Sora semnează în timpul vieții părinților un contract de vânzare cumpărare cu rezerva dreptului de abitație pentru un apartament.După moarte ultimului părinte ,în cât timp este obigată sora să schimbe cartea funciară pe numele ei și al soțului.
Am fost amendat in data de 4.10.2016 pentru circulația fără rovinietă pe un drum pe care am circulat în 8.04.2016.Plicul cu contravenția l-am ridicat astazi de la poștă.Pot sa cer in instanță anularea amezii contravenționale?
Cum se face în realitate repartizarea aleatorie a expertizelor judiciare in instanțele de judecata?
Nu confund nimic.Se vede că sunteți doar jurist,cu un limbaj de lemn,de ați ajuns să monopolizați toate răspunsurile pentru expertizele tehnice judiciare si extrajudiciare.Sunt expert tehnic judiciar de 17 ani.
S-a reluat procedura de întocmire al unui raport de evaluare imobiliară ,cu un alt expert.Ceea de a doua expertiza este luată în calcul.Legat de cererea instanței de a întocmi evaluarea unui imobil prin mai multe metode este o practică destul de răspândită,când avocații sunt nemulțumiți de valoare obținută cer anularea raportului pentru că este făcut utilizând o singura metodă de evaluare.Unii experți mai puțin rodați în efectuarea de rapoarte de evaluare imobiliara recurg la o singura metoda,metoda costului standard,sau metoda costului de înlocuire și nu folosesc metoda comparației de piață.Experții judiciari membri ANEVAR folosesc de obicei numai metodele de piață.
Dacă vă referiți la procesul-verbal semnat de părțile prezente cu ocazia convocării părților în vederea întocmirii raportului de expertiza ,acesta se întocmește de expertul numit.Este un act de prezență,dar se pot consemna și alte lucruri ,de exemplu,acte puse la dispoziția expertului principal.Expertul consultant sau parte nu este verificator de raport,el trebuie să participe la constatări sau măsurători,să ajute cu acte dacă dispune de acte sau documente utile expertizei.Pentru alte date căutați în Codul de procedura civila ,sau Codul de procedura penala ,legate de expertizele juridice.
Experții numiți de instanță sau de părți sunt obligați să coopereze între ei.Expertiza judiciară este însă a expertului principal,pentru care răspunde.Expertul consultant sau parte trebuie sa semneze raportul,iar dacă nu este de acord cu răspunsurile la obiectivele transmise,scrie că nu este de acord. Dacă va considera de cuviință,Instanța poate cere la următorul termen și punctul de vedere al expertului consultant.
Expertiza topo trebuie avizată de OCPI. Să înțeleg că expertiza a fost depusă în instanță.Probabil expertiza nu este completă,drept pentru care s-au depus obiecțiuni De obicei, la al treilea termen se aplica amendă.
Nu este contraexpertiză.Este o altă expertiză judiciară făcută de un alt expert.Este posibil ca avansul să fie virat în contul noului expert.