avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate k1mihai

Activitate k1mihai

Cum poate un angajator sa verifice vechimea in munca pe care un nou angajat a declarat-o in CV? O modalitate este sa verifice toate adeverintele de munca de la vechii angajatori, dar poate angajatorul sa verifice si la ITM sau Casa de Pensii acest lucru si daca da, cum? Multumesc.
Buna ziua.
Pot aplica pe un post de electromecanic in domeniul public (de stat) daca am studii de inginer electroenergetician tinand cont de faptul ca in anuntul de concurs se cer urmatorele studii:
liceu / scoala profesionala in specialitatea electromecanica / tehnician electromecanic / tehnician automatizari
sau
liceu / scoala profesionala + curs de calificare 720 ore in meseria de electromecanic / tehnician electromecanic / tehnician automatizari ?

Daca da, care ar fi baza legala ?

Multumesc.
Răspuns la discuția Reparatie auto pe RCA propriu
E clar. Multumesc frumos pentru raspuns. Totodata as dori sa mai intreb urmatorul aspect:
- Cel pe care l-am lovit nu a patit absolut nimic si totusi, a doua zi dupa eveniment l-am sunat pentru a realiza o constatare amiabila (pentru a ma asigura ca nu se trezeste dupa 2-3 zile ca "l-am lovit" cumva), dar ma tot amana. Trebuie sa fac ceva in acest sens, sa ma prezint la Politie pentru a le explica situatia sau nu mai trebuie sa fac nimic? Va multumesc.
Buna ziua.
Am lovit asta seara cu masina un cetatean din vina proprie (nu am pastrat suficient distanta fata de el si l-am lovit in spate). Masina pe care am lovit-o nu a patit absolut nimic astfel incat verbal cel pe care l-am lovit mi-a comunicat ca nu are nicio pretentie.
Masina subsemnatului s-a ales cu radiatorul spart, bara sparta, farurile sparte si capota indoita.
INTREBARE: Pot repara masina pe RCA propriu?
Ce trebuie sa fac mai departe: trebuie sa sun la asigurator? trebuie sa merg la Politie pentru a da ceva declaratie?
Va multumesc.
Buna ziua,
Lucrez intr-o unitate unde centrala termica este complet automatizata. As dori sa va intreb daca exista undeva prevazut in normativele tehnice obligativitatea de verificare periodica pentru instalatia de automatizare a centralei si care este intervalul pentru aceasta?
Stiu faptul ca centrala termica trebuie verificata conform prescriptiilor ISCIR, PT C 11-2010 - art.21, o data la 2 ani.
Intrebarea se refera strict la verificarea instalatiei de automatizare, daca ea se incadreaza numai la articolul mai sus-mentionat sau mai sunt si alte reglementari care statueaza verificarea la un interval mai mic decat cei 2 ani.
Va multumesc.
Buna ziua.

Doresc sa infiintez un PFA cu cod CAEN 4321 -"Lucrari de instalatii electrice" in scopul de a realiza lucrari si inspectii aferente instalatiilor electrice de joasa tensiune. Totodata doresc pentru acelasi PFA si codul CAEN 7112 pentru proiectarea de instalatii electrice de joasa tensiune.
In cadrul lucrarilor de instalatii electrice survin situatii cand va trebui sa cumpar materialele electrice cu factura pe numele PFAului, ca apoi sa le bag in factura finala a lucrarii. Pot adauga ados comercial pentru aceste materiale electrice sau mai este necesar sa ma inregistrez si cu cod CAEN pentru comert cu amanuntul? Trebuie casa de marcat pentru comercializarea acestor materiale electrice sau se pot folosi chitante in acest scop? Intr-un final as mai dori sa va intreb si de tipul de inregistrare pe care trebuie sa il fac la Fisc: ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de TVA?
Va multumesc.

Buna ziua.

Am observat pe siteul MAE faptul ca anul acesta s-a sustinut examen pentru admiterea in Corpul diplomatic şi consular al României.
[ link extern ]
Inainte de aceasta admitere, ultimul examen pentru admiterea in structurile MAE s-a sustinut in 2014.
[ link extern ]
Aceste examene se sustin din 2 in 2 ani? Este prevazut undeva in legislatie acest lucru?
Multumesc.
Răspuns la discuția Propunere Consiliul Local
Multumesc !
Buna ziua.
1) Care este procedurea prin care un cetatean poate face o propunere sau o reclamatie catre Consiliul Local dintr-o localitate ?
2) In urma acestei propuneri / reclamatii se va face obligatoriu interpelare in Consiliul Local sau exista in prealabil o comisie care analizeaza si "triaza" aceste propuneri / reclamatii ?

P.S. Imi cer scuze daca am gresit topicul.
Buna ziua.
Am si eu nevoie de legea nr. 8/1996 in forma actualizata, cu modificarile si completarile ulterioare. Am gasit la aceasta adresa o varianta: [ link extern ] .
Legea nr. 329/2006 este ultima actualizare a legii nr.8/1996?
Varianta din linkul de mai sus reprezinta forma actuala a legii ?
Multumesc.