avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cod CAEN magazin mixt
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cod CAEN magazin mixt

Buna ziua.Am un SRL din anul 2006,cod caen 5221(comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete) si as dori sa schimb codul caen pt magazin mixt.este corect codul 4711?schimb activitatea principala sau adaug 4711 ca si activitate secundara?pot vinde si produse traditionale cu codul 4711?si daca doresc sa merg cu aceste produse prin targuri ce coduri mai trebuie sa mai adaug?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 12:15, 2 Martie 2014
Buna ziua,

Conform clasificarii CAEN 4711 Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun include:
-vânzarea cu amănuntul a unei largi palete de produse, din care predominante sunt produsele alimentare, băuturile sau tutunul:
-activităţi ale magazinelor generale care au, în afară de principalele lor vânzări de produse alimentare, băuturi sau tutun, alte câteva tipuri de mărfuri, cum ar fi îmbrăcăminte, mobilă, articole electrocasnice, articole de fierărie, cosmetice etc.

Avand in vedere cele de mai sus, eu as zice ca 4711 este corect. Ca sa fiti sigur insa, intrebati si la primaria de care apartineti, acestia dau acordurile de functionare pentru activitati comerciale, deci stiu cel mai bine (sau cel putin sunt abilitati sa dea amenzi asa ca e bine sa fie cum spun ei)

Din ce stiu eu activitatea principala trebuie sa fie cea predominanta din punct de vedere contabil, asa ca depinde de dvs ce vindeti cel mai mult.

Adaugati si autorizati codul, cu mentiunile mai sus amintite.

Pentru piete alegeti de mai jos:

478 Comerţ cu amănuntul efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe
Această grupă include comerţul cu amănuntul al oricărui tip de produse noi sau second-hand printr-un chioşc de obicei mobil, ce poate fi situat de-a lungul unui drum public sau într-un loc fix, în piaţă

4781 Comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin
standuri, chioşcuri şi pieţe
Această clasă exclude:
-comerţul cu amănuntul al alimentelor preparate pentru consumul pe loc (tonete alimentare mobile) , vezi 5610

4782 Comerţ cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei efectuat prin standuri,
chioşcuri şi pieţe

4789 Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe al altor produse
Această clasă include:
-comerţul cu amănuntul prin intermediul standurilor sau pieţelor al altor bunuri, cum ar fi:
-covoare şi carpete
-cărţi
-jocuri şi jucării
-aparate de uz casnic şi articole electronice de larg consum
-înregistrări muzicale şi video

Alegerea gresita a codului CAEN poate duce la refuzul primariilor in a elibera acordul de functionare, deci daca mai aveti alte activitati neincluse mai sus, ori daca vindeti si alte produse, va recomand sa apelati la un avocat pentru consultanta, modificarile la Registrul Comertului si obtinerea acordului de functionare.

Succes,

Dana Fatol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen magazin alimentar, automat cafea, organizare evenimente si lucrari constructii boggieuk boggieuk Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu cateva coduri CAEN, in speta : -codul caen pentru a functiona ca magazin alementar; -codul caen pentru cafea (pentru a ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4799 ContSters304386 ContSters304386 Buna seara. Daca am ca obiect de activitate secundar \\"Comert cu amanuntul in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor\\" - cod caen 4799, pot ... (vezi toată discuția)
Cod caen preprare cafea p_orsyka p_orsyka Buna ziua, am un magazin cu codul caen 4711 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, ... (vezi toată discuția)