avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate mirunelu

Activitate mirunelu

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu niste opinii in ceea ce priveste situatia de mai jos:
doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc in constructie (momentan s-a ajuns la nivelul -2 parcare) si am primit un model de antecontract de vanzare cumparare in care este specificat ca renuntam la notarea lui in cartea funciara. In baza acestuia urmeaza sa achit un avans. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. in caz de faliment sau insolventa singura modalitate prin care pot recupera avansul este daca se face notarea in cartea funciara?
2. notarea trebuie facuta in cartea funciara a imobilului sau a terenului?
3. daca introducem o clauza in antecontract conform careia in caz de faliment/insolventa promitentul vanzator este obligat sa ne restituie macar avansul platit are vreo putere juridica fara notarea in cartea funciara?
4 in momentul semnarii constractului de vanzare cumparare (cand apartamentul va fi gata) ce acte trebuie sa prezinte vanzatorul?

Multumesc
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
Cele 15 zile sunt lucratoare sau calendaristice?
Din pacate nu am consemnat nimic in procesul verbal.

Multumesc.
Buna ziua,

Sunt si eu in urmatoarea situatie: am fost implicata intr-un accident in care m-am ciocnit cu alta msina. Am mers impreuna la politie si politistul a concluzionat ca eu sunt vinovata. Prin urmare mi-a intocmit proces verbal prin care mi-a dat o amenda. Am semnat procesul verbal si am si platit amenda. De asemenea i-am dat copie dupa RCA-ul meu celeilalte persoane. Eu consider ca vinovata de accident este persoana cealalta. Ce pot face? Pot face o contestatie la procesul verbal? Ce pot obtine? Iar daca intre timp persoana si-a reparat masina pe RCA-ul meu ce se intampla?

Va multumesc,
Miruna
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Am rezolvat. A mers administratorul impreuna cu un instalator la vecinul in cauza si a acceptat sa sparga pentru a se face reparatia. Pana la urma nu era pe coloana principala ci era chiar de la el.
Nu, nu avem asigurare. Eu nu am pretentia sa imi plateasca reparatia peretelui la mine si zugraveala. Tot ce vreau este sa remedieze defectiunea, apa sa nu mai curga si sa imi pot repara si eu in casa.

Multumesc.
Buna ziua.
Am si eu urmatoarea problema: la bucatarie am constatat ca s-a udat tavanul si peretele deasupra chiuvetei. Prin urmare am chemat un instalator, mi-a facut 2 gauri in perete (sus si jos) si a observat ca tevile sunt ude si pica apa. Eu stau la etajul 4. Am fost la etajul 6 si acolo totul este uscat. Blocul nu a fost prevazul cu guri de vizitare la bucatarie si prin urmare nimeni nu e fericit sa sparga peretii. Am fost la etajul 5 si vecinul mi-a spus ca nu e de la el si ca nu vrea sa sparga faianta pentru ca la el este uscat. Sustine ca trebuie spart de la etajul 8 in jos la toata lumea si abia la sfarsit la el pentru a descoperi unde este problema. Din moment ce la etajul 6 este uscat eu cred ca problema este la etajul 5, dar nu am nici o certitudine deoarece nu exista nici o posibilitate de acces la tevile din perete.

Intrebarea mea este: cum il pot determina pe vecinul de la 5 sa cheme un instalator si sa remedieze problema?

Multumesc,
Miruna Cociobea
Din pacate si in situatia actuala mai are cativa sustinatori. Este drept ca sunt foarte putini. Mie mi se pare regretabil ca exista foarte multe asociatii de proprietari cu probleme. In mod normal daca ar fi oameni de buna credinta totul ar trebui sa mearga usor insa aici intervin orgoliile si banii. Astazi m-am mai linistit cu privire la aceasta situatie. Oricum m-am lamurit ca nu am cum sa schimb nimic atata timp cat oamenii din bloc nu vor sa se implice si sa isi asume responsabilitatea. Daca lor le place sa vina acasa in bezna si sa vada blocul in halul ala foarte bine. In definitiv pot si eu sa stau la mine in casa linistita si sa-mi vad de treaba. Aici se aplica foarte bine vorba "a scoate castanele din foc cu mana altuia". Oamenii ar vrea sa se faca ceva, dar fara sa se implice. Tipic pentru noi.

