Regret #-o am facut cererea de trecere in fct inferioara retroactiv incepand cu data de 01-07 -2011 si nici pana acum nu am primit nici o decizie de salarizare Mi-e frica de disponibilizare!!!
Adaug din ccm criteriile prin care un salariat poate fi disponibilizat.Nu indeplinesc nici u(5) Angajatorul va stabili criterii de apreciere a competenţei profesionale şi a disciplinei, pentru ierarhizarea în funcţie de acestea a salariaţilor din formaţiile de lucru care îşi vor reduce activitatea.
(6) La aplicarea efectivă a reducerii de personal după anularea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vor afecta în condiţii de competenţă egale, în ordine:
I. Criterii prioritare:
a) salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii, precum şi ale celor care cumulează pensia cu salariul sau salariaţii care sunt asociaţi la alte societăţi comerciale cu capital privat sau mixt;
b) salariaţii care îndeplinesc condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare, şi nu au cerut pensionarea în condiţiile legii;
c) salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare la cererea lor;
II. Criterii minimale: aplicabile numai în cazul în care după aplicarea criteriilor prioritare, mai mulţi salariaţi afectaţi de reducerea numărului de posturi de aceeaşi natură se află în situaţii similare:
a. Salariaţii care au fost sancţionaţi pentru consum de băuturi alcoolice;
b. Salariaţii care au fost sancţionaţi pentru abateri de la regulile de siguranţa circulaţiei;
c. Salariaţii care au fost sancţionaţi pentru săvârşirea de abateri care au cauzat prejudicii societăţii;
d. Salariaţii care au fost sancţionaţi pentru absenţe nemotivate;
e. Salariaţii care au absenţe nemotivate;
f. Salariaţii care au fost sancţionaţi pentru alte abateri disciplinare;
g. Salariaţii care au obţinut rezultate slabe la verificarea profesională periodică;
h. Salariaţii care nu au o altă formă de calificare sau pregătire profesională suplimentară celei necesare postului pe care îl ocupă.
i. dacă măsura ar putea afecta doi soţi care lucrează în aceeaşi unitate, se desface contractul de muncă al soţului care are salariul cel mai mic, fără ca prin aceasta să se poată desface contractul individual de muncă unei persoane care ocupă un post nevizat de reducere;
j. măsura să afecteze, mai întâi, persoanele care nu au copii în întreţinere;
k. măsura să afecteze numai în ultimul rând pe femeile care au în îngrijire copii, bărbaţi văduvi sau divorţaţi care au în îngrijire copii, pe întreţinătorii unici de familie, precum şi pe salariaţii, bărbaţi sau femei, care mai au cel mult 3 ani până la pensionare la cererea lor.
n criteriu
Multumesc de raspunsuri !!Perioada in care se pot face disponibilizari este iunie-august .Pot fi afectat daca s-a facut un val de disponibilizari?
Buna seara! De curand in compania unde lucrez s-au facut disponibilizari (luna iunie pe data de 08 s-au dat preavizele la colegii disponibilizati) iar la sfarsitul lunii trecute mi sa adus la cunostinta ca am fost trecut pe o functie inferioara fara sa primesc o decizie sau sa fiu sanctionat. Acum lucrez pe ecea functie dar nici de la inceputul lunii nu am primit nici o decizie . Mi s-a spus ca saptamana aceasta (miercuri)sa fac o cerere pentru a trece pe fct inferioara.Mentionez ca trecerea pe aceasta functie am facuto prin efectuarea unui curs de calificare si diferenta de clase de salarizare a fost semnificativa.Din anul 2001 de cand sunt pe aceasta functie nu am avut nici o abatere,sanctiune iar rezultatele de la examinarile anuale au fost bune.VA ROG sa-mi spuneti daca e bine sa fac acea cerere sau sa cer o decizie din partea companiei prin care sa motiveze motivul.Mi-e frica sa nu fiu disponibilizat ulterior.Multumesc!
M-ai intai de toate tre sa va asigurati ca in procesul verbal este trecuta ora reala la care sotul a fost oprit si toate datele de identificare au fost inscrise corect in procesul verbal . De regula recalcularea alcoolemiei se face cand la recoltarea probelor biologice la intervalul de 1ora intre ele la proba 2 se constata o alcoolemie in crestere.Acu tre sa mergeti laIML sa achitati contravaloarea prelucrarii probelor biologice si sa cereti si o recalculare (daca faceti cerere de recalculare puteti schimba oricand declaratia de la politie fara sa aveti probleme)in jur de 500ron.Apoi dosarul o sa mearga la parchet si pana la pronuntarea procurorului care poate dura si 2ani sotul poate sa mearga la parchet ptr prelungirea dovezii de circulatie cu cate 30 zile in functie stadiul dosarului . Scuze o sa revin !!
Revin la subiect si va rog sa-mi dati un sfat cum tre sa procedez ptr a mi se debloca conturile.Am inteles ca daca achit suma ptr care s-a facut poprirea nu o sa primesc banii inapoi. De la CAS termenul de comunicare legal este de 45 zile
Formularea deciziei ANAF :Ca raspuns la cererea dv inregistrata la ANAF sub nr ........ va aducem la cunostinta ca deciziile privind platile anticipate ptr veniturile din activ ind aferente 2005 au fost desfiintate, debitele ptr acesti ani fiind scazute in totalitate
Multumesc ptr raspuns ! Am depus la CAS raspunsul de la finante am primit nr de inregistrare ptr cererea de recalculare dar ce fac cu conturile blocate? Daca banca imi cere explicatii ? Pana acum nu am avut restante nici pe timp de criza . Conf legii termenul de comunicare este de 45 zile
Bun gasit!Relatez pe scurt problema :In anul 2005 am dorit sa profesez independent ca instructor auto,am mers la anaf ptr completarea dosarului si am depus o declaratie ptr activitati independente(instructor auto independent) acesta fiind primul pas . Dupa ce am terminat dosarul mergand la ARR mi s-a spus ca nu se dau autorizatii decat celor care aveau autorizatia emisa mai inainte#-o Cu dosarul complet am mers la anaf si m-au scos de la plata impozitului aferent vina apartinand dansilor ca mi-au spus ca pot obtine autorizatia(aceeasi problema fiind in mai multe cazuri).Dupa ce am cheltuit o multime de bani ptr dosar si am pierdut timp in 2010 m-am pomenit ca tre sa achit contributia CAS ptr 2005 ptr o activitate pe care nu am desfasurato.Instiintarea de plata a fost facuta in lun 02-2010 si nu am primito apoi in luna11 am primit poprire si pana sa duc actele de la ANAF mi s-a blocat si conturile bancare.Acum stau cu tot blocat si astept raspuns de la CAS un raspuns la cererea de recalculare in baza unei dispozitii data de ANAF precum ca nu am realizat venituri independente pe 2005. Cum sa procedez ptr ami debloca conturile sa-mi platesc ratele ?
Procesul verbal a fost intocmit de cei de la pol rutiera cu un martor dintr-o parcare apropiata(taximetrist)in sediul pol rutiere in alt birou fata de cel unde eu dadeam declaratie si nu a fost intocmit la fata locului de agentul constator care dupa cum am mentionat nu avea nici p v si nici aparat etilotest cand m-a oprit ptr circulatia pe sens opus. Scuze ptr intarziere !