Va multumesc pentru raspunsuri!
Intentia mea era sa contest decizia pentru a nu figura acest articol pe cartea mea de munca. Nu-mi doresc niciun moment sa devin reangajata la firma respectiva, si de aceea m-am gandit ca poate exista o modalitate de a evita repunerea in depturi.
Ceea ce spuneti dumneavoastra, mi se pare perfect logic.
Multumesc inca o data!
Buna ziua,
Am fost concediata conform art 61 lit d, fara evaluare prealabila.
As vrea sa contest in instanta aceasta decizie, dar as vrea sa nu fiu reangajata la aceasta societate. Se poate cere anularea deciziei, primirea drepturilor salariale, dar fara reangajare?
Multumesc frumos!
Multumesc pentru raspuns!
Asa cred si eu.
Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca legea prevede ca angajatorul sa acorde cate zile de concediu doreste acesta si nu cate cere angajatul.
Spre exemplu, eu am solicitat 10 zile lucratoare din cele 17 zile pe care le mai am disponibile si mi s-au aprobat 6. Nu am functie de conducere iar in locul meu are cine sa ramana pe perioada de concediu.
Multumesc frumos!
Multumesc pentru raspuns. Nu am o delegatie facuta special. Sunt angajata pe Bucuresti si muncesc in alt oras unde firma la care sunt angajata nu are punct de lucru. Vroiam sa stiu daca trebuie sa-mi dea diurna in acest caz sau daca din punct de vedere legal au voie sa figurez ca lucrez la Bucuresti dar de fapt sa muncesc in alt oras.
As vrea sa va intreb daca in cazul in care angajatul are contract intr-un oras si munceste efectiv in alt oras, angajatorul trebuie sa-i plateasca diurna si eventual cazare? Ce obligatii are anagatorul in acest caz luand in considerare faptul ca in orasul in care se face efectiv munca, nu este inregistrat un punct de lucru.
Multumesc frumos!
Georgeta
Va multumesc frumos pentru raspuns si va doresc toate cele bune!
Am vorbit cu cineva care lucreaza la resurse umane si a spus ca asta ar fi o solutie la faptul ca cele 2 contracte de munca, ambele avand cate 8 ore de lucru, se suprapun pe o perioada de 2 saptamani. Cum se va opera in cartea de munca aceasta perioada? Vor aparea ambele contracte in conditiile in care in cartea mea de munca scrie acum ca am fost angajata de la 01 iunie la 01 iulie cu mentiunea ca intre 12.06 - 30.06 am fost in concediu fara plata la primul angajator, iar la cel de-al doilea angajator am semnat contractul la 15.06?
Poate reusiti sa-mi explicati putin!
Va multumesc frumos!
Multumesc mult pentru raspuns! Nu am beneficiat de deduceri la nici unul dintre contracte. As vrea sa va mai intreb ceva. Daca nu se face un act aditional la contractul de munca actual pentru cumul de functii pentru perioada in care se suprapun cele 2 contracte full time, este vreo problema? Sau aceasta este singura solutie ca lucrurile sa devina perfect legale?
Toate cele bune!
Buna ziua,
Am fost angajata la o firma care mi-a inchis cartea de munca cu 2 saptamani mai tarziu decat trebuia, fapt care a facut sa am 2 contracte de munca full time concomitent pt ca semnasem deja cu noul angajator, iar cele 2 saptamani sunt acoperite si de un angajator si de celalalt. Problema este ca am primit cartea de munca dupa 4 luni, si abia acum am constatat ca cele 2 contracte se suprapun.
Va rog sa-mi spuneti ce solutie exista pentru ca aceasta suprapunere sa nu mai existe si daca se aplica vreo sanctiune in cazul in care situatia nu are rezolvare.
Va multumesc!