avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Dati-mi va rog un sfat pentru a-mi rezolva situatia; s-a pornit executarea silita si mi s-a scos casa la licitatie, nu s-a prezentat nimeni, de doua ori.Stiu ca acum scade pretul, dar am gasit eu cumparatori.Intrebarea mea este: pot vinde in aceste conditii la un pret avantajos fiindca am gasit cumparatori?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: ElisaB , utilizator 13:00, 25 Octombrie 2009
depinde de executor.
exista posibilitatea sa refuze? Ce pot sa fac?
Dvs. puteti vinde de buna voie imobilului unui tert cumparator, si din pret sa stingeti suma pentru care s-a notat asupra imobilului somatia de executare silita.
Cu sau fara voia executorului judecatoresc!
Important este ca suma sa acopere toata datoria si cheltuielile de executare silita.
Daca executorul si creditorul dvs. nu sunt de acord cu vanzarea directa catre cumparatorul gasit de dvs., mergeti la un notar ( eventual si la un avocat bun care sa va redacteze contractul de vanzare cumparare) si veti putea vinde imobilul - cumparatorul trebuie sa se protejeze de risc prin inserarea unei clauze din care sa rezulte ca o parte din pret se va plati direct executorului pentru stingerea datoriei pentru care este urmarit silit imobilul.
Cu siguranta creditorul (sau creditorii) au interesul de a-si acoperi creanta, prin urmare, daca imobilul nu se vinde, puteti stabili de comun acord ca vanzarea sa se faca de catre d-voastra. Asfel cumparatorul va achita un avans executorului judecatoresc reprezentand datoriile pe care le aveti (puteti incheia un antecontract de vanzare cumparare), apoi dupa ce executorul va dispune radierea somatiilor din cartea funciara ca urmare a achitarii datoriilor, veti putea incheia contractul de vanzare cumparare la notar, cu achitarea de catre cumparator a diferentei de pret.
frexalina a scris:

Dati-mi va rog un sfat pentru a-mi rezolva situatia; s-a pornit executarea silita si mi s-a scos casa la licitatie, nu s-a prezentat nimeni, de doua ori.Stiu ca acum scade pretul, dar am gasit eu cumparatori.Intrebarea mea este: pot vinde in aceste conditii la un pret avantajos fiindca am gasit cumparatori?
multumesc,



Vi s-a scos casa la vanzare pentru un anume debit. Faceti un antecontract cu cumparatorii dumneavoastra pentru a va da suma cu care sa achitati debitul catre executorul judecatoresc, acesta va da o adeverinta prin care va elibereeza imobilu de sarcini si faceti contractul de vanzare-cumparare in urmatoarele zile.
Pentru o transparenta totala va recomand chemarea executorului la notariat, sau delegarea unui notar la sediul biroului executorului judecatoresc pentru antecontract!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Care este procedura legala? emilia2005 emilia2005 Buna ziua,sunt interesata de achizitia unei locuinte pentru care proprietarul a primit o prima somatie de la executorul judecatoresc pentru o datorie de ... (vezi toată discuția)