Exista posibilitatea incheierii unei polite de tip RCA valabila in Romania si alte state UE, pentru un automobil inmatriculat intr-un stat non-UE? Sunt cetatean roman si doresc sa ma deplasez in Romania cu un auto inmatriculat intr-o tara non-UE pentru o perioada de maxim 45 zile, urmand sa revin ulterior cu autoturismul in tara de resedinta.
In statul unde autoturismul este inmatriculat, asiguratorii nu ofera polite RCA / Green Card pentru statele UE si exista doar brokeri care intermediaza astfel de asigurari pentru companii ruse. Exista o alternativa romaneasca / europeana pentru aceasta speta sau apelez la asiguratorii rusi?
Multumesc anticipat!
Va prezint urmatoarea speta, respectiv doi batrani au intentat divort, instanta s-a pronuntat favorabil divortului, hotararea nu este definitiva si irevocabila, si nici nu a ajuns la cei in cauza.
Va rog sa imi comunicati daca in cazul decesului unuia dintre cei doi soti, celalat are dreptul la pensie de urmas?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Vreau sa cumpar un automobilul, propietatea unei firme de leasing, care a fost predat unei firme de recuperari auto impreuna cu actele masinii, mai putin certificatul fiscal pe motiv "factura prea veche, nu exista certificat fiscal, fisa nevizata DITL".
Imi place masina si vreau sa o cumpar, cum reusesc sa o inmatriculez pe numele meu.
Va rog ajutati-ma cu sfaturi!
Multumesc
Tatal meu a iesit anul trecut la pensie, iar casa de pensii nu recunoaste 6 ani lucrati de tatal meu in cadrul militiei. A depus la dosar toate actele primite de la IGPR dar cei de la CNPAS sustin ca ei nu iau in calcul acesti ani, si ca trebuie sa solicitam pensie MAI-ului.
Ne poate ajuta cineva cu un mod de rezolvare ? Niste idei?
Bunicul meu (80 ani) are pensie pe cand bunica mea (70 ani) nu(a fost casnica o viata intreaga), si nu primeste nici un ban pentru a intretine casa si pentru a isi cumpara medicamente.
In acest moment ei dorm separati si atunci cand se intalnesc, rare sunt ocaziile cand nu se cearta.Mentionez ca nu sunt divortati ci traiesc in aceasi casa, in camere separate.
Intrebarea mea este daca bunica mea are dreptul sa ceara o pensie de intretinere din partea bunicului si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a o dobandi?As dori sa aflu cum pot sa o ajut pe bunica mea sa faca demersurile legale pentru a primi o pensie de intretinere.
Bunicul ne ameninta pe noi, nepotii si fii, ca ne interzice sa le mai calcam curtea si ca o sa obtina ordin judecatoresc pentru a nu ne apropia de ei, este posibil?
In cazul in care se va ajunge la divort, bunica mea are vreun drept?
Nu vreau sa para prea deplasata aceasta intrebare, dar in cazul decesului bunicului, ea mai are dreptul la pensie de ... intretinere? urmas?
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pentru a ne ajuta sa obtinem o pensie bunicii mele. Nu poate fi vorba de vreo reconciliere intre ei, deoarece acest conflict dureaza de prea mult timp si se pare ca tinde sa escaladeze.
Va multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra.
Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturile date.Am reusit sa ii impac pe cei doi incapatanati si s-a rezolvat "amiabil" cu rca-ul, amenda platita si permisul suspendat pe 60 de zile.
Nu mai doresc o experienta ca aceasta pe viitor si inchei prin a multumi avocatnet.ro cat si celor ce raspund prompt si profesionist pe acest site.
Sanatate si numai bine ;)
Cat despre avizare dauna de catre asigurator nici nu s-a pus problema.
Mi a spus ca la judecata se vor prezenta si ei(BCR) si atunci or sa plateasca.
Dar acestea sunt doar vorbe si nu am incredere in promisiuni.