avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie definitiva mai poate fi atacata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie definitiva mai poate fi atacata?

Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu am primit deloc pensia alimentara pusa de instanta , acum fostul sot a aflat de executare si doreste sa atace decizia instantei din 2013 spunand ca nu este copilul lui , desi eu pot demonstra contrariu prin testul ADN . Mai poate ataca decizia care este irevocabila? Si inca o intrebare mai am am primit acordul judecatorului pt executatrea silita cat mai dureaza pana la executarea in sine? Multumesc tare mult !
Cel mai recent răspuns: ANISOARA MUNTEANU , utilizator 19:31, 28 Mai 2018
Formulati plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere fiind incidente prevederile art. 378 alin (1) lit.c Cod penal iar in privinta punerii in executare a hotararii judecatoresti va trebui sa va adresati executorului caruia v-ati adresat cu cererea de incuviintare a executarii admise de judecator. In principiu procedura nu e de durata daca exista bunuri pe numele fostului sot vor fi executate cat si veniturile acestuia.

Daca fostul sot intentioneaza sa atace hotararea instantei din 2013 solutionata definitiv nu o va putea face decat printr-o procedura extraordinara de atac daca se mai afla in termen insa am impresia ca acest demers de a contesta paternitatea fata de copilul dv in privinta caruia exista deja un proces finalizat in care ar fi putut contesta acest aspect, reprezinta un abuz de drept procesual demers initiat cu rea credinta pentru a se sustrage obligatiei de a plati pensia alimentara, abuz care daca va fi constatat de instanta va putea fi sanctionat.


Pana in acel moment acesta e obligat sa respecte dispozitiile hotararii judecatoresti puse in executare iar daca va refuza puteti sa formulati inca o plangere penala pentru incalcarea hotararii judecatoresti.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
Multumesc tare mult pt raspunsul dv ! Reprezentantul meu avocata a spus ca saptamana aceasta va fi executat silit ! Domnul acesta face tot posibilul sa ma incurce, ba deschide proces el ca vrea custodia ba nu este copilul lui , profita de situatia mea ca sunt stabilita in alta tara ! Multumesc mult , o seara buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara danut74 danut74 Eu fiind divortat de sotie de 3 ani,copilul a ramas in custodia mea prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila...si in hotarare e mentionata si ... (vezi toată discuția)