avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate arela

Activitate arela

Sa luati legatura cu un avocat. Daca va descurcati singur atunci primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa;
solicitati in scris Administratie finaciare unde ati platit taxa, restituirea ei. la care depuneti copie carte identitate copie decizie si copie chitanta in doua exemplare unul ramane la dvs cu nr. de inregistrare iar celalalt la finante.
dupa care formulati o actiune in instanta catre tribunal prin care solicitati anularea deciziei nr. .....din data de........ si restituire sumei in baza chitantei nr.... din data de.....
La dosar depuneti: -o copie decizie copie chitanta, copie contract v-c, tradus, copie carte inmatriculare, copie talon.
Pt instanta generati 3 actiuni fiecare cu actele mai sus mentionate.

Ce se poate face in cazul in care dupa trei ani de la angajare salariul unei asistente medicale nu s-a modificat, desi dupa noile grile ar fi trebuit intr-un mod sau altul sa apara aceasta modificare tinand cont si de conditiile de lucru fiind vorba de un spital TBC.Adresa catre conducere cu nr. de inregistrare, prin care sa se motiveze de ce nu se face aceasta modificare, sau direct instanta.
In cazul in care decizia de pensionare a fost eliberata in anul 2008, ce mai pot sa fac daca nu a contestat decizia in timp fiind vorba de un punctaj gresit. Ar trebui modificat, fiind vorba despre conditii deosebite. Din perioada de munca de 7 ani, este calculat doar 3 ani in decizie.Omul nu a stiut, si a ajuns abia acum la noi.Aceasta perioada de 4 ani, nu se regaseste nicaieri.
cum trebuie procedat pentru majorare pensii cand din totalul de 7 ani cei de la pensii au trecut doar 3 ani de munca in conditii deosebit de grele (conductor de mina)
Răspuns la discuția dreptul familiei
NU se pune problema sa vina sa locuiasca cu tatal sau, este vorba doar despre un santaj sentimental, pe care il foloseste de ani de zile intr-un mod sau altul, fata de fostul sot, si in primul rand fata de copil care este o moneda de schimb in mainile ei.Clar mama se joaca cu toti, prin aceasta dictatura pe care o impune ori faceti ce vreau eu ori incep scandalul.De cate ori copilul este la fostul sot dicteaza ce sa manance cum sa se comporte cu el, ca si cum toti din jur nu ar sti cum sunt cretini si nu stiu ce sa faca, mai mentionez ca acest copil are 16 ani.Lergal este clar ce trebuie facut dar nu stiu cum se poate opri o astfel de situatie fara sa-i faca rau mamei si in primul rand copilului, deoarece exista clar tensiuni din cauza acestei dictaturi. Daca au pus problema sa ia copilul la ei a zis ca este amenintata a fost si varianta asta.Dar acum la ultimul santaj cu aruncatul in strada a fost cel mai dur, nu atat fata de adulti cat fata de copil.Este o situatie noua pentru mine si nu stiu cum pot sa pun problema pentru ca sa opresc drama acestei familii.Cum am mai spus legal este clar, DAR? nu asta se doreste ci sa se opreasca aceasta femeie.
cum poate o fosta sotie cu un copil, sa-si trimita copilul ca si pe un pachet, in ingrijirea tataului si a actualei sotii pe motiv ca nu mai rezista cu copilul. Pe langa aceasta, mai sustine ca actuala sotie nu are nici un cuvant de spus, pentru ca daca ea doreste va trimite acest copil si este obligata sa-l intretina.Pensia alimentara o stabileste tot ea, iar in cazul in care primeste cat doreste ea, pentru asi plati ratele sau alte cheltuieli santajeaza cu copilul.Mentionez ca in sentinta sa stipuleaza o suma fixa care tatal o reactalizeaza in fiecare an, si mai intretine copilul cu cursuri haine si bani de buzunar care nu se regasesc nicaieri.
Incearca la autoritatea tutelara, probabil ei te vor trimite la ASCO.
La mine problema in cauza legata de taxa de drum, este putin mai complicata, deoarece, noi pe langa faptul ca am platit amenda in 48 de ore, si am cumpart rovigneta, dupa aceea ne-a sosit o instiintare in care ne anuntau ca mai avem de plata si alte cheltuieli, care nu erau deloc specificate in procesul verbal, suma totala fiind de 900 lei.Din aceasta suma care trebuia platita in 24 de ore (oare?) facea parte si onorariul pentru executare silita, iar dupa ce si-au recuperat suma din banca, a mai durat 8 zile pan cand au ridicat poprirea, este un pic de abuz zic eu, daca nu chiar mai mult.Va multumes inca o data anicipat.
arela
am si eu pe rol o actiune, ma intereseaza daca se poate legea sau actul normativ, toti mi-au spus ca este o cauza pierduta.
va multumesc anticipat,
arela
Du-te la uniunea juristilor din judetul tau incearca acolo,sa incearca sa-ti deschizi tu ceva.Si eu anul acesta m-am angajat,si nu un ultimul rind ai incredere in BUNUL DUMNEZEU roaga-te si lupta sigur vei gasi ceva .Este foarte greu dar nu imposibil,din cite imi dau seama ai si un copil mic,fa tot ceea ce este posibil gindeste ca este pt cel mic , mai vorbim sunt linga tine .
Arela