Am înaintat o solicitare de moralitate la locul de munca pe mail, către Institutul Matei Balș din Bucuresti, prim care soția mea are o relație cu un coleg de servici, dar din acel moment nu numai ca nu am primit răspuns în termen legal de 30 de zile, din contra mi-a fost îngrădit întrarea în institut, paza de la întrările institutului nepermitindu-mi accesul nici măcar sa depun o plingere la registratura.... Astfel am solicitat tot pe adresa de mail a instituutului să-mi justifice de ce nu am acces în incinta acelui institut, dacă exista vreun ordin de ministru sau hotărîri judecătorească în aceasta privința și nu mi sa răspuns... Menționez ca am nevoie de a întra în institut, copilul meu a fost tratat acolo de o pansinuzita și acum are tendința de recidiva și eu nu pot întra cu el în acel institut.... Din informațiile obținute pe cai neoficiale a fost ordinul verbal al managerului STRĂINU ADRIAN CERCEL, către persoana care administrează paza Simona Berezitchi, iar șefa directa a acesteia din urma Camelia Costinescu nici măcar nu cunoaste faptul ca eu și copilul meu nu avem acces în acest Institut. Menționez faptul ca în cadrul institui nu am jignit pe nimeni, nu am folosit trivialitati, forța verbala sau fizica... Nu am făcut nici o răutate... ÎNTREBAREA MEA ESTE: cum pot da în judecata acel institut (manager sau personal auxiliar) pentru a demonstra ca tratează oun bun al statului precum o proprietate privata și pentru a mi se permite accesul la tratament mie și fiului de 10 ani care sunt nevoit sa-l însoțesc, în acea instituție publica? Va mulțumesc anticipat pentru ajutor!
deciziile comisiilor se contesta intai la ei am citit acum ce scrie in lege
pe urma decizia comisiei supreme se contesta in instanta
trebuie sa astept decizia prin posta vedem cine a emis-o si ce scrie in ea
si o contestam pe aceea acolo unde trebuie, deocamdata facem o plangerea prealabila, ce parere aveti?!?!?
am si eu o nedumerire, am fost externat vineri din INEMRCM, unde acum se taie pe capete exact cum spune colegul in mesajul anterior.
metionez faptul ca sunt salariat si am deja 153 de zile de medical in ultimele 12 luni pe probleme de dorsalgie (hernii intraspongiose nechirurgicale t11;t12;l1; debord discal; protrusie dicala dorsala;spondiloza; sacralizare...) pentru care am acut recuperare medicala fara rezultate din plin si ca nu pot sta pe caun la birou, la volan sau pe loc in picioare mai mult de 45-60 de minute, intepenesc si am niste dureri infernale. cei de la comisie (comisie formata din doar doi medici, nu cum scrie in lege:
Art. 3. - Comisiile au urmatoarea componenta:
-un presedinte, de regula medic specialist in expertiza capacitatii de munca, desemnat de Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap, la propunerea inspectoratului de stat teritorial pentru persoanele cu handicap;
-doi membri, medici de specialitate, in functie de afectiunea care produce handicapul, desemnati de conducerea inspectoratelor de stat teritoriale pentru persoanele cu handicap;
-un membru cu statut de observator, desemnat de organizatiile neguvernamentale autorizate potrivit legii, care desfasoara activitati de protectie speciala a persoanelor cu handicap in judet sau in sectoarele municipiului Bucuresti;
-un secretar desemnat de conducerile inspectoratelor de stat teritoriale pentru persoanele cu handicap.
Art. 4. - Numirea presedintilor comisiilor se face prin ordin al secretarului de stat al Secretariatului de Stat pentru persoanele cu handicap, iar componenta nominala a comisiei este stabilita prin decizie a inspectorului-sef al inspectoratului de stat teritorial pentru persoanele cu handicap.
dupa 11 zile de internare am fost trimis la comisie, unde acele doctorite au dadeau inainte ca la inima nu am nimik, eu sustineam la inima sunt bolnav si ca nu am venit cu inima, dat fiind faptul ca iau de ani de zile medicatie zilnica si am palpitatii (tahicardii) cind si cind, ne-0am contrazis asa circa 30-45 de secunde, iar la un monet dat eu am sfirmat ca "ca ele au tendinta sa ma prosteasca in fata", in acel moment am fost dat afara. cu toate ca nu am avut nici o intrebare despre afectiunea cu care sunt intradevar suferind.
mentionez ca in acest institut nu sunt valabile radiografiile, RMN-urile;.... nici o analiza din exterior, dar ei nu au posibilitatea sa eectueze un RMN, ironic nu?!?! si se bazeaza numai pe radigrafiile facute de ei. tehnologia perfomanta si neinterpretativa nu este valabila la acest institut.
la externare am primist citeva recomandari, sa merg in statiuni cu afectiuni reumatologice, sa fac o analiza ce se face doar la intitutul de hematologie (HLA B27) si sa fiu dispensarizat de serviciul teritorial de cardiologie si recuperare medicala. cert este ca in acest moment nu pot ince lucrurl, nu am capacitatea de a mi desfasura activitatea, iar in circa 4 zile imi expira medicalul. ce fac?!
