Puteti formula contestatie la executare si sa invocati interventia prescriptiei extinctive pt creanta datorata (peste 3 ani).
Puteti formula plangere penala pentru lovire. Va trebui sa prezentat si un certificat medico-legal. Cat despre daune, este discutabil, deoarece trebuie sa existe un prejudiciu material si/sau moral.
O intrebare: Am infiintat o asociatie familiala, mai exact o intreprindere familiala, inregistrata la Registrul Comertului, inclusiv cu cod CAEN 4799 Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor standurilor, chioşcurilor şi pieţelor. Intrebarea este daca am nevoie de o autorizatie de la Primarie pentru a putea vinde legume-fructe conform codului CAEN 4799 ? Daca primarul refuza sa imi elibereze aceasta autorizatie, il pot actiona in instanta pentru refuzul emiterii actului, conform Legii contenciosului administrativ ? Autorizatia se emite si de o alta autoritate publica ?
Va multumesc pt sfatul dvs . e o idee buna. =D>
Buna ziua !
Am urmatoarea problema: in data de 29.01.2009 am incheiat un contract de prestari servicii de internet mobil 3G cu SC VODAFONE ROMANIA SA. La data incheierii contractului locuiam in chirie in mun Timisoara. Dupa 2 luni de la semnarea contractului firma de imobiliare unde eram angajat a dat faliment si a trebuit sa renunt la apartamentul in care stateam cu chirie si m-am mutat la sat in casa tatalui meu, la 50 km de mun Timisoara. Aici au aparut problemele, semnalul pt internet era zero, nu am mai putut folosi deloc internetul si Vodafone nici nu mi-a mai trimis facturile prin posta din luna iulie 2009. Am solicitat in scris rezilierea contarctului pe motiv ca m-am mutat din oras dar nu m-au bagat in seama si cand le-am spus ca locuiesc in casa tatalui, dar inca cu domiciliu de Timisoara la casa mamei, acestia au ignorat cele spuse de mine si au cerut pe fax o dovada de la noua locuinta plus cartea de identitate, dar nu le-am trimis. ACUM am trezesc cu SOMATIE:O de plata a debitului , unde SC VODAFONE SA prin reprezentant legal Andreea Stanculescu imi precizeaza ca in temeiul art. 1079 C. Civ. ma aflu in intarzierea executarii obligatiilor contractuale si daca nu platesc debitul imi calculeaza penalitati de intarziere de 0,5 % pentru fiecare zi de intarziere, iar daca in termen de 7 zile daca nu achit suma datorata, ma vor executa silit de bunuri imobile, mobile sau poprire.
Va rog sa imi spuneti ce cale sa urmez,:sorry: fiindca nu vreau sa platesc servicii pe care nu le-am putut folosi si in baza caror texte de lege sa imi pregatesc apararea.
Va multumesc anticipat pt ajutor!
Potrivit legii 303/2004, procurorul este suspendat din functie daca a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa prin ordonanta sau rechizitoriu, pentru savarsirea unei infractiuni (de ex. infractiunea de abuz in serviciu sau purtare abuziva, etc...). De asemenea, potrivit acestei legi, pe perioada suspendarii din functie, procurorului nu i se platesc drepturile salariale, aceasta perioada neconstituind vechime in munca. Legea mai prevede ca eliberarea din functie a procurorului se dispune de catre Presedintele Tarii prin Decret, la propunerea CSM.
Va puteti adresa cu plangere catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) in temeiul legii 303/2004 in baza careia procurorii pot fi suspendati din functie sau eliberati din functie pt abateri disciplinare - art. 62. 63, 64, 65.
Va rog sa ma lamuriti... Se poate da examenlu de primire in profesia de Avocat chiar si la trecerea a 5 sau 6 ani de la terminarea facultatii ? de exemplu, pot da examen in Barou si la 40 de ani daca am terminat Dreptul la 25 de ani? Exista vreun termen in care trebuie sa se dea examen ca apoi sa nu se mai poata da examen, adica sa intervina decaderea ? va multumesc
Va rog sa ma lamuriti... Se poate da examenlu de primire in profesia de Avocat chiar si la trecerea a 5 sau 6 ani de la terminarea facultatii ? de exemplu, pot da examen in Barou si la 40 de ani daca am terminat Dreptul la 25 de ani? Exista vreun termen in care trebuie sa se dea examen ca apoi sa nu se mai poata da examen, adica sa intervina decaderea ? va multumesc
Este normal ca din anul 2008 sa mi se tot amane eliberarea diplomei de Master?
Am absolvit masteratul in 2008 si de atunci Universitatea imi tot amana eliberarea diplomei, ba ca vin in vara 2009, ba in toamna, acum ba in martie 2010. Nu mai inteleg nimic. Cum pot obliba pe cale legala universitatea sa imi elibereze diploma ? este legal si intemeiat refuzul sau motivul lor ? va multumesc.