avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrugonczi

Activitate alexandrugonczi

Răspuns la discuția Cocediere-plata concediului
Mai am de recuperat salariul pe luna Octombrie si pentru CO neefectuat pe anul 2010.Incetarea CIM a fost cu acordul partilor la data de 8 Noiembrie 2010.Sa inteleg ca nu trebuie sa semnez lichidarea pana nu primesc banii? Normal ca patronul amana discutiile referitoare la salariu. Daca nu ne intelegem amiabil,care sunt pasii legali ?

Multumesc
Buna ziua,
referitor la CO neefectuat : punctul de lucru din orasul meu este inchis cu data de 8 noiembrie 2010.Incetarea CIM a fost cu acordul partilor,dar mai am de recuperat salariul pe luna Octombrie.Pot solicita plata CO neefectuat?

Multumesc
Răspuns la discuția Demisie in perioada de proba
In CIM scrie:perioada de proba30 zile si este pe o perioada determinata de 3 luni

Daca face o notificare angajatorului ca doreste sa inceteze contractul in baza art.31 alin 4 indice 1 din codul Muncii, inainte de data de 17.12.2009, acesta nu poate solicita efectuarea preavizului.
Daca nu vrea sa o primeasca, va sfatuiesc sa o duceti la Inspectia muncii.

notificarea trebuie semnata de angajator in dublu exemplar? pentru ca el poate sa nu recunoasca .
Buna ziua
sotia mea este angajata cu data de 18.11.2009 (C.I.M.) pe perioada determinata de 3 luni si doreste sa incheie contractul cu firma respectiva conform art. 31 (alin. 4 indice 1),dar firma refuza si solicita preaviz de 15 zile.Cum am proceda cel mai bine sa nu avem probleme cu ei ???? multumesc

p.s. si va rog mult daca este in favoarea noastra,o formulare fara replica
Va multumesc =D>
titiana a scris:

Va veti prezenta la servici, probabil vi se va aduce la cunostinta ca veti fi concediata, aveti dreptul la un preaviz de 20 zile lucratoare in care puteti sa va duceti cate 4 ore la servici, o compensatie de cel putin un salariu lunar.
aveti dreptul la somaj

Referitor la cele 20 zile de preaviz si compensatia de cel putin un salariu:
-astazi trebuia sa fie prima zi de lucru a sotiei mele dupa CCC de 2 ani
-angajatorul sustine ca sotia mea are CIM si nu se supune CCMN
-el sustine si ca este suficient 2 zile angajata,ca apoi sa fie concediata si trimisa in somaj
-am fost la ITMCLUJ la ghiseul nr 1 se adevereste varianta cu 2 zile iar mai sus cu 3 etaje la birouri,departamentul legislatie,obligativitatea celor 20 zile praviz si un salariu compensator
Am cautat in codul muncii si CCMN dar este foarte greu sa deslusesc ceva clar.uUn raspuns scurt cu articol de lege ar fi extraordinar. :( va multumesc

p.s. daca angajatorul o concediaza cu Art.65 CM (desfintare post) ea pierde dreptul la preaviz 20 zile si salariu ???