avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Lucian Ionut

Activitate Andrei Lucian Ionut

Buna ziua, in primul rand,

M-am confruntat cu un caz special, si am primit 2-3 puncte de vedere diferite de la juristi si avocati, fara o explicatie foarte buna in spate.

Cazul este urmatorul: eu inchiriasem un spatiu de la o persoana juridica (SRL / SA) care a acumulat mari datorii fata de bugetul local al unui municipiu, prin neplata impozitului, taxelor si a intrat in insolventa. Planul de reorganizare a fost aprobat, si acum eu solicita autorizatie de functionare pe raza municipiului in care detine diferite spatii comertiale. Consiliul Local a emis in 2013 un HCL prin care autorizarea unei SC se poate face doar daca proprietarul spatiului nu este dator catre bugetul local, si poate dovedi prin certificat fiscal emis de Directia Impozite taxe locale, pe care apar aceste datorii binenteles. Pentru mine ca si societate comerciala care am inchiriat acest spatiu de la o SC proprietara a spatiului, aflata in insolventa exista alta lege care m-ar impiedica, sau ajuta sa obtin sau nu aceasta autorizatie de functionare in afara acelui HCL? si daca un HCL care are acest cadru general (orice proprietar care detine spatiu si solicita autorizatie pentru functionare in acel spatiu) il poate obliga mai intai sa platesca toata datoria, si dupa aceea sa depun actele pentru a obtine autorizatie de functionare?

Exista acel caz in care prin "acord de mediere"ei sa plateasca esalonat si eu sa am autorizatie, dar se poate aplica unei societati in insolventa?

Multumesc anticipat, mereu m-am bazat pe raspunsurile si argumentele foarte bune primite aici, de la diferiti useri, si de asta apelez la dvs. si recomand tuturor sa faca la fel.
de acord cu dvs, dar as avea nevoie in perioada urmatoare sa infiintez o forma juridica in care sa fie implicat si sa presteze aceste activitati de SSM. Poate nu PFA, dar sub forma de SRL sau de I.I., daca voi deschide o astfel de societate cu rasp. limitata pe domeniul de activitate SSM, sau un I.I. (care pentru a fi inregistrat trebuie sa fie pe numele lui, sa dovedeasca ca are studii in domeniul in care vrea sa inceapa activitatea) prin care sa poata functiona ca serviciu extern de SSM. cam astea ar fi optiunile, nu? multumesc mult de tot pentru atentie! Sigur vor fi de interes si pentru altii aceste informatii
va trimit link cu informatiile despre curs, unde are loc si perioada. Taxa la Iasi de exemplu era de 100 lei inscrierea + 1500 lei taxa studii si atat. va pot da numarul la Iasi direct de la departamentul SSM al Universitatii Gheorghe Asachi daca aveti nevoie. Eu voi cauta in alta parte, asa cum m-a sfatuit dl. Popa, un adevarat expert in domeniul SSM indiscutabil.

[ link extern ]

Va multumesc frumos pe aceasta cale, dl. Gigi Popa, pentru un raspuns foarte cuprinzator, un sfat prietenesc si timpul pe care l-ati pierdut acordandu-mi acest raspuns.Am postat si aici in speranta ca vor fi si altii interesati direct sau indirect de subiect, facilitand accesul la informatii (imi cer scuze daca am procedat gresit luand decizia asta).

Vreau sa il ajut pe tatal meu sa isi deschida un PFA / I.I. si sa presteze in continare activitati de SSM, anul acesta iesind la pensie de drept militar (dupa ce a fost trecut abuziv prin `95 in rezerva fara pensie fara nimic). Daca ar fi si alta varianta decat cea de a urma studii de "master universitar" as fi foarte bucuros sa ii dau curs. Multumesc inca o data!

LEGE Nr. 1 din 5 ianuarie 2011
Legea educaţiei naţionale

SECŢIUNEA a 2-a
Programele postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă
ART. 173
(1) Pot organiza programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă
toate acele instituţii de învăţământ superior care au acreditate cel puţin programe de studii
universitare de licenţă în domeniul ştiinţific respectiv.
(2) Programele postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională ale instituţiilor
acreditate se desfăşoară pe baza unui regulament propriu de organizare şi desfăşurare, aprobat de
senatul universitar şi cu respectarea reglementărilor în vigoare.
(3) Programele postuniversitare pot utiliza ECTS/SECT şi se finalizează cu un examen de
certificare a competenţelor profesionale asimilate de cursanţi pe parcursul programului.
(4) Programele postuniversitare se pot organiza în regim cu taxă sau cu finanţare din alte
surse.
(5) Au dreptul să participe la studii postuniversitare absolvenţii care au cel puţin studii
universitare cu diplomă de licenţă sau echivalentă.
(6) La finalizarea programelor postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională, instituţia organizatoare eliberează un certificat de atestare a competenţelor profesionale specifice programului.


