avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate evelineconstantin

Activitate evelineconstantin

Buna seara !. As dori sa stiu care ar trebui să fie motivele ce ar putea fi invocate in vederea acceptării unei executați silite. Pe scurt povestea sta cam asa...am un copil de 9 ani acum recunoscut de tata in urma unui proces si unui test ADN. Tatăl....in tot acest timp nu a achitat sumele datorate ca si cheltuieli de judecata si contravaloarea testului...asa cum a stabilit instanta. Mai mult...in toti acesti ani..nu a achitat pensia de întreținere stabilită la 16.5% din sa l minim pe economie decat in urma unor plângeri penale....9 la numar pana acum. Teoretic in toti acesti ani a lucrat la negru...am deschis un proces de executare acum 8 ani....si unul acum 2 luni cand am aflat ca figurează ca si angajat....ca si a cumparat o locuinta etc. As vrea ca instanta să vadă reaua lui credinta din toti acesti ani. Multumesc anticipat!
va multumesc frumos ptr raspuns
Buna ziua !.....
As dori sa va dresez o intrebare in urma careia sa incerc sa ma lamuresc asupra unui aspect. Minorul pe care il reprezint are o pensie de intretinere care ii este platita in urma unei hotarari judecatoresti care suna asa, citez paragraful din hotarare: paratul va plati un cuantum lunar de 16.5% raportat la salariul minim pe economia nationala, incepand de la data introducerii actiunii si pana la majoratul minorei".
Mentionez faptul ca am cerut in instanta plata la salariul minim ptr ca tatal minorei a sustinut si sutine ca nu este angajat si nu are surse de venit.
Nelamurirea mea este de calcul efectiv......adica 16.5 % se aplica la salariul minim actual de 900 lei ( rezultand astfel o pensie de 144 lei )......sau la salariul mimim net ( care este alocat sa zicem unui salariat al carui salariul brut este scris in contract 900, in urma deducerii tuturor cheltuielor angajatorului...rezulta un salariu mai mic evident). va multumesc! PS mentionez inca odata ca hotararea judecatoreasca nu mentioneaza decat formularea ...."salariul minim pe economia nationala......"
buna ziua!....as dori sa va expun urmatoarea situatie...am o societate care a infiintat un punct de lucru in data de 2.10.2012, cu profil de restaurant..In data de am mers sa platesc taxa aferenta functionarii, la pctul de lucru, taxa in suma de 500 lei .( taxa este stabilita prin hotarare de consiliu local in baza in baza art 268 din legea 571/2003 si HG 44/2004, pct 159 ^1). la respectiva taxa mi s au perceput si penalitati de 20 lei , ptr 2 luni. Intrebarea mea este...daca aceste penalitati sunt corect luate ?.......daca trebuiau luate pe 2 luni sau numai pe o luna?
Interesant mod de a gandi.......si poate ceea ce sustineti este aplicabil unor situatii particulare. Eu una as fi de acord, sa prezint si bonurile fiscale incepand cu gradinita, mancare, medicamente, hainute, jucarii, carticele cu povesti..................si cred cu tarie.......faptul ca......orice tata de pe lumea asta ar reusi sa acopere jumatate din aceste cheltuieli...cu suma de 100 ron acordata de instanta...si -ar capata nu numai statutul de "tata"....de care fie vorba in cazul meu nu a fost demn si nici nu cred ca va fi vreodata ...dar si statutul de finantistul anului....si un eventual premiu Nobel i -ar fi cu certitudine asigurat.
in legatura cu procentul sunt editicata .....adica acesta va fi 1/ 3 din salariu minim, impartit la cei doi copii. Ma interesa daca la dosarul de chemare in judecata se depune si taxa de timbru?....pe langa cerere, copie hotarraea actuala si acte de identitate ale minorului si respectiv reprezentatntului legal, care face chemarea in judecata.......si de asemenea daca ibnstanta aproba mentiunea in procente, referitoare la cuantum
As dori sa stiu care sunt actele care trebuie depuse la dosarul de chemare in judecata in vederea recalcularii pensiei de intretinere nin conformitate cu noul cuantum al salariului minim pe economie stabilit cu 01.01.2012 ( asta pentru ca tatal minorei decalara faptul ca nu detine calitatea de angajat si deci la momentul actual plateste pensia la salariul minim) , si daca actelor li se ataseaza si vreo taxa de timbru, respectiv timbru fiscal?........
...iar in al doilea rand as dori sa stiu daca pot cere in mod expres prin cererea de chemare in judeacta acordarea pensiei de intretinere ca procent din venituri adica jumatate din 1/ 3 ( pentru ca tatal minorei mai are un copil in intretinere in afara de copilul meu)...pentru a evita chemarea in judeacta anual, la schimbarea cuantumului salariului minim. va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!
Va multumesc ptr. amabilitatea de a-mi raspunde!.
Avocat a avut angajat si la ultimul proces......ca tot sustine ca este somer...desi realitatea este cu totul alta....... Recurs as vrea sa fac strict legat de atitudinea unui judecator caruia i se pare ca suna mai bine 100 in loc de 111. Va dati seama cred ca nu suma este mobilul, cat dreptatea ...faptul ca instanta acorda credit unui asemenea tipar de individ.......Mentionez ca de la un proces inchis in 2010 reclamatul are sa imi dea 37 miloane cheltuieli de judecata.....bani pe care nu am cum sa ii recuprez vreodata ptr ca ......teoretic nu are niciun bun pe numele lui.
Buna seara!.....As avea si cateva intrebari legate de stabilirea cuantumului pensiei alimentare. Situatia expusa pe scurt arata in felul urmator: in urma unei sentinte din anul 2010, fiica mea minora a avut stabilita o pensie de intretinere in cuantum 150 lei, care urma a fi platita de tatal ei. Dupa un an, in luna mai anul acesta, tatal a solicitat reducerea cuantumului avand in vedere ca din noua casatorie mai are un copil. Instanta a admis cererea( mentionez ca nu m-am opus cererii avand in vedeea ca legea tine cont de toti copii ..in mod egal...pp eu)..... iar in urma procesului s-a stabilit noul cuantum la 100 lei. Mentionez ca raportarea s-a facut sa venitul minim pe economieptr ca tatal.......a declarat atunci ca si acum ca nu are loc de munca..etc..etc... Intrebarile mele sunt urmatoarele:
* avand in vedere ca din calculul matematic reiesea o pensie de 111 lei, si nu 100 lei........pot face recurs?.......ptr acest lucru......Specific asta ptr. ca, nu mi se pare corect sa nu se tina cont de o impartire corecta la 2, chiar daca suma nu e o suma rotunda.
* in cererea de chemare in judecata, tatal copilului, a solicitat si cheltuieli de judecata. Instanta a respins aceasta cerere. Doresc sa stiu daca, in situatia in care as face recurs, ptr faptul ca suma nu e cea care reiese din calcul matematic, adica mai mica (100 lei fata de 111 lei).........judecatorul care va judeca recursul se mai pronunta si asupra aspectului referitor la cheltuielile de judecata care au fost deja respinse reclamatului.
* cum se procedeaza ca sa formulez un recurs- ce anume se depune ?
Mentionez ca de-a lungul proceselor anterioare, cat si a ultimului proces m-am reprezentat singura in instanta, si pentru acest aspect indraznesc sa adresez aceste intrebari, neavand o pregatire in acest domeniu.
va multumesc anticipat ptr raspuns!