cui trebuie sa ma adresez sa fac o contestatie, eventual sa fiu reexpertizat de un for superior?!?!?
miine plec sa fac copii dupa documente, de impacare nu poate fi vorba.
copilul este foarte racit, am sunat astazi si nu mi-a raspuns deloc, am dat si sms si nimik, nu stiu nimic de el. presupun ca sta intr-o camaruta impreuna cu mama lui si cu cei doi bunici. ce parere aveti, sa apelez la un for tutelar (ANPDC; Tel Copilului sau DGASPC6) pentru a ma ajuta sa-l iau inapoi pina se face bine, sa nu stea in conditiile insalubre de unde banuiesc ca se afla acum?! Nu dorm si nu maninc de cind au plecat, mai ales ca stiu ca avea 38.5 temperatura! ce ma sfatuiti?!
Am o mare problema! Aseara in jurul orei 18, in urma unui dialog pe un ton mai ridicat sotia mea a luat copilul in virsta de 1 an si 10 luni, a luat tot bagajul si a plecat! I-am spus sa plece ea si sa-l ia pe cel mic cind se face bine, ca acum era racit (temperatura, tuse..). Nu a fost deloc de acord, la dus sa-l chinuie. Nu m-am imptrvit ca sa nu ajungem la altele si sa nu fie in dezavantajul meu, oare am facut bine?!
chiar nu stiu ce sa fac, dar inevitabil trebuie sa divortam. nu stium cum sa fac asta, dat fiind faptul ca ea a luat toate actele noastre comune cit si actele copilului.
un alt fapt este ca imi iubesc copilul mai presus de orice si chiar il vreau alaturi de mine. pot sa-l cistig? ea are o singura camera undeva la 30 de km de Bucuresti, in care locuiesc paritii ei, susu mai sunt doua camere dar nefinisate, construite in perioada cit am fost mpreuna. apa curenta nu are, are de la un put la care nu are nici un fel de analiza a apei (eu acolo am baut apa de doua ori si in ambele dati m-am stricat la stomac, eu avind un stomac foarte sanatos). parintii ei amindoi lucreaza, iar ea a lucrat la negru toata perioada in care a stat in post natal (este director economic la o firma de construtii si imposibil sa nu-si fi pus semnatura pe un document aceasta perioada) a luat bani si de la patronul ei si de la stat. in tot acest timp mama mea a avut grija de cel mic. nu mai spun ca daca ar fi fost dupa sotia mea ar fi micat numai mezeluri, ca nu stie sa faca nici o supica.
aseara cind a plecat a vorbit cu o colega sa-i caute o garsoniera sa inchirieze, dar pina atunci stiu in ce conditii grele sta copilul meu si ce greu ii este. ce poat sa fac?!?!? ce fac ca sa divortez (fara acte) si sa cistig copilul?!?!? astept raspunsul dumneavoastra cu mare interes!
Blocul in care locuiesc este construit in 1973 si de la bun inceput a fost bloc exclusiv de propietari.
La parterul blocului tot de atunci blocul a avut spatii comerciale, tip: sifoane, piine, alimentara, metalochimice, frizerie, coafura, croitorie, reparatii incaltaminte.
Acum, spatiile in mare parte sunt aceleasi, numai ca sunt putin diminuate si din spatiile aferente de atunci au mai facut pe linga ele cite un mic magazin.
Zilele trecute am fost cautat de catre rezprezentantii unei societi comerciale care-si desfasoara activitatea, dintodeauna, la parterul blocului doleanta de a fi de acord cu ele si a semna si parafa cu stampila asociatiei acea copie. La intrebarea mea la ce le este de folos, am primit raspunsul ca vor sa-si faca cadastru. Eu stiu ca este obligatoriu ca orice propietar sa detina acest cadastru, iar ei sa trezesc dupa atitia ani de cind a fost introdusa legea! Tot in acea copie dupa planurile originale, exista in spatiul comercial,a carui reprezentat a venit cu ele, o camera de 18mp care este descrisa in proiect "BIROU ASOCIATIE LOCATARI", care era prevazuta cu o usa exterioara. Acel birou noi nu l-am avut niciodata si nici acea usa nu exista, dar spatiul inevitabil exista si presupun ca cei cu spatiul comercial eu acces in acel spatiu.
Mentionez ca spatiul in indiviza pe contractele de propietari sunt impartite numai si numai la numarul de apartamente, mai exact suprafata apartament divizat la 10, cite apartamente sunt pe acea suprafata de teren. Toto dupa semnarea contractelor si achitarea avensului pentru apartamente, in 1973 sau mai solicitat ulterior o suma de bai (5000 lei, pe vremea aceea echivalentul a 3 ani de munca) pentru suplimentare parter subsol unde a fost realizat un adapost antiaerian.
Intrebarile mele sunt:
-asociatia de propietari poate fi propietara spatiilor de la parterul blocurilor?
-unde ne putem interesa de acest lucru?
-cum putem intra in posesia copiei contractelor imobilului?
-camera aferenta spatiului aprtine asociatiei?
-cum putem intra in posesia listei de propietari a spatiilor?