avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria24

Activitate anamaria24

Discuție CONTABIL-FISCAL
Buna ziua
In al doile semestru al anului 2010 am primit marfa de la o societate care ulterior a intrat in insolventa si nu a declarat facturile inregistrate de catre societatea pe care o conduc.doi ani mai tarziu prin controlul incrucisat a rezultat ca societatea administrata de catre mine si inca alte 37 de societati au declarat facturi pe care firma care a emis facturile nu le a declarat. am avut 2 controale de la finante pe aceasta tema, si am fost de 5 ori pentru declaratii la politie, initial intr un dosar penal ca si martor apoi ca si suspect intr un dosar penal si, ieri am fost chemata la politie sa semnez aceeasi declaratie ca si invinuit. sunt nedumerita si nu inteleg nimic din toate acestea . mentionez ca sunt invinuita ca am prejudiciat statul cu 5000 ron valoare ce reprezinta tva-ul din facturi, acestea fiind inregistrate ca marfuri, avand receptii semnate de catre gestionar si vandute
Răspuns la discuția RECUPERARE BANI DE LA CLIENT
va multumesc
BUNA ZIUA
AS VREA SA STIU, DACA POATE SA MI RASPUNDA CINEVA LA INTREBAREA: - CARE ESTE PROCEDURA LEGALA DE A RECUPERA BANII DE LA CLIENTI. AS VREA SA APUN CA AM DAT LA O FIRMA DE CONSTRUCTII MATERIALE , MATERIALELE S AU DUS CU AVIZ DE INSOTIRE A MARFII, ULTERIOR S AU FACUT FACTURILE CARE MI AU FOST TRIMISE INAPOI SEMNATE SI STAMPILATE DE CATRE DIRECTORUL SOCIETATII PRIN EMAIL, SCADENTA FACTURILOR ERA DATA DE 20 DECEMBRIE , PENTRU CARE AM PRIMIT UN BILET LA ORDIN GARANTIE. SAPATAMANA TRECUTA AM FOST RUGATA SA NU BAG BILETUL IN BANCA PENTRU DECONTARE , PANA SAPTAMANA ACEASTA. ACUMA AM AFLAT CA FIRMA NU ARE ACTIVITATE PE CONTUL SCRIS PE BILET SI CONTUL ESTE INCHIS.

VA ULTUESC
Discuție refugiu auto
buna ziua
administrez un magazin de constructii care are front la un drum national si se intinde de alungul spatiului cam 300m, unde parcheaza soferii care fac piraterie cu drumuri de ocazie, acesta fiind langa o statie de autobus. din cauza acestora pierd multi clienti, acestia neavand unde sa parcheze. Care este procedura legala prin care pot obtine in fata magazinului refugiu auto sau parcare privata?
va multumesc
Răspuns la discuția avizarea primariei
EXISTA VREO LEGE CARE IMPUNE AUTORIZATIE DIN PARTEA CONSILIULUI LOCAL?
NU AM PROBLEME CU CONSTRUIREA PODULUI, ACESTA DEJA EXISTA , ESTE AVIZAT SI AUTORIZAT DE DRUMURILE NATIONALE, AM AMINTIT ACESATA PENTRU CA SA EXPLIC CA EU AM TOATE ACTELE SI SCHITELE IN REGULA . AM AMINTIT ACESTA SA SCOT IN EVIDENTA CA PRIMARIA NU MI DA AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE CA AGENT ECONOMIC DOAR CU SCHITA STAMPILATA DE UN ANUMIT AVOCAT DE AICI DIN ORASEL
STIE CINEVA CE PREVEDE LEGEA 359 VIS A VIS DE PROBLEMA MEA? ACESTA ESTE LEGEA AMINTITA IN CERTIFICATUL CONSTATATOR, DAR LEGEA 300? A FOST ABROGATA?
cladirea am cumparat o anul acesta, am platit impozit, am toate schitele si pe cladire si pe teren , am un alt dosar tot cu schite avizate de urbanism si institutiile autorizate pentru un pod, un acces de la drumul national, care a fost intocmit de un inginer pentru care am dat o gramada de bani. si, vis a vis de primarie eu am depus dosarul pentru autorizatie din partea lor dar, nu mi accepta schitele numai stampilate de un avocat de aici din orasel cu care este primaria "in bune relatii"- ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE EU CAUT O PORTITA DE A NU LE MAI DA BANI CELOR DE LA PRIMARIE
societatea este inregistrata la registrul comertului, indeplineste toate conditiile de functionarea, doar avizul primarie sunt interesata daca este necesar, deoarece am citit undeva legea prin care se scoate avizarea primarie pentru evitarea coruptiei si birocratiei
am un certificat constatator eliberat in baza declaratiei pe propria raspundere inregistrata si atesta ca firma indeplineste conditiile de functionare specifice pentru fiecare cod caen