avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate magicd

Activitate magicd

Buna ziua! Mi-au fost blocate conturile bancare pentru recuperarea sumei de aproximativ 5000 lei de catre un executor judecatoresc. Am facut dovada ca suma a fost de fapt platita in urma cu 3 ani de catre chematul in garantie (RCA), mai putin cheltuielile de judecata 350 lei (taxa de timbru), deoarece plata a fost facuta inainte de hotararea finala. Acum executorul imi cere 350 lei +300 lei cheltuieli de executare.
Si nu ma pot indrepta catre chematul in garantie deoarece dosarul de executare a fost deschis cu cateva zile inainte de a se implini 3 ani de la hotarare, astfel incat pana am lamurit problema, pentru RCA datoria s-a prescris, iar pentru mine, nu.
Cu alte cuvinte sunt bun de plata, iar intrebarea mea este: daca imi deschid un nou cont bancar inainte sa achit suma de 650 lei , va fi blocat si acesta? Si pana unde se poate ajunge?
Multumesc!
Buna ziua! Mi-am dat demisia dupa 10 luni de munca. Am primit asigurari ca la sfarsitul preavizului imi voi primi toate drepturile banesti la zi. Asta inseamna ca voi primi ceva si pentru ca nu am beneficiat de concediu?
Multumesc!
Răspuns la discuția Amenda circulatie
Multumesc pentru raspuns. As vrea sa stiu daca nu cumva intru mai mult in paguba, adica ma costa ceva contestatia? sau mai platesc ceva in plus daca nu am castig de cauza? Pot face contestatia prin corespondenta ? Eu nu sunt din Medgidia si mai ajung acolo exact in a 15-a zi de la data procesului verbal.
Acum o saptamana am intrat cu duba pe o strada cu sens unic din Medgidia, care la celalat capat s-a dovedit a fi blocata pentru lucrari. De-a lungul strazii, la stanga si la dreapta cateva stradute inguste printre blocuri. Am facut cale intoarsa pe intezis, iar in capatul strazii (pe unde intrasem) m-a oprit politia locala (care zice ca are atributii de siguranta rutiera) si m-a sanctionat cu 2 puncte si amenda 134 lei. Cica nu e problema lor si ca ar fi trebuit sa folosesc aleile respective, unde nu stiu daca poate cineva sa intre cu o duba. Si chiar si cu o masina mica, pentru a intra pe una din alei, nu trebuie sa merg pe interzis de la blocaj inapoi pana la eventuala alee?
Mai pe scurt, sa platesc amenda sau sa o contest? Mai ales ca la sesizarea mea au mai oprit o masina in aceeasi situatie si pe care nu au sanctionat-o, chiar sub ochii mei.
Răspuns la discuția Asigurare RCA
Stiu ca este o situatie mai neobisnuita. Probabil se intampla foarte rar asa ceva. Dar as vrea totusi un sfat: sa continui procesul angajand un aparator sau sa platesc pur si simplu suma respectiva si sa evit alte cheltuieli inutile?
Multumesc!
Răspuns la discuția Asigurare RCA
Revin cu o completare care e posibil sa lamureasca de ce refuza asiguratorul sa despagubeasca: numele de pe asigurare nu este acelasi cu cel de pe talon.
Cel care mi-a imprumutat masina o cumparase la randul lui de la altcineva de ceva timp si nu schimbase talonul pe numele lui in termen de 30 zile cum era obligat, desi el avea contractul de vanzare/cumparare si s-a inregistrat cu ea la fisc. De fapt, el aste si acum inregistrat cu ea la fisc, desi masina e de mult la fier vechi. Deci, prietenul meu platea asigurare pe numele sau, dar talonul era pe numele fostului proprietar(el a incercat sa schimbe talonul dar cica a intampinat probleme cu niste serii...de motor, de sasiu, nu stiu exact).
Eu am studiat Ordinul nr 8/2008 al CSA care spune la art.29, alin. (2):"In cazul înstrainarii unui vehicul în baza unor acte civile sub semnatura privata, pentru care exista o asigurare obligatorie RCA valabila, aceasta asigurare ramane în vigoare pana la data dobandirii calitatii de titular al înmatricularii/înregistrarii vehiculului. In cazul în care noul proprietar detine o asigurare obligatorie RCA pe numele sau, aceasta va fi considerata valabila chiar daca nu s-a efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele sau." Dar acesta ordin a intrat in vigoare dupa data la care a avut loc accidentul. Mai exact, accidentul meu a avut loc pe 15.01.2008., iar asig. RCA era valabila de la 16.11.2007 pana la 15.05.2008. La ce lege ne raportam la data de 15.01.2008?
Nu mai spun ca dupa atata timp, nu mai exista originalul RCA si contractul de vanzare cumparare, ci doar copia RCA si copia talon. Eu am plecat din tara la putin timp dupa accident si m-am intors acum 2 sapt. De aceea s-a complicat asa mult acest caz.
Multumesc!

Răspuns la discuția Asigurare RCA
Multumesc pentru raspuns.
Discuție Asigurare RCA
Acum 2 ani conduceam autoturismul unui prieten si din cauza poleiului am scapat controlul si am deteriorat un stalp de electricitate. Eram singur in masina si nu au fost implicate alte persoane. Daunele se ridica la aproximativ 4300 RON. Acum eu sunt citat in instanta in calitate de parat de catre ENEL pentru a recupera aceasta suma. ENEL sustine ca firma asiguratoare refuza sa despagubeasca pe motiv ca asigurarea RCA nu era pe numele meu ci al proprietarului. Nu consumasem alcool, detineam permis de conducere valabil si nu depasisem limita de viteza.
Ar fi ca si cum am circulat fara asigurare obligatorie? Sa inteleg ca este interzis sa conduci o masina imprumutata? sau trebuie sa inchei asigurare pe numele meu pentru o masina care nu-mi apartine si care este deja asigurata de proprietar, doar ca sa o pot conduce o zi?
Discuție despagubire RCA
Buna ziua! As avea urmatoarea intrebare: In urma cu aproximativ doi ani, din cauza poleiului, intr-o curba, am scapat de sub control aututurismul pe care il conduceam si am culcat la pamant un stalp de electricitate. Nu au fost victime. La acea data, cei de la polotie si de la ENEL au considerat ca asigurarea RCA a masinii va despagubi daunele (inlocuirea stalpului - aproximativ 4000 Ron). Acum trei zile a sosit un plic de la ENEL in care mi se cere sa platesc acesti 4000 Ron. As vrea sa cunosc parerea unor specialisti in legatura cu acest caz.
Multumesc
Discuție mostenire
Buna ziua! As avea si eu urmatoarea intrebare: Tatal meu a decedat in luna iulie a acestui an, fiind divortat de mama, iar noi suntem doi frati, ambii necasatoriti. Eu lucrez in Anglia cu forme legale si as vrea sa renunt la partea mea de mostenire (casa si teren agricol) in favoarea fratelui meu care se afla in Romania. Cum as putea sa procedez fara sa ma deplasez in Romania? De asemenea, as vrea sa actionez cat mai repede posibil pentru ca fratele meu sa isi intre mai repede in drepturi.
Multumesc