avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită care este procedura legala?
Discuție deschisă în Executare silită

care este procedura legala?

Buna ziua,sunt interesata de achizitia unei locuinte pentru care proprietarul a primit o prima somatie de la executorul judecatoresc pentru o datorie de 10000ron la intretinere.As dori sa stiu daca precontractul se poate face anterior platii acestei datorii,intrucat eu nu pot da banii proprietarului pt plata acestei datorii apoi sa astept iesirea de sub executare.as dori sa stiu care este calea legala pt o asemenea achizitie.va multumesc(PS are cadastru iar intabularea va fi facuta abia dupa aceasta plata)
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 11:49, 24 Iunie 2011
poti sa il cumperi in cadrul executarii silite la un pret mult mai mic, sau sa te intelegi cu actualul proprietar si sa scada din pret suma pe care o datoreaza si pt care a primit somatie. Atentie la imobil sa nu fie ipotcat etc
Pai cum precontract? Daca e in executare il iei la licitatie. Daca nu, trebuie sa vorbesti cu creditorul care a pornit executarea si cu debitorul ( proprietarul) pentru a face o vanzare directa in cadrul procedurii de executare silita. Aceasta varianta nu te costa mai nimic fata de o vanzare cumparare la notar.... Dar presupune acordul creditorului si debitorului pe pretul vanzarii. Se poate face prin executare silita asta. Si chiar si in rate, daca gasesti intelegere la creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fanykar fanykar salut,as dori sa stiu si eu ce probleme poate implica cumpararea unui apartament cu executare in conditiile in care proprietarul este deacord. (vezi toată discuția)
Executare silita pornita impotriva altei persoane decat debitorul real Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie cu ipoteca. Debitor SC X SRL. Inainte de inceperea executarii silite creditorul este de acord printr-o Declaratie ... (vezi toată discuția)
Executare silita bcory bcory Momentul de timp la care o hotarare judecatoreasca devine executorie este dat de momentul in care hotararea a devenit definitiva. (ulterior, ea a devenit si ... (vezi toată discuția)