Buna ziua! Am un teren pe care am construit o casa. Eu sunt ultima parcela de pe acea latura a cartierului. Peste drum exista teren extravilan arabil. Noi, proprietarii de terenuri (parcele) am pietruit acel drum (care este de servitute). Ceilalti cu terenul agricol, desi au acces pe alt drum ne folosesc terenul si toamna il distrug, scot pamant peste piatra pusa de noi. Invatati-ma ce am de facut, va rog! Putem semnaliza inceputul de drum cu placuta cu DRUM PRIVAT! ACCESUL INTERZIS! Se poate ingradi? Bariere??? Mentionez ca acel drum nu apare in harta comunei, are nr. topo si probabil este proprietat tipul de ne-a vandut terenurile.
vreau sa stiu si eu concret ce pot face cu un curs ssm de 80 ore.......eu momentan lucrez ca agent vanzari la o firma de comert cu amanuntul si vreau sa vad daca se poate lucra si la alta firma ca lucrator desemnat sau inspector ssm.......
Ma poate sfatui cineva ce trebuie sa am in cadrul unei societati comerciale?
Momentan am:
dosar cu copii acte diploma, cert nast, copie CI, CIM al fiecarui angajat
dosar cu foi parcurs
registru intrari-iesiri
dosar acte firma
ROI
Dosar fise post
Program SAGA
Program REVISAL.
Cam ce altceva mi-ar mai trebui sa detin in birou ca in cazul unui control sa fiu in regula cu actele? Va multumesc anticipat!
Cred acest lucru deoarece noi nu primim bonuri, alti colegi din alte compartimente primesc, cica noi nu atingem planul.......dar vad si eu la seful meu in masina 10 catelusi (de REAL) spanzurati de luneta din spatele masinii si din cate stiu eu ca sa primesti un catelus trebuie sa cumperi de 10 milioane (1000 ron), ori 10 catei sunt 100 milioane. Ma intreb si eu de unde sa aibe acest sef atatia bani de cumparaturi numai din real...... Asta ma face sa cred ca unii primesc tichete iar altii din alte compartimente nu.....
Se poate afla daca o societate comerciala editeaza pe numele meu bonuri de masa pe care sa le foloseasca ei pe bunul plac? Exista un centru unde pot afla daca in ultimele 4 luni s-au emis tichete pe numele meu? Va rog sa ma ajutati! Mii de multumiri!
Deci, carnetul de munca este la alta societate la Bucuresti, urmeaza sa o primesc, o tin aceia de vreo 2 luni si ceva pe la ei, fara motive, dar problema este ca eu nu pot sa mai lucrez pentru ca partronul a zis GATA. Eu locuiesc la Brasov, firma este la Ploiesti, ce fac? Naveta la sediu, nu se poate. Deci ei au vrut sa scape de mine si nu au facut-o cum trebuie, adica mi-au luat masina si gata....pai nu asa se face. Nu m-au pus sa completez nimic. Ce ma sfatuiti? 55b, disponibilizare??? Cum e mai bine pt mine? Dar mai naspa pt ei? Eu imi mai vad salariul? Am fost incadrat cu 600, probabil o sa vad doar 451 ron, ceilalti pana la 1400????
Am lucrat la o firma de medicamente pana in data de 6 octombrie, cand m-au chemat si mi-au luat masina de serviciu pe motivul ca renunta la zona, eu fiind agent comercial, fara sa fac vreo cerere de incetare a activitatii (55 b) fara nimic. Azi este 13 oct. Ce ma sfatuiti sa fac? Salariul urmeaza sa-l primesc pe 20, e posibil sa-mi dea tzeapa? Cartea nu le-am dat-o, este la alta firma la Bucuresti. Ce pot face? Daca nu vreau sa plec (zic si eu) imi desfac cim ei, doar cu ce sa-mi mai fac serviciul, daca masina mi-au luat-o........Multumesc anticipat!!!! Nicu G