avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate opc25

Activitate opc25

in urma cu 3 luni de zile am facut contestatie la o executarea silita efectuata de o companie privind circulatia pe drumurile publice, solicitand restituirea banilor platiti ca urmare a executarii.
in urma procesului am primit aceasta solutie insa nelucrand in domeniu nu prea inteles ce inseamna, va rog daca poate cineva sa imi explice.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii contestaţiei, excepţie ridicată de intimată. Respinge contestaţia la executare, formulată de contestatorul P M în contradictoriu cu intimata CN..... împotriva formelor de executare silită începute în dosarul execuţional nr. 0000/2015 BEJ D B. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria P, în cazul exercitării căii de atac
ca urmare a neplatii unei despagubiri catre .....pentru folosirea drumului public am fost executat de catre acestia pentru suma de 28 de euro, insa cheltuiele de executare au depasit de 3 ori aceasta suma ajungand la suma de 600 de lei noi. Datorita faptului că termenul era foarte scurt si nu vroiam sa imi blocheze conturile am fost obligat sa platesc aceasta sumă, însă in termenul legal de 15 zile am depus si contestatie la executare si am solicitat anularea executarii solicitandu-mi banii achitati inapoi.
La primul termen am depus documentatia, insă judecatorul nu prea ma lasat si vorbesc sa ii explic stare de fapt si nu am putut sa ii spun ca eu deja am platit suma datorata si cheltuielile de executare, fapt pentru care mi-a solicita sa platesc urmatoarele: pune în vedere contestatorului să achite 40 lei taxă judiciară de timbru pentru capătul principal al cererii ; - suma de 50 lei taxă judiciară de timbru pentru capătul de cerere având ca obiect suspendarea executării silite până la soluţionarea contestaţiei la executare ; - suma de 12 lei, reprezentând taxa de cauţiune şi să depună la dosar dovada achitării acestor taxe, sub sancţiunea anulării cererii ca netimbrată.
acum eu va intreb pe dumneavoastra, trebuie sa platesc si suma de 50 lei taxă judiciară de timbru pentru capătul de cerere având ca obiect suspendarea executării silite până la soluţionarea contestaţiei la executare, tinand cont ca eu deja am achitat suma datorata si cheltuielile de executare?
dupa ce platesc aceste taxe cum depun chitatele la dosar, trebuie sa fac cerere la judecatorie si sa la anexez in copie xerox sau le prezint la instanta in momentul in care ma prezint?
acest contract intocmit intre doua persoane poate fi anulat el nefiind inregistrat nici unde( contract tip xerox)? masina in pricina nefiind radiata, fiind intocmit doar contractul respectiv fara alte acte adiacente!
in cate exemplare se intocmeste un contract de vanzare cumparare a unui autovehicul?
el a recunoscut ca masina avea probleme pe care le-a ascuns!
intre noi doi a fost doar un contract de vanzare cumparare nelegalizat de un notar ci un contract tip facut la xerox!
masina mea nu a fost radiata inca eu sunt proprietar! dupa aceea pe certificatul de inmatriculare instrainarea se trece cu pixul in rubrica speciala de catre proprietar!
noi doi am revenit la situatia anterioara fiecare are actele si masina lui !
cu toate acestea eu vreau sa iau si aceasta posibilitate in calcul ca el sa nu faca vreo manarie!
alta problema atata timp cat el nu are un contract de vanzare cumparare deoarece l-a rupt si asa rupt eu l-am luat ce poate face el ?
contractele care se fac la vanzarea si cumpararea unei masini de cele mai multe ori eu stiu ca se fac prin targuri si nu cred ca acele pers sunt notari sau macar imputerniciti legal pentru ca un contract sa fie valabil si legal!
neavand un contract, masina nefiind radiata, factura fiscala fiind eliberata pe un nume gresit,cartea masinii fiind falsificata(lucru extrem de greu de dovedit),masina fiind stricata, plus ca el nu mi-a inapoiat toti banii, ce poate el sa faca in aceasta situatie
referitor la situatia anterioara fara un contract de vanzare cumparare original! ce poate el sa faca? si masina nefiind radiata , operatiune de schimb nu este inregistrata nici unde, doar actele facute intre noi doi!
eu proprietarul unui auto m-am inteles cu o alta pers din alta localitate sa facem schimb de autovehicule + o diferenta de bani din partea mea.
Dupa ce am facut schimbul de autovehicule (dupa efectuare unor teste asupra ambelor vehicule) am incheiat contractul de vanzare cumparare !
Masina celeilalte pers era pe firma cumparata si acesta mi-a eliberat si o factura fiscala in care numele imi era trecut gresit, masina fiind neinmatriculata in romania.
Dupa aproximativ 3 ore dupa ce am incheiat contractul si fiecare si-a vazut de treaba lui am descoperit ca masina nu era cea descrisa in cartea service a ei respectiv cateva probleme grave la motor.
L-am sunat de respectivul si i-am zis ca vreau sa anulam contractul si sa-mi dea banii si masina inapoi. Acesta a fost de acord eu m-am deplasat in localitatea in care statea acesta si dupa o discutie aprinsa am facut schimbul insa acesta a refuzat sa imi dea toti banii inapoi. Deasemenea contractul de vanzare cumpare a fost rupt (eu sunt in posesia lui asa cum este rupt).
Referitor la banii nu am nici o pretentie. Pe mine ma intereseaza daca acesta ma poate ataca in instanta pentru acel contract, cu precizarea ca amandoi am fost de acord ca sa revenim la situatia anterioara, el rupand contractul !
In acel moment eu nu am avut nici un martor , insa el se afla cu vreo 4 prieteni.
Poate ataca in instanta sa-mi ceara sa-i inapoiez masina si el sa ma oblige sa i-au acea rabla?
Deasemenea precizez ca l-am trecut pe certificatul de inmatriculare la pers caruia i se instraineaza autovehiculul in momentul in care am incheieat contractul.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a nu avea surprize?
Răspuns la discuția pareri
ma gandesc ca daca depunea plangere pana acum primeam o citatie nu ? tinand cont de termenul asta?
Răspuns la discuția pareri
este o speta mai complicata ! cert este ca au trecut 49 de zile din timpul alocat pt introducerea plangerii! si pana acum nici o citatie! dar stresul este maxim!
ma gandeam ca ma pot duce la politie sa intreb sau la judecatorie !
Discuție pareri
poti afla daca cineva a depus plangere impotriva ta? daca da cum ?
Răspuns la discuția help me!
"Fapta de a ameninta o persoana cu savârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate,"
deci unde este infractiunea ?unde este fapta gen( cand te prind iti tai gatul ..... cand ne intalnim te rup in bataie) ? ea poate fi luata ca si o afirmatie ! poate fi interpretata in multe feluri dar in nici un caz ca o amenintare intrucat nu intruneste "consider eu " gradul de pericol social al unei infractiuni nici daca ar fi fost spusa sa zicem de un functionar public in timpul exercitarii atributilor de serviciu (ipotetic)