Buna ziua
Va deranjez cu o intrebare referitor la o situatie in care ma aflu...tatal meu vrea sa imi faca acte pe casa in care locuieste cu mama mea ,dar eu mai am inca 3 surori(deci suntem 4 fete) .tatal meu nu vrea sa le lase lor nimic ptr ca lor le-a mai dat si le-a facut diverse chestii..in fine...ele stiu de situatia asta dar nici nu aproba nici nu neaga ce zice tata...adica nu sunt lamurita daca sunt de acord ca el sa imi cedeze mie casa si pamantul aferent iar tata zice ca nici nu e nevoie ca eu sunt copilul cel mic si ca dorinta lui este sa imi lase mie.intr-un cuvant pe mine m-ar interesa sa stiu ce varianta de a-mi face acte exista inafara de act de vanzare cumparare care stiu ca presupune sa platim mai multi bani.si tat nu vrea.m ar interesa donatia sau testamentul adica sa am eu un act care sa dovedeasca ca sunt proprietara acum sau dupa moartea parintilor(mai mentionez ca mama este o persoana cu handicap alzheimer deci fara drept de semnatura). multumesc. o zi buna!
in Spania am fost plecati....deci indiferent cum ar fi tot trebuie sa platesc cei aproape 600 de lei cum a zis cucoana sau varianta sa astept sa mai treaca inca doi ani ca sa se faca 5 ani consecutivi sa pot beneficia de serviciile de sanatate
Buna ziua,o intrebare as vrea sa va adresez si eu ca poate asa reusesc sa ma lamuresc .....in urma cu cateva zile am solicitat la medicul de familie o trimitere ptr a-mi face niste analize si mi-a spus ca imi da dupa ce ii aduc adeverinta de la serviciu vizata de CASS.Am fost la casa de asigurari cu doua adeverinte a mea si a sotului ca lucreaza in cadrul aceleiasi firme si doamna mi-a spus ca trebuie sa am continuitate 5 ani la locul de munca.care este adevarul?
situatia noastra este urmatoarea sotul a lucrat din2003-2005 in cadrul firmei apoi am plecat in alta tara pentru doi ani dar fara ctr desi acolo am avut amandoi card de sanatate national in baza caruia am beneficiat de toate serviciile gratuit,iar in 2007 am revenit in tara si ne-am angajat amandoi in cadrul aceleiasi firme unde a lucrat sotul inainte si acolo lucram si acum.Deci sunt 2 ani lucrati doi pauza si 3 lucrati de sotul meu,iar eu am 3ani lucrati si inainte era sotul coplatitor.Intrebarea mea este de ce ma pune cucoana de la casa de sanatate Gorj sa platesc 600 lei noi ptr 6 luni spune ea atata timp cat noi in cei doi ani de pauza nu am beneficiat de niciun serviciu de sanatate din MINUNATA ROMANIE deci practic nu am lucrat aici .nu inteleg de ce ne pune sa platim atatia bani?lamuritima dumneavoastra va rog mult ptr ca tanti de la ghiseu nu a stiut decat sa imi spuna sa platesc 6 milioane altceva nu a fost capabila sa imi spuna
va multumesc!
in plus as mai avea o intrebare:pentru un agent de vanzari a-ti putea sa imi spuneti care este salariu minim pe economie?mentionez ca sunt agent de vanzari dar nu iau nici un comision.abia ne mai da salariu minim,dar comision ca doar e criza
multumesc frumos!
BUNA ZIUA
ASTAZI AM PRIMIT CONTRACTUL CARE S-A PRELUNGIT PE PERIOADA NEDETERMINATA,DAR.......bineinteles cu un salariu brut mai mic decat cel care il aveam atunci cand aveam contract de munca pe perioada limitata.intrebarea mea este urmatoarea:are voie angajatorul sa scrie toate dataele in noul contract sa il semneze si doar sa il aduca sa il semnez si eu fara sa ma anunte ca imi ia din bani.doar cand m-a chemat sa semnez mi-a zis :vezi ca ai salariul mai mic ca acum e criza
va multumesc!
Va multumesc mult pt raspunsurile oferite.am ajuns la concluzia ca are o problema angajatorul am sunat aproape in fiecare zi sa vad ce se intampla si ma amana tot timpul.si din bani oricum imi ia in fiecare luna fara sa ma anunte,de fapt nici nu stiu ce salariu trebuie sa iau pt ca una imi scrie in contract si alta vad pe cardul de salariu.
o zi buna si inca odata
MULTUMESC!
Buna ziua
Sunt noua pe forum si as avea si eu o intrebare.sunt angajata la o firma din data de 08.07.2008.am avut prima data contractul pe o perioada de 6 luni dupa care mi s-a mai prelungit inca odata pe o perioada tot de 6 luni,iar a treia oara mi-a prelungit contractul pe 3 luni.in data de 08.10.2009 trebuia sa imi expire si eu inca nu stiu ce este cu el.intrebarea mea este urmatoarea:are voie angajatorul legal sa il mai prelungeasca pe perioada determinata sau e obligat sa il faca pe perioada nedeterminata in cazul in care il mai prelungeste.
ASTEPT UN RASPUNS.VA MULTUMESC!