avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate ElisaB

Activitate ElisaB


Am primit incheierea de respingere a inscrierii imobilului in cartea funciara!
Vreau sa ii dau in judecata! Ma puteti informa referitor la pasii pe care trebuie sa ii indeplinesc pentru a obtine un termen.
Am achizitionat un imobil prin licitatie imobiliara!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: la intabularea actului de proprietate pe numele meu mi se cere dovada achitarii impozitului pe transfer de proprietate.
ACTUL DE ADJUDECARE are un articol in care este specificat fatul ca e liber de sarcini. Am fost la cadastru, la registratura, si mi s-a spus ca problema nu e de la ei, si sa merg la finante. Finantele au ridicat din umeri si m-au pasat de la unul la altul. Am cerut audiere la seful directie de finante. Aici mi s-a spus ca acest impozit se achita de catre vanzator in fata notarului. In cazul meu, trebuia oprit de catre executor dupa adjudecarea imobilului, dar executorul are dreptul de a retine din banii debitorului in urma unei hotarari judecatoresti...pe care anaf-ul nu o are! Sfatul lor? Mergeti la trezorerie, achitati in numele debitorului cu CNP-ul lui si duceti chitanta la oficiul de cadastru...
Acum 4 luni, am adjudecat un asemenea imobil pentru o cunostinta, si pentru ca se grabea sa aibe actele in regula si sa plece din tara, a achitat...la trezorerie...in numele fostului proprietar...supriza!...cu CNP-ul lui...pentru ca in actul de adjudecare nu sunt datele personale ale debitorului (de multe ori, acesta nu este in localitate, sau nu raspunde la usa!)...
Ma intreb unde se duc toti acesti bani... pentru ca executorii judecatoresti sunt scutiti de retinerea acestui impozit tocmai pentru ca "transferul de proprietate" nu a fost de comun acord si de multe ori debitorul nu realizeaza nici un venit dupa executare!
I-am cerut executorului sa faca adresa catre ANAF si catre OCPI precizand ca nu am de ce sa achit eu acel impozit si nici nu il pot retine ei.
Nu s-au inscris la masa credala cu acel debit, dar il vor neaparat de la noul proprietar, pe numele fostului...
Asa e peste tot? Sau doar la Iasi?
Răspuns la discuția Executare silita
frexalina a scris:

Dati-mi va rog un sfat pentru a-mi rezolva situatia; s-a pornit executarea silita si mi s-a scos casa la licitatie, nu s-a prezentat nimeni, de doua ori.Stiu ca acum scade pretul, dar am gasit eu cumparatori.Intrebarea mea este: pot vinde in aceste conditii la un pret avantajos fiindca am gasit cumparatori?
multumesc,



Vi s-a scos casa la vanzare pentru un anume debit. Faceti un antecontract cu cumparatorii dumneavoastra pentru a va da suma cu care sa achitati debitul catre executorul judecatoresc, acesta va da o adeverinta prin care va elibereeza imobilu de sarcini si faceti contractul de vanzare-cumparare in urmatoarele zile.
Pentru o transparenta totala va recomand chemarea executorului la notariat, sau delegarea unui notar la sediul biroului executorului judecatoresc pentru antecontract!
cristiancsv a scris:

banca a fost instintata,,a raspuns catre biroul executor judecatoresc ca;; in caz de adjudecare la licitatie ne va trimite contractul de imprumut in original cu suma care este de recuperat de la debitoare(imprumutul initial a fost de 45000 de euro si a fost anuntat).deci nu s-a impotrivit acestui demers si nici nu ar avea cum din punct de vedere legal (din cite stiu ;;vanzarea la licitatie trebuie sa acopere datoriile avute catre creditori,,)




Nu neaparat! Pretul obtinut in urma adjudecarii imobilului se imparte procentual creditorilor.
3% din valoarea de tranzactie!