avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate geea_the_first

Activitate geea_the_first

Data fiind nelamurirea dumneavoastra,legata de posibilitatea permisiva a bugetului cu privire la constructie, D-le "gicu13" , (desi nelamurirea dv. este off-topic) tin sa va aduc la cunostinta ca 12 m plasa sarma zincata costa 172 lei..Si cu efort indelungat, din anul 1995 si pana in contemporanitatea anului 2013, din cei 350 de lei, s-a facut posibil existenti cei 172 lei. De ajuns pentru a intelege cum este cu putinta constructia gardului dar cu aceeasi intelepciune puteti percepe ca nu este realizabila dezbaterea, d.p.d.v. financiar. Va multumesc pentru participare, seara placuta!
Va multumesc inca o data! Autorizatia de constructie pentru gard necesita deci dezbaterea.Dar situatia este valabila si in cazul in care se va folosi ca metoda de imprejmuire, gard cu plasa de sarma cu stalpi de ciment (dar evitandu-se temelia de ciment) ? Insist sa ma repet : recolta pamantului trebuie protejata de diferitele animale, iar in momentul de fata, achitarea taxei pentru dezbatere nu este realizabila, vaduva avand doar o pensie de urmas in valoare de 350 lei.
Asteptand raspunsurile dumneavoastra, va doresc o saptamana cat mai placuta!
Va multumesc pentru sprijinul raspunsurilor dumneavoastra! Defunctul are (din casatoria mentionata) 4 copii si din casatorie anterioara o fiica ce nu i se cunoaste adresa de domiciliu deoarece relatiile intre parti sunt incetate inca din 1964 (an in care a rezultat divortul primei casatorii).
Buna seara! In cazul ce urmeaza sa il prezint si in care sa va solicit cu rugaminte consultanta este vorba despre un mare semn de intrebare al carui raspuns, fara ajutorul dumneavoastra nu reusesc sa il detin, dupa cum urmeaza:
Vaduva ( in varsta de 68 de ani, casatorita legitim in anul 1966), figureaza in registrul agricol cu proprietatea rezultata in urma casatoriei (sotul decedat in anul 1995). Din anul decesului pana in prezent nu s-a efectuat dezbaterea succesiunii in cadrul procedurii notariale si deci nu poseda certificat de mostenitor.
La contribuirea bunei intretineri a gospodariei, vaduva doreste construirea gardului de imprejmuire a terenului intravilan. La aceasta se necesita autorizatie de constructie (neexistand gard construit anterior).
La solicitarea informatiilor de drept, vaduvei i se cere certificatul de mostenitor, nefiind de folos adeverinta de la registrul agricol.
Dar vaduva, in varsta de 68 de ani, nu isi permite financiar dezbaterea mostenirii.
Ce este de facut in cazul dat?


.
Buna ziua! Avem un caz ce seamana cu un labirint! Sotia(pensionara de urmas),la data de 07.03.2008,beneficiaza de pensia in valoare de 302 lei. La aceasta data i se aplica ,in urma unei cereri,legea nr.578/2004,si se stabileste un ajutor lunar de 113 lei,care se acorda si in prezent. Fiica(pensionara de urmas),desi majora,nu primeste cupon separat de pensie,desi s-au inaintat cereri cu acest scop. Si acum incep problemele: cuponul lunar care insoteste cele 2 pensii arata:"pensie sociala:207"(probabil dreptul fiicei),"pensie :380"(probabil dreptul sotiei) deci"total drepturi:587lei".Este prezent si cuponul legii speciale de 113 lei. In total cele 2 pensionare incaseaza 700 lei.Cum isi va recupera fiica diferenta de bani,cand azi primeste 207 lei,iar dreptul de pensie este de 300 inca din aprilie 2009 si marindu-se in luna octombrie 2009.? Apelez la sfaturile dumneavoasta in urma intampinarii acestor nereguli la si a impotrivirii totale in a lamuri aceste probleme,a personalului de la Casa de Pensii judeteana! Cum si ce documente imi trebuie pentru a-mi cere drepturile ,in caz de un inevitabil proces?
Buna ziua!Situatia mea este in felul urmator:am fost implicata intr-o relatie ,care,dupa 3ani si 4-5luni,s-a deteriorat complet,din punctul meu de vedere(in urma geloziei lui exagerate:amenintari,violente verbale si nu numai,etc).Nu am avut domiciliu comun.Neacceptand alegerea mea de a ne desparti,ma tot ameninta cu tot ce este mai rau. A trecut 5-6 luni de la despartirea definitiva a noastra,si prin dorinta lui fixa de a ne impaca,ma suna si ma tot ameninta ca se sinucide! Apelurile apoi continua,spunand ca imi va taia gatul..etc. Stresata fiind de aceasta situatie,am inregistrat cateva convorbiri,in ideea de a ma folosi de ele,in momentul depunerii plangerii la politie,deoarece martori nu am! Astazi a avut o noua relatare:imi va turna acid sulfuric pe cap,cu prima ocazie cand ne vom intalni intamplator! Eu urmez cursurile la o facultate,care este in orasul lui,si langa locul lui de munca! Totusi vreau siguranta de a merge pe strada! Nu imi permit financiar sa il dau in judecata pentru cate spune el,vreau doar sa apelez la legile si drepturile pe care trebuie sa le am,pentru siguranta mea,insa nu stiu cum! Va rog sa ma ajutati cu ceva lamuriri! pana acum am mai amanat,tot din teama,daca afla ca am mers la politie,va fi poate chiar mai rau,insa imi este din ce in ce mai greu sa mai suport amenintarile(pentru siguranta mea si a familiei mele). Inregistrarea telefonica a amenintarilor ,ma va ajuta sa i-mi recastig siguranta? Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns.Inca o nelamurire:am dreptul la somaj daca urmez o alta forma de invatamant,in prezent?
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in situatia cu care ma confrunt!Am absolvit scoala postliceala sanitara "VASILE ALECSANDRI",sesiunea august 2009.Conform termenului,trebuie sa depun actele pentru somaj. Problema mea: personalul de la institutia pt.somaj,mi-a spus ca nu am acest drept deoarece ,in prezent sunt studenta,ignorandu-se faptul ca sunt calificata in profesia de asistent.Legea somajului interzice continuarea altor studii?
Va multumesc mult pentru informatii! mentionez ca pensia mea de urmas este in valoare de 300 lei,in prezent. Valoarea somajului,in prezent,depaseste conditiile legii nr.19 din 2000,art.94,pct.2.?
Am o mare nelamurire...va rog mult,am nevoie de un raspuns corect.... Eu am terminat cursurile postliceale de medicina anul acesta 2009(august).Stiu ca daca depun actele,am dreptul la somaj(in cazul in care nu gasesc in 60 zile angajare). Dar eu am inceput si facultatea,si avand varsta de 25 ani,am dreptul la pensie de urmas(pana la 26 ani).,deoarece tatal meu este decedat. NELAMURIRIEA: pot primi pensie de urmas(deoarece sunt student!),dar si somaj(deoarece am absolvit aceasta specializare?) Somajul este o cifra mica ce nu cred sa depaseasca o patrime din salariu mediu brut.... LEGEA pensiilor ce spune? De cat este somajul? Am nevoie de o lamurire ungenta!! va multumesc!!