avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune notariala cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune notariala cu martori

Urmeaza sa fac dezbaterea succesiunii cu doi martori. as dori sa stiu, in principiu, ce au de declarat martorii si la ce intrebari procedurale sa se astepte. Mentionez ca martorii sunt persoane in varsta care nu sunt obisnuite cu declaratii in fata notarului si au trac, emotii...
Va multumesc, cu consideratie
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:10, 25 Aprilie 2013
Martorii trebuie în principal sa satisfacă o dubla condiţie, vârsta mai mare de 18 ani, condiţie satisfăcută în cazul dvs şi sa îl fi cunoscut bine pe defunct. Astfel întrebările vizează acest al doilea aspect.
Martorii trebuie sa fie persoane care i-au cuoscut relativ bine pe defuncti, daca se poate de varsta cat mai apropiata cu acestia, sa nu fie rude cu defunctii.
Vor fi intrebati despre numarul de copii, nepoti ai defunctilor, alte rude, despre bunuri - daca cunosc cate ceva.
Martorii , in numar de doi, ajuta la stabilirea vocatiei succesorale a succesibililor. Ei trebuie sa l fi cunoscut pe defunct de destul de multi ani si sa declare ce rude apropiate in grad de defunct are acesta si daca era casatorit la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naturalizat american si mostenire in romania KOSTIC1 KOSTIC1 Sunt naturalizat American, și tatăl meu, și el naturalizat American, a murit acolo fără testament . Prin legea Americana, sunt singurul moștenitorul lui ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Multe multumiri,pentru raspunsurile pe care le-am primit,la intrebarile de zilele trecute. Acum,ma adresez cu o problema care ne ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)