avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestarea deciziei de concediere art 61 lit d
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestarea deciziei de concediere art 61 lit d

Buna ziua,

Am fost concediata conform art 61 lit d, fara evaluare prealabila.
As vrea sa contest in instanta aceasta decizie, dar as vrea sa nu fiu reangajata la aceasta societate. Se poate cere anularea deciziei, primirea drepturilor salariale, dar fara reangajare?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: georgettailie , utilizator 13:21, 26 Octombrie 2010
Daca veti contesta decizia si se va anula,veti fi reincadrata. Ce urmariti de fapt?
În urma unei acţiuni în instanţă promovată de salariat, instanţa de judecată poate hotări anularea deciziei de concediere emisă de angajator, fără însă a pronunţa repunerea părţilor în situaţia anterioară, respectiv reintegrarea salariatului pe postul avut anterior.
Se va naşte întrebarea, care este modalitatea prin care a încetat contractul individual de muncă, din moment ce decizia de încetare la iniţiativa angajatorului a fost anulată de instanţă, fără reluarea raporturilor de muncă? ... Cum credeti ca va inceta c.i.m. al dvs daca nu solicitati reintegrarea si apoi incetarea lui ?.

Va multumesc pentru raspunsuri!

Intentia mea era sa contest decizia pentru a nu figura acest articol pe cartea mea de munca. Nu-mi doresc niciun moment sa devin reangajata la firma respectiva, si de aceea m-am gandit ca poate exista o modalitate de a evita repunerea in depturi.

Ceea ce spuneti dumneavoastra, mi se pare perfect logic.

Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste??? danamatea danamatea daca o decizie de concediere este declarata nula,se restituie somajul la ajofm?si daca da,cine il restituie?fostul somer-acum reincadrat-sau angajatorul care a ... (vezi toată discuția)
Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)
Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)