avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Apolodor

Activitate Apolodor

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unei mari probleme. S-a publicat un caiet de sarcini pentru achizitia unui aparat pe site-ul e-licitatie.ro. Denumirea aparatului este generica asa cum cere legislatia, totusi specificatiile tehnice sunt "dedicate" unui singur producator. Drept urmare, un aparat care ar putea fi cumparat printr-o licitatie corecta la o suma de, se va cumpara la dublul sumei datorita faptului ca nu va fi decat un singur ofertant. Specificatiile tehnice din caietul de sarcini fiind minime si obligatorii. In acest caz as vrea sa stiu cat de legala si ce sanse de castig as avea, daca as contesta caietul de sarcini. Toate aparatele cu denumirea generica fac aceleasi analize in aceiasi parametri. Doar sistemul de detectie si modul cum o face difera. Rezultatele sunt fix la fel.
Răspuns la discuția Cheltuieli combustibil - ajutor
Pt Domnul Manea:
Si cum se poate face dovada? Prin stipulare in fisa postului, sau cum?
Răspuns la discuția Cheltuieli combustibil - ajutor
Buna ziua,

Intrebare: Se da firma X cu y nr angajati. Profilul firmei este de vanzare aparatura. Ca sa vindem trebuie sa mergem la clienti, inclusiv Directorii de vanzari, pt ca pozitia de agent de vanzari nu exista, dar si Directorul Executiv si Directorul General merg la clienti pentru negocieri si semnari de contracte. Vreau sa stiu in conditiile in care facem foi de parcurs cu stampile de la clienti se poate deduce combustibilul pe masinile respective? Va multumesc!
Salut.
De apreciat initiativa ta. Mai ales ca eu nici pana acum nu stiam cat este norma de venit pe IT in Ploiesti. Mentionez ca si eu am Pfa cu norma fixa de venit pe IT. Bine de stiut ca daca mai ai si carte de munca, poti sa duci o adeverinta de angajat de la firma unde lucrezi. Cu ocazia asta, taxele pe care le platesti se reduc la jumatate. Mai am si eu o intrebare:
Pana acuma nu mi-am facut contract nici cu casa de sanatate, nici la casa de pensii. Unde sunt obligat sa-mi fac si sa mai platesc taxe, tinand cont ca platesc deja pe cartea de munca pentru sanatate, pensii, somaj...

Multam fain si spor in continuare!
Răspuns la discuția Abuz angajator
Mi s-a inmanat oficial foaia prin care mi se aduce la cunostinta ca sunt incadrat pe functia de Director Tehnic incepand cu 01.10.2009. Motive nu exista. Pot face ceva? Mentionez ca am si semnat foaia...sunt intr-o situatie in care nu imi permit sa raman pe drumuri.
Răspuns la discuția Abuz angajator
Pai inca nu mi s-a comunicat in scris nimica. Astept sa vad ce vor scrie in instiintarea pe care trebuie sa mi-o inmaneze si o sa va anunt.
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Abuz angajator
buna ziua