avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara !. As dori sa stiu care ar trebui să fie motivele ce ar putea fi invocate in vederea acceptării unei executați silite. Pe scurt povestea sta cam asa...am un copil de 9 ani acum recunoscut de tata in urma unui proces si unui test ADN. Tatăl....in tot acest timp nu a achitat sumele datorate ca si cheltuieli de judecata si contravaloarea testului...asa cum a stabilit instanta. Mai mult...in toti acesti ani..nu a achitat pensia de întreținere stabilită la 16.5% din sa l minim pe economie decat in urma unor plângeri penale....9 la numar pana acum. Teoretic in toti acesti ani a lucrat la negru...am deschis un proces de executare acum 8 ani....si unul acum 2 luni cand am aflat ca figurează ca si angajat....ca si a cumparat o locuinta etc. As vrea ca instanta să vadă reaua lui credinta din toti acesti ani. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:09, 27 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Din cele scrise atat de patimas, nu reiese clar daca doriti ca amaratul personaj sa infunde puscaria in temeiul art.378 alin(1) lit.c) cod penal sau daca doriti doar demararea executarii silite conform codului de procedura civila. Neclaritatea survine din invocarea relei-credinte, intrucat pentru executarea silita, in cazul in care are venituri urmaribile, nu este necesara dovedirea bunei sau relei credinte, ci doar trebuie sa adresati o cerere unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Tatăl copilului meu contestă paternitatea, deși a recunoscut minorul. vreau să-l notific prin executor pentru un test adn, cum îl pot obliga să se prezinte dacă nu vrea? Anastasia93 Anastasia93 Bună ziua. Am un copil de 3 ani şi 5 luni recunoscut de tatăl lui. Despărțirea noastră s-a produs când copilul avea 3 luni şi jumătate (nu am fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita myrama_v myrama_v am de recuperat de la tatal copilului pensia alimentara pe mai multi ani.am titlu executoriu dar el nu are loc de munca ce pot sa fac? multuesc (vezi toată discuția)