avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Somatie de plata

Buna ziua !
Am urmatoarea problema: in data de 29.01.2009 am incheiat un contract de prestari servicii de internet mobil 3G cu SC VODAFONE ROMANIA SA. La data incheierii contractului locuiam in chirie in mun Timisoara. Dupa 2 luni de la semnarea contractului firma de imobiliare unde eram angajat a dat faliment si a trebuit sa renunt la apartamentul in care stateam cu chirie si m-am mutat la sat in casa tatalui meu, la 50 km de mun Timisoara. Aici au aparut problemele, semnalul pt internet era zero, nu am mai putut folosi deloc internetul si Vodafone nici nu mi-a mai trimis facturile prin posta din luna iulie 2009. Am solicitat in scris rezilierea contarctului pe motiv ca m-am mutat din oras dar nu m-au bagat in seama si cand le-am spus ca locuiesc in casa tatalui, dar inca cu domiciliu de Timisoara la casa mamei, acestia au ignorat cele spuse de mine si au cerut pe fax o dovada de la noua locuinta plus cartea de identitate, dar nu le-am trimis. ACUM am trezesc cu SOMATIE:O de plata a debitului , unde SC VODAFONE SA prin reprezentant legal Andreea Stanculescu imi precizeaza ca in temeiul art. 1079 C. Civ. ma aflu in intarzierea executarii obligatiilor contractuale si daca nu platesc debitul imi calculeaza penalitati de intarziere de 0,5 % pentru fiecare zi de intarziere, iar daca in termen de 7 zile daca nu achit suma datorata, ma vor executa silit de bunuri imobile, mobile sau poprire.
Va rog sa imi spuneti ce cale sa urmez,:sorry: fiindca nu vreau sa platesc servicii pe care nu le-am putut folosi si in baza caror texte de lege sa imi pregatesc apararea.
Va multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Vasile Nedin , Consilier juridic 23:01, 4 Martie 2010
Stimate coleg,
Contractul pentru internet l-ati incheiat pentru o anumita locatie acolo unde acest serviciu functiona, erau conditii de functionare. Aveti dovada notificarii rezilierii contractului ?
Ar mai fi de stiut cum suna clauza contractula de reziliere.
Puteti sa faceti o aparare pe elementele rezultate din obligatiile partilor.
Mai trebuie sa faceti si dovada rezilierii contractului de inchiriere care trebuie sa se pupe cu data notificarii pe care ati trimis-o prestatorului. Este foarte important sa faceti dovada rezilierii contractului cu acte pentru a putea invoca si neprimirea facturilor.
Trebuie sa mergeti pe culpa exclusiva a prestatorului dar numai citind bine contractul acum, daca nu l-ati citit la semnare.
as putea sa va sugerez o.....idee
mai ales ca observ ca sunteti jurist, cred ca nu sunt necesare precizari suplimentare
deci...ideea mea:
Dati urgent in judecata firma respectiva ( reg. forumului nu ne permite a preciza denumiri concrete)cu actiune in reziliere sau rezolutiune a contractului (pentru neexecutare de obligatii)........am scris rezolutiune sau reziliere in functie de cum aveti dovezi ( notificare, etc.)......rezolutiunea avand efecte retroactive, deci va avantajaza.
cu certificat de grefa pentru aceasta actiune, suspendati orice executare silita
alta varianta ar fi invocarea ,,exceptiei de neexecutare,,....
oricum, daca nu stiti sa folositi aceste institutii juridice , apelati la un avocat din zona dvs.....
oricum ar fi, intre dvs. si firma respectiva exista un litigiu de natura civila....scriu asta, deoarece uneori comerciantii cauta sa transfere anumite contracte in zona comercialului.......avand la indemana procedura simplificata a ,,somatiei de plata,,
Textul de lege care va scoate in afara comercialului este art. 5 C.Com.
Poate veti primi si alte sfaturi pe acest forum......va doresc succes...:)
Va multumesc pt sfatul dvs . e o idee buna. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet mobil Geooorge Geooorge Buna ziua!Am incheiat un contract cu Vodafone pe 2 ani pt. Internet mobil cu trafic de 4GB/luna la pretul de aprox 15 E.Am mai avut un contract pe 2 ani tot la ... (vezi toată discuția)
Contract orange paula38 paula38 Buna ziua,problema mea este urmatoarea in luna iulie 2017 am incheiat un contract orange pentru serviciu de internet,aveam nevoie de internet pentru camerele ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii allynna allynna BUNA ZIUA! AS DORI SA STIU DACA POT REZILIA UN CONTRACT DE PRESTARI SERVICII INTERNET CARE ARATA IN FELUL URMATOR http://www.unitelecom.ro/contract.pdf, CU ... (vezi toată discuția)