avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate adillosu

Activitate adillosu

Da, exista obligatia compensarii in bani a concediului de odihna neefectuat si in cazul demisiei. Compensarea se acorda de obicei la lichidare.
Răspuns la discuția COR
www.indaco.ro, completezi un chestionar si ai acces o luna la lagislatie. Gasesti si COR actualizat.
Răspuns la discuția majorare sporuri
Articolul asta din codul muncii este cam confuz. Sunt foarte multe modificari care rezulta ca posibile din lege sau din CCM pentru care ITM-ul cere act aditional (spre exemplu modificarea salariului minim pe economie care rezulta din lege).
Trebuie sa trec un act justificativ in carnetul de munca, ce act trebuie sa fac??
La majorarea sporului de vechime, spre exemplu, se emite decizie de majorare a sporului, sau se majoreaza in baza CCM si se face doar act aditional??? Multumesc!
Aveti idee cum se va scrie salariul in carnetele de munca de la 01 iulie ?? Se scrie "modificat salariul" sau se trece noul salariu odata cu prima modificare in raportul de munca. Cate zecimale se scriu, daca se scriu, pentru ca salariul de baza il rotunjesc eu, dar daca ii mai aplic si sporuri imi da cu zecimale... Eu zic ca e o problema delicata, si sunt sigur ca ne va zapaci.
Poate mai identificati si alte probleme. Astept pareri.
Discuție sporurile?
In ce conditii poate fi diminuat sau retras un spor inscris in contractul individual de munca? Se poate face printr-un act aditional? Daca raspunsul este da, ce se intampla daca salariatul in cauza refuza sa semneze actul aditional prin care i se reduce sporul?? Multumesc!
Armata se calculeaza ca vechime in munca pentru acordarea sporului de vechime la bugetari? Va multumesc!
Răspuns la discuția paternitate
Nu scrie nicaieri. Poti sa-i dai preaviz din ziua in care a inceput activitatea. Problema este alta: daca ai avut angajat pe postul lui o alta persoana, pe perioada determinata, acesteia ii expira contractul de munca si nu il poti pastra in activitate in defavoarea titularului care a fost in concediu de crestere copil.
Răspuns la discuția grila de salarizare
Parerea mea este ca nu incalci nici o lege.
Banuiesc ca grila de salarizare e trecuta in CCM pe unitate. Legislatia muncii spune ca nu poti incheia CIM cu drepturi pentru salariat mai mici decat cele minimale prevazute in CCM, deci spune ca nu ai voie mai putin, dar nu ca nu ai voie mai mult, si unde legea nu interzice inseamna ca e voie.
Singura problema ar fi poate cu Sindicatul, sa nu creada ca faci discriminari.
Eu nu am treaba cu ITM-ul pentru ca am capital de stat. Ma intereseaza daca se scrie sau nu in carnetul de munca. Eu nu am gasit nici o reglementare in acest sens. Poate fi interpretata ca o mutatie intervenita?