Buna ziua. Am inteles ca de la 1 decembrie angajatii firmei noastre vor beneficia de ajutorul Casei Sociale a Constructorului, dar totodata vom fi obligati sa lucram 6 ore pe zi, pentru ca asa interpreteaza sefii nostri sintagma; "la dispozitia angajatorului". Din cate am citit , in aceasta perioada nu se poate face protectia muncii si deci nu suntem acoperiti de un eventual accident de munca si am fi platiti din banii nostri, pentru ca acolo sunt si cotizatiile noastre. Intrebarea mea este: Ar trebui sa lucram, sau cum se interpreteaza acel "la dispozitia angajatorului"? Va multumesc anticipat!
Buna ziua. Sotia mea termina concediul de crestere a copilului de doi ani pe data de 11 mai. Intre timp , punctul de lucru al societatii unde lucra s-a desfiintat si firma "mama" nu mai are nevoie de serviciile sotiei mele. Contabila firmei i-a sugerat sotiei mele ca incepand cu data de 11 mai sa faca o cerere de concediu fara salar pentru 15 zile(timp in care i se va da preavizul) , dupa care va intra in somaj cu data de 26 mai.
Acum intrebarea mea este daca nu cumva se incalca vreun drept al angajatului cu acest concediu fara salar, in ideia ca se va inregistra cu intrerupere in cartea de munca sau nu va mai putea beneficia de somaj?
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Buna seara. As vrea sa intreb care e succesiunea standard dupa decesul unei persoane vaduve , care are 2 copii , 3 nepoti si 2 stranepoti?Va multumesc anticipat!
Buna seara. As vrea sa intreb , daca se stie cumva de cand intra in viguare asigurarea obligatorie pe locuinta, deoarece luna aceasta imi expira asigurarea facultativa a casei si vreau sa stiu daca o mai reinnoiesc sau mai astept putin. Va multumesc anticipat.
Va multumesc frumos pentru lamuriri! Din pacate unii angajatori inteleg altfel sintagma "salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului". Cu stima si respect.