avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Activitate confidential

Activitate confidential

Hristos a Inviat!
Multumesc mult.Saptamana trecuta, de fapt joi, inainte de Paste, am fost la AJPIS Cluj sa le spun ce intentionez si sa mi se spuna clar: da sau nu.
In ideea in care, si dau aici exemplul d-lui Tudor Valeriu, se presupune ca normele ar trebui sa precizeze daca acesti 3.000 lei pot fi obtinuti de la locul de munca unde a fost suspendat contractul individual de munca (CIM) sau de la alta sursa sau poate la domiciliu etc.
Distinsul domn de la minunata institutie mi-a spus ca normele nu au aparut si daca ma angajez o fac "pe barba" mea.
Asadar... ar fi bine sa listez normele sa ma duc eu sa le duc institutiei? Ca asa m-am gandit...
Multumesc!
Multumesc penru raspunsul promt.
Cu tot respectul, eu tot n-am inteles daca pot avea venituri in limita a max 6 ISR in perioada in care beneficiez de indemnizatie.
In concluzie... sa-mi caut un loc de munca pentru venituri suplimentare sau nu?
Va multumesc foarte mult.
Buna seara,
Am cautat dar, inca n-am gasit nimic referitor la norme. Puteti, oare sa-mi confirmati (sau nu) aparitia normelor?
Va multumesc mult pentru timpul si bunavointa dumneavoastra.
Va multumesc foarte mult!
Sa inteleg ca nu pot beneficia de indemnizatia de crestere copil ( CCC) in paralel cu veniturile salariale doar pentru ca nu au aparut normele?
Ma ajutati sa interpretez art I lit c din legea 126/2014 care modifica ordonanta 111/2010 ?
Multumesc.
La multi ani!
Buna ziua,
In data de 21 Decembrie 2014 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediul ingrijire copil in urmatorii 2ani.
Intrebarea mea este daca ma pot angaja, incepand cu o data din luna ianuarie, la o alta firma si in ce conditii.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ma intereseaza daca spatiul poate fi inchiriat. Sau e obligatoriu sa fie proprietate. Asadar, inchiriez un spatiu (apartament), il dotez, pregatesc pentru activitate. In conditiile astea pot obtine autorizare de la DSV?
Răspuns la discuția proceduri lichidare stoc
Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine acest subiect. Sa speram ca ne ajuta cineva cu aceste informatii.
Răspuns la discuția deces salariat - ajutor urmas
Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine cand se inregistreaza in Revisal decesul. Inca nu am primit nici un act.
Potrivit prevederilor art. 219, alin.1 lit.b) din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constituie contravenţie neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege a impozitelor, taxelor, contribuţiilor, iar aceasta se sancţionează potrivit alin.d) al art.219, astfel :
- pentru persoanele fizice – cu amendă de la 500 la 1000 lei
- pentru persoanele juridice – cu amendă de la 1000 la 5000 lei

Parerea mea este urmatoarea. AVEATI OBLIGATIA SA DEPUNETI 112, odata ce la ORC ati inregistrat societatea ca platitoare de contributii la bugetul asigurarilor si in vectorul fiscal sunt inregistrate aceste contributii, incepand cu luna martie aferent lunii februarie.
Poate era mai bine ca primul dumneavostra salariat sa fi fost un contabil. Legislatia e destul de alambicata si oricat ne straduim nu putem sa ne permitem "economia" de a nu angaja un contabil.