avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate M.miha

Activitate M.miha

deci doar trebuie sa ma inscriu in Reg Op intracomunitari , nu?
Dar ca documente ce trebuie sa le dau in momentul in care livrez marfa ( transportul auto nu-l fac eu )?
Am un client din Italia care vrea sa cumpere cherestea de la firma mea din Romania si sa o duca in Italia cu un transportator x. Eu ce documente trebuie sa-i dau respectivului ? Pana acum nu am vandut lemn decat in tara . Stiu ca trebuie sa ma inscriu in Registrul Operatorilor intracomunitari - la fisc , dar mai departe ? Mai e necesara licenta de export si aviz fito-sanitar(asa am mai gasit niste postari pe net- dar erau cam vechi )?
Răspuns la discuția POT LUA SOMAJ ?
multumesc de sfaturi! Sefii au spus ca saptamana urmatoare vom primi notificarile si daca nu vom semna ni le vor trimite acasa prin posta . Nu stiu ce anume vom primi . Daca este vorba numai de modificarea " locului muncii" cred ca vor face o modificare unilaterala a contractelor si nu acte aditionale,caz in care nu cred ca este necesar acordul salariatilor ci numai sa li se comunice modificarea.
Ce sa fac eu daca ma vad cu actele puse in fata mea, sau primite acasa? Ca oricum nu semnez ca " sunt de acord" ci ca "am primit prezenta"? are vreo valoare ca eu nu doresc sa ma mut la noua locatie , pot scrie asta in loc de "am luat la cunostinta"?
Discuție POT LUA SOMAJ ?
S.C.la care sunt angajata vrea sa inchida sectia unde lucrez eu( Campina) si sa mute totul la Ploiesti din motive de 'CRIZA" , iar salariatii vor mearge acolo sa lucreze , iar care nu pot , nu vor putea lua somaj pt ca ei vor sa mai angajeze si nu pot bloca posturile. In prezent fac naveta 25 km si abonamentele sunt decontate, dar dupa mutare nu se vor mai deconta abonamentele pana la Campina , numai de la Campina la Ploiesti. Eu nu pot sa mai fac inca o naveta de> 30km cu autobuzul pe langa cea de 25 de acum, deci peste 50 km dus- 50 km intors.
Cum pot face sa refuz mutarea pe motivul distantei mai mare de 50 km pana la locul de munca si sa pot lua somaj?
Care este art din C.M. ?
Cum ar trebui sa fie scrisa cererea ?
Răspuns la discuția "Locul de munca"
Pai cum sa -i scriu in c.m. -practic ? el va face devize , si va veni din cand in cand la cate o lucrare mai importanta? ca doar nu o sa vina la sediu in comuna ...
in cazul in care angajez un specialist - un arhitect , ce scriu la " locul de munca " - sediul societatii ? sau santier ? sau ce ?
societatea are sediul in BV si are contracte - santiere in Buc.
Răspuns la discuția permis retinut pt numere expirate
scuze, dar abia acum am ajuns in fata calculatorului . numerele erau expirate de aproape 2 sapt.
Răspuns la discuția permis retinut pt numere expirate
dar cu ce se poate "lasa " - amenda de x suma sau fara permis ?
am o ruda apropiata care zilele trecute a avut un accident de circulatie cu avarii destul de mari dar fara raniti sau victime ,in care nu ea a fost vinovata . problema este ca masina avea nr. de leasing expirate - tocmai ce se terminase contractul de leasing dar nu intrase in posesia actelor de la firma de leasing pt ca mai avea de plata ceva banuti pt ultima factura .
Carnetul a fost ridicat si i s-a dat o dovada pe 15 zile.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ce urmeaza acum pt ca ea habar nu are unde sa ceara lamuriri, dovada se poate prelungi ? si in caz ca da - cine prelungeste dovada- pp. ca pol.judeteana-serv circulatie,nu?