidenta si fondata, cu recomandarea catre petenti de a se adresa instantelor judecatoresti.
Multumesc
Legea 247/2005 nu cuprinde modificari in ceea ce priveste acordarea unui nou termen de depunere a notificarilor in temeiul Legii 10/2001.
Se cheama in judecata comisia locala de fond funciar si comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, dupa ce aceasta din urma emite o hotarare. Se ataca hotararea in cauza in termen de 30 de zile de la primirea ei. Primaria nu poate fi chemata pentru ca nu exista in fapt ca persoana juridica. Se poate chema in judecata orasul x prin primar sau pe primar direct.