avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate pamfil valeru

Activitate pamfil valeru

Demnitar aflat in stare de incompatibilitate,demis prin ordin al prefectului,castiga la jnstanta de contencios a-dtiv,obtinand o hotatare irevocabila in favoarea sa,fiind repus in functie.Hotararea este impotriva oricarei logici fiind de-a dreptul scandaloasa. Ce este de facut?
Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului,care,in opinia mea,nu este altceva decat o unealta a sefilor de partid,de a scapa,chipurile in mod democratic de membrii incomozi.Fara a respecta etapele,privnd citarea la termenele de judecata,stabilite in chiar ziua in care s-a primit citatia,fara a se respecta dreptul la aparare,Curtea a trimis catre Consiliul Local,o comunicare prin care face cunoscut faptul ca s-a retras sprijinul politic si nominalizeaza supleantul.Unde pot depune plangere la decizia Curtii?.
Nu aveti dreptate,conf.art.16 al 1 si2 din L393/2004 prefectul emite un ordin prin care constata incetarea mandatului primarului,si numai in cazurile art.15 al. 2 lit.g-e incetarea mandatului are loc dupa ramanera definitiva a hot. judecatoresti.
Desi a fost demis,in temeiul Legii 161/2003 art91 al 4,pentru incompatibilitate,prin ordin al prefectului,primarul vine in continuare la serviciu,ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic,folosind autoturismul institutiei dupa bunul plac,iar la convocarile Consiliului Local,nu raspunde in nici un fel.Ce institutie a statului roman poate impune respectarea legii?
De cele mai multe ori, primarul sfideaza Consiliul Local, neducand la indeplinire hotararile acestuia.Desi data sedintelor ordinare de C.L sunt stabilite din timp.prin hotarare de C.L,primarul schimba data acestora dupa bunul plac,fara nici o justificare.La ce instanta ne putem adresa,tinand cont de faptul ca desi Prefectura sesizata de mai multe ori,nu a luat nici omasura?