avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie pt vanzare produse in afara pietelor si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie pt vanzare produse in afara pietelor si spatiilor special amenajate

O intrebare: Am infiintat o asociatie familiala, mai exact o intreprindere familiala, inregistrata la Registrul Comertului, inclusiv cu cod CAEN 4799 Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor standurilor, chioşcurilor şi pieţelor. Intrebarea este daca am nevoie de o autorizatie de la Primarie pentru a putea vinde legume-fructe conform codului CAEN 4799 ? Daca primarul refuza sa imi elibereze aceasta autorizatie, il pot actiona in instanta pentru refuzul emiterii actului, conform Legii contenciosului administrativ ? Autorizatia se emite si de o alta autoritate publica ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:06, 16 Martie 2010
In primul rand...trebuie sa aveti un spatiu undeva, unde sa vindeti legumele si fructele; si asta presupune inchirierea de la primarie a unui spatiu, odata cu care veti primi si autorizatia (daca este un oras mare, precum Bucurestiul, trebuie sa existe un serviciu/administratie al pietelor, care se ocupa cu asa ceva, si un regulament de organizarea activitatii de comercializare de produse alimentare la nivelul primariei).
Vanzarea "la colt de strada" este ilegala si se lasa cu amenzi de la politia comunitara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 4799 ContSters304386 ContSters304386 Buna seara. Daca am ca obiect de activitate secundar \\"Comert cu amanuntul in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor\\" - cod caen 4799, pot ... (vezi toată discuția)
Cod caen magazin mixt adriana121 adriana121 Buna ziua.Am un SRL din anul 2006,cod caen 5221(comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete) si as dori sa schimb codul caen pt magazin mixt.este ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala stafy stafy Buna ziua,am dechis de curand o intreprindere individuala grupa CAEN 478-comert cu amanuntul efectuat prin standuri, chioscuri si piete,cu activitate 4721 ... (vezi toată discuția)