avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate impexvladel

Activitate impexvladel

Am garantat cu apartamentul pentru o ruda la un credit pe firma. Am inteles ca firma e la tribunal cu proces de faliment. In situatia mea mai sunt alte 3 persoane care au garantat pentru acelasi credit. Am inteles ca fost numit un lichidator. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele intrebari care le am. Daca firma e in proces de faliment cu termen in martie ce rol are lichidatorul? Daca am alte bunuri imobiliare in afara e cel girat pot fi atacat si la ele. Pot face cumva contestatie sa aman executarea? Baca executa indiferent daca e procedura de faliment sau nu? Care e relatia intre executarea noastra ca garanti si falimentul sau insolventa firmei?
Buna ziua! Am o problema foarte grava, si as dori niste raspunsuri! Cumnatul meu a facut un credit de investitii pe firma in suma de 500.000 lei. Am garantat cu locuinta proprie, iar alte rude apropiate lui au facut acelasi lucru. Un total de 4 apartamente care sa garaneze creditul. Bineinteles ca urma sa schimbe garantiile cu noua cladire care a construit-o din credit dar acest lucru nu s-a mai intamplat! Mai mult a si disparut din tara! Acum pentru neplata ratelor banca urmeaza sa execute bunurile noastre, in calitate de garanti. Imobilul construit din credit l-a vandut si a plecat cu banii. Alte bunuri pe firma am inteles ca nu are. Am aflat de curand ca la acest credit s-au facut acte aditionale prin care s-au schimbat garantiile (apartamentul lui a fost inlocui cu altul), si acte de marire sau diminuare a creditului. Problema este ca aceste acte aditionale nu au fost semnate de catre garanti, ci de el in fals. Nu imi dau seama cum, cei de la banca au spus (neoficial) ca actele aditionale au fost luate de el si duse la fiecare garant pentru a fi semnate. Noi nu am semnat nimic, mai mult unul dintre garanti a murit si totusi au fost semnate in numele lui actele aditionale. Ajungand la final vreau sa va pun urmatoarea intrebare. In cazul executarii silite, care va urma foarte curand nu este nici o posibilitate sa aratam falsul si sa se stopeze executarea pe baza ca actele sunt false, sau orice alta varianta de a nu ne pierde casele! Este vorba de 4 familii. Orice sfat e binevenit! Multumesc!
Răspuns la discuția probleme cu banca si cu...sotia
Problema este ca nu am cum sa platesc, ma-r ajuta sa fiu angajat sa popreasca salariul. Cat dureaza partajarea bunului comun?
Buna ziua! Am si eu o problema pe care o consider destul de grava si complicata. Am luat de la un asa zis prieten niste bani imprumut. Cu acelasi prieten firma mamei mele avea relatii de afaceri, motiv pentru care a lasat o fila cec garantie. Acest 'prieten' mi-a imprumutat suma de 190.000 lei suma data fara nici un act. In luna dec anul trecut am inapoit suma de 100.000 lei facand o chitanta de mana. Restul nu am mai putut inapoia la timp. Acesta a facut o factura pe care firma mamei nu a semnat-o, nici inregistrat-o si a depus suma cec lasata garantie pentru suma de 190.000. Cecul s-a refuzat si el mers la executor sa recupereze suma. Cand ne-am asezat la masa am explicat executorului situatia, am facut un contract de imprumut la notar pe sumade 90.000intre noi doi, iar el in schimb a dat o declaratie notariala ca si-a recuperat asa zis-a dauna pe firma si ca nu va face plangere penala impotriva debitorului, executorul a inchis dosarul. M-ai tarziu neputand plati contractul pe persoana fizica mi s-a pus de la acelasi executor ipoteca pe un apartament pe care il detin cu sotia. Mai mult s-a dus la politie pe motiv de inselaciune si la un avocat pentru a da firma mamei in lichidare pentru datorie. Declaratia notariala nu ma ajuta sa scap la politie si in eventualul proces de faliment? Datoria pe perosana fizica facuta la notar cu contract de imprumut se poate amana pana o pot plati? Va rog sa ma ajutati!
Am o problema pe care o consider destul de grava si nu ma lasa sa dorm noaptea!
Sotia mea a luat doua credite de nevoi personale de la 2 banci diferite, apoi dupa ce si-a dat demisia a plecat sa munceasca in strainatate dar nu mai stiu nimic de ea. Eu in calitate de sot nu am semnat nimic la banca si nici nu am beneficiat de bani. As dori sa stiu daca eu nu sunt angajat, banca va scoate la executare apartametul comun, care este si el gajat pentru un credit pe firma la un cumnat!
Eu nu am cum sa platesc ratele. Ar fi mai bine sa ma angajez cumva si banca sa isi ia banii din salariu avand in vedere ca au fost credite de nevoi personale negarantate! Va rog sa ma ajutati!