avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate madd

Activitate madd

Buna ziua!
Intentionez sa actionez in instanta statul pentru reducerea cu 15% a indemnizatiei pt cic. Iata cum vad eu lucrurile: aveam un contract de asigurari sociale cu statul prin care statul ma asigura ca daca indeplineam anumite conditii (stagiul de cotizare, concediul de lauzie minim 42 zile...) voi primi timp de doi ani 85% din venitul realizat in ultimele 12luni. Am indeplinit toate conditiile contractuale, am nascut, iar acum statul imi spune ca imi da doar cat vrea el si se pare ca o sa reduca si perioada de la 2 ani la 1 an.
Ce contract e asta? In urma cu un an impreuna cu sotul meu am facut calcule, socoteli... si am ajuns la concluzia ca ne permitem sa facem un copil daca primesc 85%. Am facut copilul, nu mai primesc 86%, ce fac cu copilul acum?
De ce femeile care inca nu au ramas insarcinate pot decide sa faca sau nu copil in conditiile actuale de asigurari sociale dar eu nu mai pot avea acest drept? Imi pare incalcare a clauzelor contractuale si discriminare.
Va rog mult sa-mi oferiti opini/sfaturi.
Va multumesc!
Daca valoarea neta a indemnizatiei pt crestere copil primita in ultimele 6 luni este de 1000ron, se calculeaza brutul aferent acesteia si in baza lui se calculeaza media zilnica pe ultimele 6 luni? Sau cum?
Răspuns la discuția partaj sau donatie?
Am inteles, in sfarsit :D
Si va multumesc mult in numele amicei mele.
Da.
Aceasta taxa de 3% este taxa de timbru?
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
cea mai ieftina solutie este urmatoarea:
fostii soti sa isi faca o conventie cu privie la cota de bun comun pe care o detin-sa isi declare fiecare cota.
daca nu exista cadastru si intabulare, se vor face si odata cu acestea se intabuleaza si conventia.
-este indicat ca in aceasta conventie sotul "care nu are pretentii" sa isi declare o cota cat mai mica de ex 1/8, iar ulterior sa se faca vanzare pe aceea cota.
taxele se calculeaza la valoarea cotei de 1/8, pe cand la partaj se calculeaza la valoarea intregului imobil.
succes!

Va multumesc pt sfat.
Va rog sa-mi spuneti ce taxe se calculeaza la valoarea apt in caz de partaj? Taxa de timbru? Am inteles de la dl av Roxanel ca taxa de timbru se recupereaza.
Va multumesc mult pt sfaturi. Impozit va plati ea pentru jumatatea de apartament pe care o va dobandi? Nu ma refer la impozitul local, cu am auzit ca ar fi 1%.
Cam cat este acest pret? Trebuie sa plateasca si impozit? Poate face fostul sot o donatie? Este mai ieftin asa?
O amica a divortat in urma cu cca 5 ani fara sa faca partajul. La vremea respectiva, sotul a semnat o declaratie prin care recunoaste ca nu are nici un fel de pretentie asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei, si anume un apartament,
Ca sa il scoata acum din acte, sa devina unic proprietar al apt, cum trebuie sa procedeze ea?
Care este cea mai ieftina modalitate? (impozite si taxe cat mai mici)
Multumim!
Răspuns la discuția certificare imprumut
La vremea respectiva imi era ''prieten''. Nu am intocmit nici un act. Un prieten mi-a cerut ajutorul si i l-am oferit.
Nu stiu daca o sa reusesc sa-l fac sa vina la notariat, dar voiam sa stiu ce putere ar avea acel act notarial.
Sper ca macar acum sa faca ce este corect cu atat mai mult cu cat sunt dispus sa-i ofer inca un an.
Răspuns la discuția certificare imprumut
Va multumesc mult!