avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian T

Activitate Cristian T

Cum se interpretează prevederile legii 155/2015 cu privire la articolului 55 alineatul (1), litera a şi tabelul nr. 1, abrogate. Se pot valorifica perioadele de muncă în condiţii deosebite (gr. a II-a) mai mici de 6 ani, pentru reducerea vârstei standard de pensionare?
Am mostenit direct de la tatal meu, proprietate (neintabulata), compusa din:
- casa-curte-gradina, situate in acelasi loc, intravilan, inconjurat de alte proprietati, in numar de 4, (nu stiu daca au cadastru);
Actele de care dispun:
- contract de vanzare-cumparare notarial din anul 1998 pentru:
1. "casa, curte si gradina cu suprafata de 500 mp", la nr. topo: xxxxx (Ardeal), conform "extras de carte funciara" din 1996;
2. "vanzatorii x si y declaram ca suprafata care se instraineaza este in total de 1500 mp, dar pentru diferenta de 1000 mp nu s-a emis Titlul de Proprietate, in pretul de vanzare-cumparare sus-mentionat este inclusa si aceasta diferenta de suprafata, obligandu-ne ca la data cand suntem in posesia Titlului de Proprietate sa perfectam cu cumparatorul (tata) contract de vanzare-cumparare in forma autentica, fara a emite alte pretentii banesti cu privire la aceasta diferenta de teren".
- extras de carte funciara;
La o prima masuratoare a terenului proprietatii, suprafata totala de teren (casa+curte+gradina) este de cca 1120 mp, (marja de eroare este de maxim +_25-30mp), deci un minus de cca 380 mp fata de suprafata totala specificata in contract;
Vreau sa demarez succesiunea. Va rog sa ma ajutati cu:
- daca aveti intrebari suplimentare-lamuritoare :)
- un eventual plan de actiune, in ordinea actiunilor;

* nu am informatii despre vanzatori (adresa, telefon);
** posibile "relatii" de prietenie intre notar si vanzator. (notarul actualmente decedat!);

Va multumesc !!!=D>
Urmeaza sa fac dezbaterea succesiunii cu doi martori. as dori sa stiu, in principiu, ce au de declarat martorii si la ce intrebari procedurale sa se astepte. Mentionez ca martorii sunt persoane in varsta care nu sunt obisnuite cu declaratii in fata notarului si au trac, emotii...
Va multumesc, cu consideratie
Multumesc ! :vishenka:
Multumesc mult ! Ce credeti ca ar trebui sa fac in acest caz ? As putea solicita in scris, prin posta, incheierea contractului ?
Cu consideratie
Am 49 de ani si am fost angajat pana in anul 2005, cu o perioada fara contributie la pensie de 5 ani si 6 luni (pana in prezent). Doresc sa platesc contributia pe ultimii 5 ani conform OUG 94/2010 dar Casa Judeteana de Pensii refuza pe motivul ca ordonanta se aplica numai persoanelor ce indeplinesc varsta de pensionare conform legii. Personal nu interpretez astfel Art.1.(3). Unde este adevarul ? Multumesc !
Protectia consumatorilor poate dispune masuri de reziliere a contractului sau numai verificari, expertize, tehnice, juridice, etc....din care sa rezulte (sau nu) neconformitatea sistemului de repartizare a costurilor sau vicii ale contractului in defavoarea consumatorilor ? Multumesc !!!
Multumesc ! Sper sa nu iesim din iarna pana la primirea raspunsurilor de la protectia consumatorilor sau rezolvarea lor in instanta.
Am repartitoare de caldura cu firma ISTA. Contractul de citire si repartizare a costurilor a fost incheiat cu asociatia de locatari iar cu locatarii s-au incheiat conventii. Nu se cunosc prevederile contractuale fiindca asociatianu le-a pus la dispozitia locatarilor si nici nu i-a instiintat, la data respectiva invocandu-se obligativitatea (lege) montarii repartitoarelor. Fiecare scara a blocului este independnta, cu gigacalorimetru propriu. Am constatat ca locatarii scarii vecine, care nu au repartitoare si care tin robinetele deschise la maximum la calorifere platesc cu aproape 50% mai putin (in pausal) decat noi care mai si limitam consumul prin inchiderea robinetelor. Am solicitat rezilierea contractului iar raspunsul ISTA Bucuresti - filiala Dr.Tr.Severin a fost ca este un contract incheiat cu asociatia pe 10 ani si in caz de reziliere trebuiesc platite daune conform clauzelor de cca 3000 lei, in caz contrar, amenintari si alte presiuni....
Cum putem rezilia contractul cu ISTA ?
Aparatura este supusa verificarilor metrologice ? sau ce alte verificari legale obligatorii sunt necesare ?