avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate sultan gina

Activitate sultan gina

Un functionar public poate ramane in functie si dupa pensionare? Poate cumula pensia cu salariul? Mentionez ca pensionarea s-a facut la limita de varsta.
Un post unic eliberat prin pensionare in sistemul bugetar poate fi scos la concurs in aceasta perioada? Multumesc
Buna ziua,

Exista posibilitatea legala ca in timpul casniciei sa se incheie un act de partaj voluntar prin care unul dintre soti, renunta la pretentii in cazul unui divort?
Pe scurt , 2 imobile comune cumparate din banii unuia dintre soti (dividende), in timpul casniciei. Pentru ca sunt semne ca aceasta nu va dura si din dorinta de securizare a bunurilor se doreste un act de partaj voluntar dar fara divort.
Va multumesc
Buna ziua,
Sunt pe cale sa inchei cea de-a doua casnicie . Am un copil (din prima casnicie) de 30 de ani , casatorit . In timpul celei de-a doua casnicii am achizitionat o masina carosata ,o casa batraneasca si un teren cu o constructie pe care intentionam sa construim o pensiune. Practic am achizitionat doua imobile. Pe cele doua imobile suntem amandoi trecuti ( in naivitatea mea am crezut ca va fi motivat sa munceasca si amandoi sa dezvoltam ceva).; toate acestea au fost achizitionate din banii mei (proveniti din dividente de la o firma pe care am avut-o si al carei unic actionar am fost eu). Venitul lui reprezinta o pensie militara de 1.300 euro. Suntem casatoriti de 5 ani dar am locuit impreuna in ultimii trei ani. Cand au inceput problemele, a venit in lipsa mea la unul din imobilele comune, a luat masina si alte bunuri din gospodarie sustinand ca cedeaza cele doua proprietati in favoarea copilului meu. Spuneti-mi va rog ce modalitate de transfer ieftina si sigura (inatacabila) as avea sa trensfer dreptul de proprietate al acestor bunuri in favoarea copilului meu ? Casa batraneasca este echizitionata acum doi ani iar terenul cu constructia (la rosu) acum un an. Cu contract de v/c as plati f mult impozit , proprietatile avand mai putin de 3 ani de la achizitie. Mai exista si o alta modalitate? Multumesc.
Buna ziua

Am avut o franciza cu un operator de telecomunicatii. Au invocat un motiv sa ne inchida (lipsa autorizatie ISU) si au trimis un acord prin care se angajau sa plateasca o indemnizatie si sa ne scuteasca de la plata chiriei si utilitatilor de pe spatiul pe care-l aveam . In acord se precizeaza ca plata indemnizatiei se va face pana cel mai traziu in data de 25 iunie 2024. Nu doar ca nu au platit suma stabilita , au emis si factura de utilitati, au blocat la plata ultimele facturi emise pentru prestatiile din luna aprilie si mai (activitatea pe care am desfasurat-o) si nu ne raspund la mail, telefon.
Acordul de incetare amiabila semnat de parti are putere juridica? In baza lui , ii putem actiona in instanta ca nu si-au respectat angajamentul?
In contractul de parteneriat se preciza ca plata facturilor ( facturi emise in baza borderoului pe care ni-l trimiteau pentru munca prestata- vanzare servicii, produse, relatii clienti etc) se va face in a 21-a zi de la data emiterii. Este legal sa ne suspende plata acestor facturi in conditiile in care noi aveam constituita si o garantie de buna executie? Multumesc
Buna ziua,

Incepand cu 01 iunie firma nu va mai avea angajat, dar pana la dizolvare si lichidare va mai avea de incasat doua facturi. Veniturile sunt sub 60.000 euro. Ce se intampla pana la dizolvare/lichidare cu impozitul ? Ramane impozit pe venit sau in lipsa unui angajat se trece la impozit pe profit? Firma nu va mai desfasura activitate , dar va astepta o luna sa incaseze facturi. ( fra nciza, lucreaza pe comision ) Multumesc
Baza legala pentru transport pamant in vederea amenajarii curtii.

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista baza legala prin care un cetatean poate primi aprobare/refuz din partea unei primarii la cererea sa de amenajare a propriei gradini prin completare cu mai multe tone de pamant luate din camp de pe o zona apartinand domeniului public al acesteia.
In fapt: reclamatie la Mediu (?) depusa de un domn X prin care aduce la cunostinta ca un cetatean Y ar fi cerut si primit aprobare de la primarie sa transporte in propria curte- in vederea amenajarii/indreptarii/ nivelarii-mai multe tone de pamant de pe un teren apartinand domeniului public al unui UAT categorie de folosinta "pasune". Poate parea hilar dar ...se intampla! Multumesc
Sistemul de promovare rapida in functia publica

Buna ziua,
Un functionar public cu grad profesional asistent, poate beneficia de sistemul de promovare rapida in grad asa cum este stipulat in Legea 251/2006, Sectiunea a 5-a art 60^1, alin 2 si 3?
In Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 57/2019, privind codul administrativ nu se regaseste niciun articol (sau nu am gasit eu!) , privind promovarea rapida ; doar dupa 3 ani , calificativ cel putin "bine" si minim 30 ore perfectionare (art 479)
In concluzie: exista posibilitatea de promovare rapida dupa un an vechime?
Multumesc
Buna ziua,
Sunt angajat ISU. Ma puteti ajuta cu un raspuns , eventual baza legala?
Am un apartament luat cu credit inainte sa fiu numita in functie, 2022, dupa care am fost numita in functie (1 feb 2023). Ma incadrez pt plata ratelor?
Va Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Detin o franciza la un furnizor de servicii de telecomunicatii si doresc rezilierea contractului pe motive financiare. Nu mai pot acoperi costurile cu salarii, chirii si alte taxe si impozite. In contractul de parteneriat incheiat in 2013, se specifica o clauza de reziliere cu preaviz de 90 de zile. In conditiile in care eu sunt deja pe minus, mi-e imposibil sa sustin un business inca 90 de zile. Am avut colegi care au invocat clauze abuzive in contract si au putut rezilia cu preavizul de 30 de zile. Cum ar trebui sa intocmesc notificarea , din care sa reiasa ca acele clauze sunt abuzive iar eu ma aflu in imposibilitatea de-a continua un parteneriat mai mult de 30 de zile?
Va multumesc