avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in ce conditii se pot acorda banii pt. concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in ce conditii se pot acorda banii pt. concediu de odihna neefectuat?

In institutia noastra avem urmatoarea problema: O salariata nu si-a efectuat concediul de odihana pt. anul 2010 pana la aceasta data. Acum doreste sa efectueze concediul in luna decembrie, dar pentru postul pe care-l ocupa, operator centrala telefonica, nu mai avem inlocuitor datorita faptului ca cealalta colega este in concediu fara plata din luna iulie. In acest sens, exista un cadru legal prin care sa compensam in bani concediul de odihna, fara ca dansa sa efectueze zilele efectiv? Pt. ca dansa este de acord sa vina la serviciu dar sa-si ia si banii pt. CO. Mentionez ca dansa nu-si poate lua zilele de CO in 2011 pt. ca este pensionabila, si a depus deja dosarul in vederea pensionarii.
Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: rebeca macovei , utilizator 11:19, 3 Decembrie 2010
Si daca este pensionabila de ce sa nu-si efectueze CO in 2011? .. o astfel de interdictie nu este prevazuta nicaieri ...
Banii de CO pot fi acordati ca si drepturi neridicate, cand angajatului i se intocmeste fisa de lichidare. Nu cred insa ca banii de pe CO pot fi reportati de pe un an pe altul. Din cate stiu, conducerea unitatii ar fi trebuit sa aiba in vedere in cursul anului efectuarea zilelor de CO a tuturor angajatilor.
lumi71 a scris:

Banii de CO pot fi acordati ca si drepturi neridicate, cand angajatului i se intocmeste fisa de lichidare. Nu cred insa ca banii de pe CO pot fi reportati de pe un an pe altul. Din cate stiu, conducerea unitatii ar fi trebuit sa aiba in vedere in cursul anului efectuarea zilelor de CO a tuturor angajatilor.


Art.60 (2) din CCMN stipuleaza ca, cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.
nu puteti sa compensati in bani zilele de co decat la incetarea contractului de munca.
Da, Freeelis, dar dansa cel tarziu in luna ianuarie va primi decizia de pensionare si nu doreste sa cumuleze pensia cu salariul, va pleca la pensie, iar fizic vorbind nu are cum sa efectueze 25 de zile de co. Iar dansa merge oarecum la santaj: ori pleaca in CO acum in decembrie, ori ii dam banii aferenti!

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la iesirea la pensie. neculai29 neculai29 Mentionez ca in luna septembrie 2015 am iesit la pensie si mai aveam de efectuat 6 zile de C.O. pe anul in curs din cele 20 . Mai am dreptul la plata celor 6 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna elena16 elena16 lucrez in invatamant iar in luna iulie trebuie sa nasc , mi s-a spus ca trebuie sa intru in concediu prenatal de 63 de zile . Intrebarea mea este daca intru ... (vezi toată discuția)