Buna ziua,
As dori sa aflu in cazul unui concubinaj in care unul dintre parteneri e proprietar, celălalt partener părăsind relația poate avea anumite drepturi? Poate cere împărțirea bunurilor acumulate dinaintea formarii concubinajului?
Mi s-a aprobat cererea pentru concediu fara plata pe un an de zile si am primit o oferta de a lucra in strainatate cu acte. Ce trebuie sa fac? Aici in tara trebuie sa imi dau demisia de la unitatea in care eram angajata pe perioada nelimitata si de unde am primit acceptul de concediu fara plata? Sau se poate si fara...
Multumesc!
Daca sunt pe concediu fara plata timp de un an de zile si vreau sa merg in Franta la munca pot sa lucrez cu contract, sa imi faca acte? Sau in acest caz nu se poate?
Lamuriti-ma va rog... Multumesc
Sunt cadru didactic auxiliar si din cate am inteles preavizul in urma demisiei e de 10 zile lucratoare.
Intrebarea mea este daca mai trebuie sa imi fac preaviz deoarece eu vreau concediu fara plata?! Si in acest caz trebuie preaviz? Sau imi fac doar cererea de concediu fara plata?
Vreau sa imi iau concediu fara plata pe 2 ani dar mai intai fac cerere pentru 6 luni pt ca am inteles ca mi-ar aproba mai usor asa si pe urma prin cereri succesive sa ajung la 2 ani.
Preavizul urmare a demisiei nu a concedierii. Sunt un pic nelamurita... mai trebuie sa-mi fac preaviz daca vreau sa imi iau concediu fara plata? Sau in cazul asta nu mai e nevoie de cele 10 zile de preaviz?
Va rog tare mult sa ma lamuriti in aceasta problema. Multumesc
Am o nelamurire...
Conteza daca fac mai intai cererea de concediu fara plata si pe urma preavizul? Sau care e ordinea? Dupa preaviz cate zile e obligatoriu sa fii pe post? In timpul preavizului pot sa imi iau restul zilelor ramase din concediul de odihna aferente anului asta? Multumesc pt. lamuriri...
Pt. Angel 2007...
Multumesc pentru raspuns dar mai vreau sa va intreb pentru ce perioada pot sa imi iau concediu? Se poate pe 2 ani? In cerere pot sa specific 2 ani? Sau sa fac pentru o perioada mai scurta dar pe urma mai pot prelungi termenul? Eu concret as vrea pe 2 ani dar nu stiu daca pot?! Multumesc...
Buna ziua... as avea o intrebare...
Lucrez in cadrul unui liceu pe post de cadru didactic auxiliar din decembrie 2008. Se poate sa imi iau concediu fara plata? Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Trebuie sa am o anumita vechime? Trebuie sa am un motiv bine intemeiat? Si pentru ce perioada pot sa imi iau maxim? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a beneficia de acest lucru? concret... Va multumesc fff. mult!