Bună ziua !
O acţiune în pretenţii. Constat însă că faceţi vorbire de bunuri închiriate pe care nu vi le predă fostul chiriaş. Consider că , în măsura în care s- a obţinut rezilierea contractului de închiriere prin acţiune definitivă şi irevocabilă, nepredarea bunurilor proprietatea dumneavoastră, vă deschide calea unei plângeri penale pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere( 213 C.P.).
Cu stimă!
Bună ziua !
Vă sfătuiesc să depuneţi o plângere penală în acest sens.
În instanţă, dacă vă aflaţi în faza executării silite, vă sfătuiesc să depuneţi o contestaţie la executare şi copii certificate ale celor două precontracte.
Vă sfătuiesc să angajaţi un avocat.
Cu stimă !
Bună ziua !
În primul rând trebuie multe precizări la ceea ce scrieţi pentru a vă răspunde corect la speţa dată.
Consider, din ceea ce scrieţi, că soluţia acţiunii în instanţă este singura posibilă în acest moment.
Conform prevederilor legale, toţi moştenitorii vin in cote egale la masa succesorala. Pentru ce a achitat tatăl dumneavoastră cu impozitul imobiliar, dar şi în privinţa celorlalte cheltuieli cu îngrijirea, înmormântarea, etc. defunctei şi cheltuielile cu imobilul, pe baza probelor doveditoare( acte, martori, etc.), puteţi solicita instanţei plata unor sulte din partea celorlalţi moştenitori legali ori atribuirea imobilului către dumneavoastră, cu sulte către ceilalţi.
Vă precizez că este cazul să angajaţi un avocat în acest sens.
Cu stimă !
Bună ziua !
Verificaţi în registrele de evidenţă dacă aceasta a fost înmânată persoanei la plecarea din unitate, iar dacă nu reuşiţi să identificaţi nimic în acest sens, vă sfătuiesc să trimiteţi o adresă prin care să menţionaţi că aceasta nu se găseşte în posesia dumneavoastră, urmând să verificaţi dacă a fost inmânată fostului angajat . În acest ultim sens, consider că este posibil ca aceste cărţi de muncă să fi fost transferate după 2000 la ITM, avand în vedere că Inspectoratul teritorial de munca a fost infiintat in ianuarie 2000, in baza Legii nr.108/1999 republicata.
Cu stimă !
Buna ziua !
Amenda contraventionala platita fara proces- verbal ? Ce ati achitat la Trezorerie ?=D>Asta se cheama abuz in serviciu din partea celui ce v- a " sanctionat " si naivitate din partea dumneavoastra.
Si inca o intrebare retorica : in ce baza treceti banii dati " pe cheltuieli" ?
Buna ziua !
Din pacate, fara acordul lor, singura institutie in masura sa poata decide rezilierea contractului este instanta de judecata.
Va sfatuiesc sa angajati aparator.
Cu stima !
Buna ziua !
Un astfel de contract nu constituie titlu executoriu. Pentru a va putea recupera banii trebuie sa actionati in instanta debitorul.
Cu stima !
Buna ziua !
Poate formula si depune o plangere penala- respectand prevederile art. 222 C.P.P.- pentru insulta si/ sau calomnie, fapte prevazute si pedepsite conform art. 205 si 206 c. pen. In plangerea respectiva poate sa mentioneze ca se constituie parte civila in procesul penal.
Consider ca in acest sens se poate adresa unui avocat.
Cu stima !
Buna ziua !
Avand in vedere intrebarile puse cu ... toptanul, ma vad nevoit si totodata obligat sa va spun ca este cazul sa va adresati unui cabinet notarial sau eventual unui cabinet de avocatura, caci si oamenii acestia au dreptul la un onorariu. Mai pune omul intrebari pe forum, dar mai cu masura.
In mare, va pot spune ca vanzarea o puteti face numai dupa intocmirea cartii funciare ce cade in sarcina vanzatorului.
In baza unui contract de vanzare- cumparare, pe care in calitate de vanzatori trebuie sa semneze ambii coindivizari, in fata notarului , actul fiind obligatoriu incheiat in forma autentica, ati realizat o vanzare valabila.
Valoarea tranzactiei este si in functie de valoarea imobilului, dar valoarea unui teren nu depinde numai de suprafata, ba mai mult, mai important in aceasta apreciere este amplasamentul.
Buna ziua !
Depinde despre ce debit este vorba. Avand in vedere termenul de prescriptie general, dar si majoritatea termenelor de prescriptie speciale si tinand cont de timpul trecut de cand datoria este lichida certa si exigibila, consider ca debitul aproape sigur este prescris.
In ceea ce priveste decesul debitorului, acesta nu este relevant , tinand cont ca executarea poarta asupra mostenitorilor acestuia.
Cu stima !