Fara sa ma notifice inscris cu 15 zile inainte conf deciziei 105/2007????
Aici problema nu este ca exista o datorie de plata ci ca nu am stiut de la inceput de aceasta datorie. Si m-am trezit cu scrisoare ca ma executa silit. Adica dvs vreti sa imi spuneti ca banca poate face ce doreste fara sa anunte ambele parti ca este o problema cu creditul ? Asta vreti sa imi spuneti? Alina Rosu a scris:
Atata timp cat ati contactat impreuna un credit si aveti un grafic de rambusare pt a stii suma si data scadenta, banca nu are ce sa va mai informeze.
Pt ca acel credit sa fie preluat de fostul sot, e necesar sa mergeti impreuna la banca si sa va asigurati ca se realizeaza aceasta preluare; pana ce nu rezolvati aceasta situatie e normal ca orice titular/codebitor de credit sa fie raportat in biroul de credit pt orice intarziere la plata.
O zi frumoasa!
Buna seara,
Pe scurt. M-am trezit in Biroul de credit pt o datorie aferenta unui credit contractat la CEC in 2018. Acel credit trebuia sa fie preluat de fostul sot. Nu s-a intamplat. Dar fostul sot a platit periodic, insa de multe ori se pare ca nu a platit rata ( de cele mai multe ori) Banca nu m-a informat pana in 2.2.2018 despre ce demersuri s-au facut, daca s-au facut incercari de transferare a creantelor. Nu m-a informat de raportarea la BC. Am aflat intamplator..M-am trezit in 26 ian cu scrisoare acasa ca ma executa silit pt o datorie de 5600 de lei din 22800. Creditul e contractat din 2008, eu in 2013 am depus la dosarul de credit divortul si hot jud privind partajul in care se mentioneaza ca fostul sot va prelua creditul CEC.. Tot atunci s-a facut si actualizare de date in sistemul CEC.MI-au favut copie CI si nr de tel si adresa de email. In 2016 le scriu celor de la CEC ( dupa ce am aflat ca sunt in BC) rugandu-i sa imi dea un extras de cont cu datoria actuala, sa imi ofere o solutie si ce pot face ca sa rezolv sit. Nici un rasp. 3 reveniri.. Dar ma trezesc cu scrisoare in 26.01.2018 ca ma executa silit.. Am facut reclamatie si la CEC si la Anpc.. M-am prezentat la banca pe 2.2.2018 cand am aflat ca fostului sot i s-au bagat pana atunci 2 angajamente de plata sub nas pt sumele de 600 de lei si 1000 de lei de-a lungul anilor in cond in care venitul lui era minim pe economie., bani pe care el nu ii putea plati Va rog, in masura in care se poate sa imi spuneti, daca as da CEC in judecata as avea castig de cauza, avand in vedere ca : - nu am avut informatii despre raportarea la BC, despre detaliile preluarii creditului de fostul sot si de faptul ca ma aflu in situatia asta desi nu am stiut si nu am primit informari privind situatia creditului? Ei pot fi amendati de anpc in aveste conditii? Multumesc
Stiam ca a fost modificata o directiva a UE si a fost transpusa in normele BNR un articol ce stipula clar informarea pe cale electronica. Nu stiu unde citisem ca o banca este obligata sa informeze clientul sau sa primeasca ( aici nu mai stiu exact) documente de la client si prin e-mail (posta electronica). Cred ca era vorba doar de primit.. cred
Buna ziua,
Imi puteti spune va rog daca exista o noua reglementare europeana privind informarea unui debitor pe cale electronica, privind o datorie existenta in contul unei banci? Mai concret, ma intereseaza daca exista legislatie nationala si europeana ca o banca care a acordat un imprumut unei persoane fizice sa informeze acea persoana atat prin posta si pe adresa de mail (acolo unde exista) despre debitul restant sau despre transferul creditului catre un executor, recuperator etc. Sau ei trebuie sa informeze doar si numai prin posta?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:
Am incercat sa depun actele pentru plata indemnizatiei de crestere copil la Directia Generalade asistenta sociala si protectia copilului sector 4.
Conform legii actele necesare sunt :
Decizia de suspendare primita de la angajator
Dovada privind veniturile realizate,
Copii de pe certificatele de nastere ale copiilor( mentionez ca am gemeni)
Copii de pe CI al meu si al sotului
Extras de cont bancar
Actele doveditoare care sa ateste perioadele de indeplinire a pre-post natalului si data la care am intrat in concediu pre-natal.
Si evident urma sa completez acolo cererea tip.
Problema este ca dna de la ghiseu mi-a transmis ca este necesara si o adeverinta de la casa de pensii care sa ateste stagiul de cotizare( !?).
Am studiat si eu legea pentru indemnizatii, iar art 13 nu specifica nimic de aceasta adeverinta. Mai mult Eu fiind salariat permanent de peste 15 ani, este evident ca am cotizat la Casa de pensii..
Dna de la ghiseu mi-a spus ca acum 3 zile le-a venit acest ordin. Ori in nici o lege eu nu am gasit asa ceva,. Este evident specificat faptul ca aceasta adeverinta se obtine ca dovada a veniturilor pe ultimele 12 luni. Ori daca eu am primit de la locul de munca dovada ca am primit salariu in ultimele 1 luni anterior nasterii copiilor, ce nevoie mai este de aceasta adeverinta?
Ori poate doamna nu a inteles corect? Va rog sa ma ajutati cu o lamurire asupra acestui fapt. Este sau nu este necesara, o adeverinta de la casa de pensii privind stagiul de cotizare, atata timp cat cel care solicita concediul de crestere copil pana la varsta de un an, a depus dovada cu veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului?
inca o intrebare, legata de acest subiect.
daca exista o intelegere verbala intre doi soti.. ce se intampla.. divortez.. cred ca v-ati dat deja seama;) ideea e ca in timpul casatoriei am achizitionat impreuna un autoturism prin credit, pe care l-am trecut pe numele lui, si un apartament tot cu credit la care amandoi practic suntem proprietari. In urma certurilor..am ajuns la urmatoarea intelegere: el va ramane cu masina - si cu creditul aferent-iar eu cu apartamentul si cu creditul aferent. Asi vrea sa mentionez ca ambele credite sunt pe numele meu intrucat el nu a avut posibilitateasa faca un imprumut, salariul nepermitandu-i.
Acum, avand in vedere cele mentionate mai sus, este necesar ca noi sa ajungem la partaj( si deci in tribunal- dar nici unul din noi nu vrea asta, amandoi fiind deacord sa dea scris cine cu ce ramane) sau este suficienta o hartie notariala prin care fiecare renunta la bunul celuilalt? multumesc
va referiti la cel care pastreaza casa? daca da, acest lucru este posibil.
Deci , cel care ramane cu apartamentul isi permite sa plateasca in continuare ratele, asta nu este o problema. Intrebarea mea este daca banca are vre-un drept asupra casei in conditiile unui divort. ma intelegeti? :))
Buna seara, am o intrebare, in ce masura poate o persoana care divorteaza si care a achizitionat un apartament in perioada casatoriei cu un credit ipotecar sa isi piarda casa? Aici ma refer la faptul ca ambii soti sunt de acord cu divortul, nici unul nu are pretentii, unul lasa apartamentul celuilat in conditii amiabile ( act notarial legalizat si semnat). In ce masura se poate sa ii fie executat apartamentul de catre banca de la care a fost achizitonat imprumutul?. Mentionez aici ca in contractul de credit semnat de ambii soti nu se specifica nimic despre acest aspect. Si nici nu este vorba de partaj sau tutori.
Multumesc