Acum as intreba, daca se poate, echivalarea pe care a primit-o este cu o diploma de licenta universitara sau nu? m-ar ajuta foarte mult, recunosc, raspunsul unui jurist ai unei universitati...ca ar fi singua problema...
Multumesc frumos pentru raspuns.
Am fost la ITM Bacau la domnul inspector adjunct SSM, si mi-a confirmat ca tatal meu intruneste conditiile pentru a urma acest curs. cei de la Univ. Gheorghe Asachi din Iasi mi-au spus inca ca nu se poate inscrie la cursul postuniversitar un subinginer, ca ascest lucru ar contravine legii educatiei modificata prin 2011...ce sa mai cred acum? caut si aceasta lege si ma documentez, dupa parerea mea nimeni nu ar putea face cursuri postuniversitare cu SSD 3 ani daca acest lucru ar fi adevarat, in cazul in care acea lege nu contine mentiuni speciale pentru ofiteri, subingineri etc..

Sper sa elucidez acest fapt si sa reusesc sa-l inscriu la acest curs postuniversitar in orice alta parte..
va deranjez cu o intrebare la care nu am gasitun raspuns minim justificat la o problema de inscriere la cursul postuniversitar ssm de 180 ore nicaieri.

Tatal meu a fost comandant militar,si dupa 20 de ani a fost trecut abuziv in rezerva, si a solicitat o echivalare a studiilor pentru a fi angajat civil. Pe adresa scrie asa: "Diploma de absolvire a Scolii Militare de ofiteri cu durata 3 ani va da dreptul in baza art. 6 (3) din decretul sus-mentionat si a Nomenclatorului elaborat de MAPN avizat de Ministerul Muncii cu nr. 47689/1979 si anexa la acesta cu nr. 17194/1982 - de a putea fi angajat in functii civile si specialitati pentru exploatare, intretinere, reparatii pentru care indicatoarele de studii si vechime prevad studii superioare cu durata de 3 ani (subingineri) in specialitatile:
Tehnologia constructiilor de masini,
topografie,
cadastru funciar."

In prezent lucreaza la o tipografie, si se ocupa si de toate atributiile SSM (de multi ani). Poate urma cursul postuniversitar cu aceasta echivalare, avand deja cursul de 40 si 80 ore absolvite? Vineri e ultima zi de inscriere la curs postuniversitar la Iasi...Mentionez ca documentul este emis in anul 1997. conform art. 45-50 (pe care le-am citit de 10 ori) din normele de de aplicare a legii 319, scrie ca avand "studii ingineresti" indeplinesti conditia de inscriere la cursul postuniversitar. Insa, cei de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi mi-au comunicat telefonic ca nu se poate inscrie ca "nu are studii superioare" chiar daca are echivalarea ca subinginer cu ssd 3 ani....

Ma bazez pe raspunsurile foarte bune pe care le-am gasit mereu pe avocat.net sa pot sa il ajut pe tatal meu sa aiba un "job".

Va multumesc din suflet anticipat!
Răspuns la discuția Vreau sa contest un proces verbal
Buna ziua,
Revin cu o intrebare: am depus contestatie, termenul de judecata este 02.02.2010, cum procedez pentru a putea chema in instanta 2 martori care au fost de fata la incidentul de mai sus si daca nu este prea tarziu? astazi este 06.01, martorii imi sunt cunoscuti si vor veni la proces, dar nu stiu cum sa procedez.
Răspuns la discuția Vreau sa contest un proces verbal
Va multumesc mult pentru raspuns, dar aceasta greseala nu atrage si nulitatea procesului verbal relativa sau absoluta? am citit diferite hotarari pe site cu privire la aceste nulitati, dar nu sunt complet lamurit...
Buna seara in primul rand,
Acum cateva zile un agent rutier mi-a retinut permisul deoarece a sustinut ca nu am acodrat prioritate la trecerea de pietoni. Astazi am primit procesul verbal acasa, intrucat nu l-am semnat atunci. In el scrie ca "nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare in loc marcat si semnalizat prin indicator". bun, mai departe scrie ca: fapta savarsita este prevazuta de art. 135. litera(sa zicem) h, din "hg 1391/06". Litera h se vede clar ca a fost mai intai un "c", din care s-a facut h, "c"-ul a ramas codita literei h..Fapta este sanctionata de art"100,13/C sau e din OUG 1995..la fel apare ingrosat si nu se intelege litera. Aceste doua alineate se refera la total altceva decat neacordare de prioritate pietonilor. mai exact, am savarsit o fapta si am fost sanctionat pentru alta. In acelasi p.v., agentul constatator nu a semnat pe fiecare exemplar am procesului verbal, si nu mi-a dat voie sa fac obiectiuni impotriva pv, deoarece el deja avea scris acolo alte mentiuni, cum ca "ma uitam la dumneavoastra si oricum nu s-a produs niciun accident" iar eu aveam intentia sa obiectez ca este un abuz si ca nu sunt de acord. nu mi s-a dat voie. de asemenea, nu este precizat nici locul unde pot face plangere impotriva pv.
Acum intrebarea mea este cum pot sa intocmesc plangere impotriva pv, daca exista vreun model tip de contestatie, si daca ma poate ajuta cineva deoarece nu stiu ce legi si articole sa aduc in discutie...va multumesc anticipat!
va multumesc pentru promptitudine, eu nu am primit procesul verbal intrucat a ramas la agentul consatator. nu a fost semnat si mi-a comunicat ca ramane la el. din cunostintele mele am inteles ca il primesc prin mandat postal, dar contestatia cand o fac?inainte sau dupa ce il primesc?pentru ca pot trece cele 15 zile si eu nu primesc procesul verbal..