Va multumesc pentru sfaturi!
Mai mult ca sigur totul pleaca de la bani. Primul presedinte (P1) a fost administrator cativa ani, a functionat o perioada cu atestatul suspendat si apoi a ajuns presedinte. Asta a fost acum multi ani. Din cate am inteles de la oamenii din bloc el "conduce blocul" - administrator sau presedinte - de 15 ani. Blocul in momentul de fata arata ingrozitor. Nu este zugravit, geamurile de pe scara blocului nu se deschid, sunt etaje la care nu este nici un bec, iar noaptea mie imi este frica sa trec pe acolo, la intrarea in bloc la fel destul de des ramanem fara lumina. Eu m-am mutat aici de o luna dar stiu situatia pentru ca apartamentul a apartinut matusii mele de cand s-a facut blocul. Toata tevatura am impresia ca a inceput de cand acest om a impartit cheltuielile altfel decat cum scria legea - pe persoana sau pe cota indiviza - avantajand apartamentele cu mai multe camere in detrimentul garsonierelor. De aici s-a pornit o mare discutie si 3 oameni din bloc nu au mai vrut sa plateasca intretinerea pana in 2008 cand tot el (P1) i-a dat in judecata. Ei totusi sustin ca au platit direct la furnizori atat cat au considerat, nu cat era afisat pe lista de plata. Au mai facut plati si direct in contul asociatiei. Procesele inca sunt in desfasurare.
Mai este un aspect si anume acesti 3 oameni care nu au vrut sa plateasca intretinerea vazand ca nu au cum sa se razbune pe el s-au dus la fisc si au facut reclamatie ca presedintele a functionat fara state de plata mai mult timp. Fisc-ul a amendat asociatia de proprietari cu o suma de bani pe care nu am platit-o si s-au acumulat penalizari. In acelasi timp fisc-ul a pus poprire pe contul asociatiei si banii platiti de datornici au mers direct acolo (la fisc).
In luna in care a fost in functie presedintele ales in august s-a deschis o actiune judecatoreasca impotriva presedintelui P1 pentru a recupera de la el acesti bani (datoria la fisc).
Acestea sunt evenimentele care au dus la contestarea deciziei de punere in functie a P2 (cel ales in august), iar presedintele P1 se chinuie sa demonstreze ca PV nu este bun, sau mai stiu eu ce pentru ca daca am avea noi dreptate ar ramane impotriva lui actiunea judecatoreasca deschisa in septembrie unde s-ar putea sa fie gasit vinovat si sa trebuiasca sa inapoieze asociatiei 36500 RON.
Una peste alta, cred ca adevarul este undeva la mijloc si totul s-ar rezolva cu un audit pe toata perioada pe care a fost acest om la conducere. Dar din pacate lumea din bloc vorbeste pe la colturi si nu vrea nimeni sa se implice efectiv, iar luptele se dau intre oameni care sunt la pensie si au timp sa alerge pe la judecatorii si tribunale.
Parerea mea sincera este ca nici presedintele cu care suntem in conflict (P1) nu a fost prea corect. Nu am dovezi in acest sens, dar prea nu vrea sa se dea la o parte si considera ca "acolo el face legea" dupa cum a si afirmat public. este doar o parere personala.

Cam asta este toata istoria asa... pe scurt.
Multumesc, dar imi e frica sa nu fie prea tarziu. Dupa cum v-am spus in conditiile actuale nu stiu daca eu personal pot fi acuzata de ceva. Acum imi pare foarte rau ca m-am implicat, dar eu am vrut cu buna credinta sa schimb ceva deoarece blocul este intr-o stare deplorabila. Acum imi este foarte clar ca nu am cu cine. Daca voi fi citata ca martor voi spune exact cum s-au petrecut lucrurile, dar teama mea ramane pentru ca omul care a fost dat la o parte (P1) este in stare sa faca orice pentru a reveni in functia de presedinte si asta mi se pare cam ciudat din partea lui.
ynocentta a scris:

@mirunelu
Nu doresc sa intreb ,dar sunt curioasa cat ,din continutiul celor 2 PV prezinta realitatea si cat interesul parti in favoarea caruia a fost incheiat.


Doresc sa va raspund numai la aceasta parte deoarece cu restul sunt de acord cu dumneavoastra. Prin urmare PV scris de mine mentioneaza numai ca s-au ales prin vot presedintele X si comitetul executiv format din Y, Z....
PV scris de cealalta doamna pentru presedintele P1 (cel care a fost schimbat) mentioneaza acelasi lucru ca si PV scris de mine plus alte lucruri care s-au mai discutat la sedinta si de care nu imi mai amintesc. Pentru mine era importanta numai alegerea noului presedinte si a noului CE .