1. Am avut un proces şi hotărârea nu a fost satisfăcătoare. Avocatul nostru a făcut recurs şi a depus o cerere de amânare pentru că în ziua care se judeca dosarul nostru, el nu putea să ajungă la tribunal. Nu s-a ţinut cont de această cerere şi s-a judecat cazul. Se mai poate face ceva? Se poate anula hotărârea? Sau se mai poate face alt recurs?
În urma unui accident rutier ne-am judecat cu şoferul vinovat (pt.neacordare de prioritate).Autoturismul marca Skoda Fabia,proprietate personală a soţului meu,a fost grav avariat,firma de asigurări Euroins constatând că-i daună totală,iar valoarea pagubei fiind de 30000 RON.Însă nu ne-a oferit decât 8200 RON.A urmat un proces penal,deoarece eu am fost victimă. Am fost pasager ocupând locul din dreapta faţă şi am avut fractură la degetul mare de la mâna stângă. La proces am prezentat facturi în valoare de 9600 RON,pentru că între timp noi ne-am reparat maşina şi cu piese noi şi cu piese second. În urma acestuia, instanţa a hotărât că sunt suficienţi 6000 RON,dintre care doar 3000 RON fiind alocaţi pentru reparaţia autoturismului. Avocatul nostru a făcut recurs,iar cazul s-a judecat în lipsa lui,deşi depusese în prealabil o cerere de amânare. După recurs ni s-au mai alocat 1500 RON. Aş vrea să ştiu dacă se mai poate face ceva ca să se anuleze această ultimă hotărâre şi să se rejudece recursul şi dacă banii câştigaţi sunt din cei 8200 RON pe care ni i-a oferit Euroins sau sunt în plus faţă de această sumă. Vă mulţumesc anticipat!
Am nevoie de un model de chitanţă de mână încheiată între vânzătorul şi cumpărătorul unui autoturism radiat,cumpărat pt.piese.Eu am făcut o încercare,dar nu ştiu cât de corectă este.Vă rog să-mi spuneţi părerea dvs. şi să m-ajutaţi pt. a întocmi această chitanţă cât mai bine.
Subsemnatul,...,domiciliat în loc. ...,Str. ...,Nr. ...,vând autoturismul Skoda,tipul ...,cu nr.de identificare ...,serie motor ...,domnului ...,domiciliat în ...,Str. ...,Nr. ...,judeţul ...,pentru suma de 1150 euro(una mie o sută cincizeci euro).
Participă ca martori: .................... şi .................... .
Data:................
Semnătura vânzătorului:.................
Semnătura cumpărătorului:...........
Semnătura martor 1:....................
Semnătura martor 2:.....................
Este suficient sau mai trebuie să mai scriu ceva?Ce antet îi pun,chitanţă de mână sau contract de vânzare-cumpărare ? Vă mulţumesc anticipat.
Cred că m-aţi înţeles greşit.Nu noi am cerut expertiza,ci inculpatul şi proprietarul autoutilitarei care a produs accidentul.Noi am refuzat expertiza.
În februarie 2009 o autoutilitară Aro a provocat un accident rutier,a cărui victimă am fost eu.Am ajuns cu şoferul la judecată.Maşina nu-i aparţinea,însă proprietarul a cerut expertiză vrând să ne scoată vinovaţi pe mine şi pe soţul meu,zicând că circulam cu viteză,neluând în calcul că şoferul lui nu ne-a acordat prioritate,virând brusc stânga,astfel tăindu-ne calea.Autoutilitara nu avea ITP din iulie 2008.În urma accidentului maşinilor implicate nu li s-a verificat starea tehnică.Este târziu să cerem acum acest lucru?Cred că autoutilitara nu avea semnalizare şi frâne,deoarece şoferul nu le-a folosit,târându-ne în jur de 1 metru şi ceva.Între timp,proprietarul a tăiat autoutilitara şi a dus-o la fier vechi.Ce se întâmplă în cazul acesta?Expertiza se mai poate face?Menţionez că proprietarul camionetei o cumpărase de la altcineva fără să facă acte.I se tot cere la tribunal un contract de vânzare-cumpărare,cartea maşinii şi certificatul de înmatriculare,însă acesta de mai bine de 2 luni nu le aduce.Repet: ce se va întâmpla cu expertiza când se va afla că autoutilitara nu mai există?